TETRA 250 ANTİBİYOTİK

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madagaskar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K

madagaskar

Üye
Katılım
17 Eyl 2011
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
önder üstünol
Meslek
özel sektör
Şehir
Kocaeli
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle selamlar arkadaşlar, sizlere bir sorum olacak! benim bir kuşumda sanki böyle grip olmuş gibi fıklama var ve biraz neşesiz duruyor,tetra 250 nin iyi geldiği hakkında yazılar okudum acaba bu ilacın kullanım şekli nasıldır?kaç gün kulanmam gerekir yada başka bir ilaç tavsiye eden varmı arkadaşlar? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim!! teşekkürler
 
ALINTIDIR.....

Antibiyotiklerin güvercin yetiştiricileri tarafından kullanımı yasaklanmalıdır.
Yetiştiriciler güvercinleri antibiyotiklerle tedavi etmeye gelince ne yaptıklarını bilmemektedirler. Daha kötüsü sayısız zarara sebep olmaktadırlar. Tipik olarak çoğu yetiştirici güvercinlerin semptomlarına bakıp hastalığın ne olduğunu, neyle hastalığı tedavi edeceklerini ve ne doz kullanacaklarını tahmin ederler. Yetiştiriciler antibiyotikleri gereği gibi ne zaman kullanacaklarını bilmezler. Virüslerin sebep olduğu hastalıkları tedavi etmek için antibiyotik kullanırlar.

Antibiyotikler virüsleri öldürmezler! Viral enfeksiyonlarda kullanılan antibiyotik fırsatçı bakterilerin sebep olduğu ikincil hastalıkları önlemek içindir. Gerçek şudur ki, antibiyotikler fırsatçı bakterinin ilk etapta görülmesine sebep olur. Bütün iyi güvercin bakterileri öldürülür. Sonucunda verilen antibiyotiğe dayanan bakteriler ki bunlar hastalığa sebep olurlar, vücuda yerleşir. Yetiştiriciler cahilce herşeyde - paramyxovirüs, adenovirüs, koksidiyoz, hexamita vb. - antibiyotiğe başvururlar. Antibiyotikler bu hastalıklardan herhangi birine karşı faydalı değillerdir ama yanlış giden birşeyler olur olmaz, yetiştirici suya sarı tozu atıverir.

Suya ne ölçüde konulacak? kim bilir!! Sarı toz nedir? Kim bilir!! Sihirli toz ne kadar güçlüdür? Kim bilir!! Ne kadar süre bu sarı tozu vermek gerekir? Kim bilir!!

Hatta problemin gerçek sebebi bakteriyal olunca yanlış bakteri için, yanlış antibiyotik kullanmaktadırlar. Örneğin; en kötü salmonella durumu için tek etkili antibiyotik vardır. Ama yetiştirici biliyor mu ki dozunu? Aslında sıradan yetiştirici antibiyotikler hakkında birşey biliyor mu? Bunu deneyelim..
Güvercin klübüne gidin ve orada herhangi birine chlamydia için doğru antibiyotiğin hangisi olduğunu sorun. Daha sonra salmonella için semptomların ne olduğunu sorun. Daha sonra onlara Auromycin, Ornicure ve Terramycin arasında ne fark olduğunu sorun. Bunların bilineceğinden şüpheliyim!

Tamamiyle enfeksiyonun yok edilmesi için çoğu antibiyotiğin 14-21 gün verilmesi gerekir. Ancak çoğu antibiyotik, yetiştiriciler tarafından 2-5 gün suya konulmaktadır. Bu yeterli değildir. Kedi, köpeğiniz hastalandığında nasıl veterinere sorup ilaç alıyorsanız, güvercinler içinde doktordan reçete alınması gerekir.

Hollanda'da Utrecht Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, piyasadaki ilaçlardan imalatçıların tavsiye ettiği dozlar, bakteriyal enfeksiyonu öldürmekteki etkisiyle karşılaştırıldığında sadece 60 tavsiye edilen formülasyondan 3 dozajın doğru olduğu ortaya çıkartılmıştır.

Tedavilerin büyük çoğunluğunun genellikle işe yaramadığı sonucuna varılmıştır. Bunun sebebi de sözde güvercin antibiyotiklerinin güvercinler için geliştirilmemiş olmasındandır. Bunlar önce insanlar için geliştirilmiş daha sonra domuz, tavuk gibi çiftlik hayvanları ve kedi, köpek gibi evde beslenen hayvanlar için uyarlanmıştır.

Rastgele antibiyotik kullanımı dünyada güvercinlerde büyük hastalıklara sebep olur. Eğer antibiyotik kullanımını bırakmaksak yeni bir öldürücü 'süper mikrop' gelişimini gözleyebiliriz. Bu mikrop o kadar dayanıklıdır ki, hiçbir antibiyotik onu yok edemez.

Amerika'da Federal İlaç Ajansı, antibiyotiklerin kümes hayvanları için kullanılmasını yasaklamıştır. Sebebi, antibiyotiklere dayanıklılık geliştiren bakterinin türeyişinin tavuklarda tedavi edilemeyen mide hastalıklarına yol açmasıdır.

Britanya'da yaklaşık 2 milyon güvercin, 2 trilyon da bakteri vardır. Şanslıyız ki bunların çoğu dost bakterilerdir. Eğer yetiştiriciler antibiyotik kullanımını sürdürürlerse bütün dost bakterileri yok edeceklerdir ve tahmin edin onların yerini ne alacaktır? Katil bakteriler!

Eğer salmanıza antibiyotiğe dayanıklı bakteri girerse bir daha asla yarışa giremezsiniz. Eğer hala ölmedilerse salmadaki tüm kuşları öldürmeniz gerekir. Salmanızı yakın ve gidin! Yakmanızda eğer siz taşıyıcı değilseniz işe yarayacaktır.

Belki siz antibiyotik kullanmıyorsunuz ama bu yüzden güvende olduğunuzu düşünmeyin. Yarışlarda aynı yerden su içme ya da yeme, diğer kuşların taşıdığı bakterileri sizin kuşlarınıza da geçirir.
Antibiyotiğe dayanıklı bakteri istilası işlemi 20 dak. gibi çok kısa sürede gerçekleşir ve güvercinlerinizin bağırsaklarına yerleşirler.

Çözüm nedir?

Antibiyotik kullanmayı bırakın! Arkadaşlarınıza antibiyotik kullanmalarını bırakmalarını söyleyin! Antibiyotik almayı bırakın! Veterinerinizin size antibiyotik vermesine izin vermeyin! Kalıcı hasta olan kuşlarınızdan kurtulun!

Alan Wheeldon ( [email protected] )

MURAT arkadaşımıza katılıyorum...
 
KENAN'IN ALINTISINA TAM DESTEK KATILIYORUM.İNŞALLAH BU KARA DÜZEN KISA ZAMANDA AŞILACAKTIR. VETERİNERLER VE KLİNİKