termal su?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar güvercinlere belirli günlerde veya herzaman su kapılarına termal kaplıca suyu koysam nasıl olur bilgisi olan varmı faydası olurmu zararı mı olur
Insanlar içme kürü olarak kullanıyor ciğerlere solunum vs bazı faydaları var kuşlar için de olabilir mi acaba bilgisi olan arkadaşlar varmı?
Teşekkürler

faidesi olur . ZARARI OLMAZ ...

Zararı olmaz faydalı olduğu söyleniyor, Eczaneden İngiliz karbonatı alıp 1 lt'ye 1 tatlı kaşığı karıştırıp da verebilirsiniz, suyu alkali yapar kuşlar dahil herkez için faydalıdır.

Teşekkürler
ama nasıl vermeliyim komple termal su mu koyayım ayrı bi suluğa yoksa normal suyla karıştırıp ta mı versem
yeni termal otelde işe başladım da

Kardeşim evet faydası şebeke suyundan fazla olacağı kesin yanlız hangi ilde yaşıyorsun bu termal su nereden çıkıyor Türkiyede modern tarım sayesinde kullanılan inorganik gübrelerden dolayı içilebilecek pek su kalmadı hatta bir yada iki yerde var...birisi Tuncelide biliyorum diğeride kaz dağlarında bir yerde..... yani kısacası bütün canlıların ALKALİ SU içmesi gerekiyor bunu yapan filtreler var.... ama ingiliz karbonatı eczaneden temin edilenle çok maliyetli olur...evet suyu alkali yapıyor ama çok az...heleki üreticiler icin korkunç maliyetli... en iyisi bir kere filtre alıcan evine hem kendin içicen hem kuslara vericen kurtulucan bütün hastalıklardan kanser riskinden...

Saygılar

Ayrıca ekleyeyim... ALKALİ SU= mineralli su...

Canlılar hayatlarını idame ettirebilmek için 4 önemli faktöre bağımlıdırlar yani fiziksel bedenler biyolojik olarak olmazsa olmaz 4 temel ihtiyaçları vardır!

1. Hava
2. SU
3.Sağlıklı gıdalar
4.Bütün bunların yardimıyla sağlıklı bir uyku

Konumuz 2. Önemli madde SU

Dünyanın 4/3 ü su ama ne yazıkki tuzlu su...içilebilecek su kaynaklarimız ne yazikki yok denecek kadar az....

İnsan bedeni ve hemen hemen çogu canlinında bedenlerinin 4/3 ü su olduğuna gore bu çok kritik bir nokta!!!!

Vücut biyolojik döngusünü sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için devamlı olarak toksin atması gerekli...sonuçta çalışan biyolojik bir sistem ve habire yiyoruz içiyoruz...bu toksinleri vücut 4 şekilde atabiliyor!
1.Terleme
2.nefes vererek
3.ürik olarak dışkı yoluyla
4.son olarak idrar yoluyla.

Vücutta biriken yoksinleri yağları atabilmemiz icin alkali su içmemiz ve canlılarimızada bu sudan vermemiz gerekiyor... Alkali asidiğin karşıtıdır... bol oksijenli ve mineralli su...yani mineraller adeta hücrelerimizi yıkayan ve toksinlerden ayrıştıran maddelerdir... insan ve canlılarda ALKALİ DOĞAR ASİDİK OLARAK ÖLÜRLER...

Termal suyunu test ettir kardeşim...
Ayrıca ingiliz karbonatı al bir eczaneden 1 litreye 1 tatlı kasıği koy ver kuşlara sonrada korkma...

Umarım yeterli olarak açıklayabilmişimdir...

Saygilar

Sudaki mineral oranlarına göre konuşmak lazım, örneğin suyun kükürt oranı çok fazlaysa zararı olmaz faydası olur denebilir mi? Benim tavsiyem vermemen, onun yerine 2 litre suya 1 şişe maden suyu karıştırıp ver. Hem mineral ihtiyacını karşılar hem de zararı asla olmaz.

Not: İngiliz tuzu, bilimsel ismiyle "magnezyum sülfat" suya katılarak alkali su elde edilmez. İngiliz tuzunun güvercinlere ishalden başka bir etkisi olmaz, bağırsakları biraz hızlı çalıştırır o kadar. Alkali su yapmak için suya katılan madde "İngiliz Karbonatı"dır, bilimsel adıyla "Sodyum bikarbonat". Eczaneden kaç paraya alacağız, 4-5 lira. Hamurişi yapımında kullandığımız kabartma tozları da sodyum bikarbonat'tır. Bakkaldan alacağız 5 tanesi 2 lira.

çok kısa yazacağım! termal sular *ŞİFALIDIR * gönül rahatlığı ile içilebilir ve içirilebilir.
düzenli aralıklarda analizleri yapılır ve denetlenir.Rahatlıkla tüketiniz..! ph, alkali dengesi ,mikrobik durum söz konusu değildir..metal atığı içermez..
aksi olursa ..* RUHSATI İPTAL OLUR * işletme kapatılır..

MrBriyantin' Alıntı:
Sudaki mineral oranlarına göre konuşmak lazım, örneğin suyun kükürt oranı çok fazlaysa zararı olmaz faydası olur denebilir mi? Benim tavsiyem vermemen, onun yerine 2 litre suya 1 şişe maden suyu karıştırıp ver. Hem mineral ihtiyacını karşılar hem de zararı asla olmaz.

Not: İngiliz tuzu, bilimsel ismiyle "magnezyum sülfat" suya katılarak alkali su elde edilmez. İngiliz tuzunun güvercinlere ishalden başka bir etkisi olmaz, bağırsakları biraz hızlı çalıştırır o kadar. Alkali su yapmak için suya katılan madde "İngiliz Karbonatı"dır, bilimsel adıyla "Sodyum bikarbonat". Eczaneden kaç paraya alacağız, 4-5 lira. Hamurişi yapımında kullandığımız kabartma tozları da sodyum bikarbonat'tır. Bakkaldan alacağız 5 tanesi 2 lira.

Kardeşim ingiliz tuzundan bahseden olmadı zaten dikkat edersen...bunu ilk söyleyen sensin!!! Hayatımda ilk defa duydum sayende....Biz zaten ingiliz karbonatını önerdik senin kendini yormana hiç gerek yoktu be kardeşs!!! :hhh: :hhh:

S.A abilerim ben bu kış gününde bizim buralarda kar bol suluğun içine temiz karı koyuyorum ve üstüne kaynar temiz su ilave ediyorum ve kar suyu eriyerek muhteşem bir doğal veri nimet oluyor ben kış aylarında öyle yapıyorum doğal takılıyorum . SAygilar

bosnak41' Alıntı:
S.A abilerim ben bu kış gününde bizim buralarda kar bol suluğun içine temiz karı koyuyorum ve üstüne kaynar temiz su ilave ediyorum ve kar suyu eriyerek muhteşem bir doğal veri nimet oluyor ben kış aylarında öyle yapıyorum doğal takılıyorum . SAygilar

kocaeli de yaşıyorsan o kar suyu pek de doğal değildir bence...
sen yine de normal su ver..

Aaaa abim olurmu şehir kar ı değil tabiki köyde bakıyorum kuşlara kocaelimin köyünün karı güzeldir naturel yani :D

bosnak41' Alıntı:

Kardeşim hiç iyi birşey yapmıyorsun su kaynadığı zaman içindeki mikroplar öldüğü için kötü bir koku oluşur ayrıca o mikropların ölüleri daha fazla suya pislik ihtiva eder olduğu gibi suda kalır...zaten su kaynayınca içindeki faydali minerallerde buharlaşip uçar... kar suyuna gelince kocaeli fabrika dolu ağir sanayi bölgesi...o fabrikalardan çıkan atık gazlar havaya karısıp kar su olarak geri yeryüzüne yağar... yazdıklarımızı biraz okusan faydalı birşeyler öğrenebilirsin...sevgiler

Ben kuyu suyu veriyorum bi sıkıntıya rastlamadım.

Geri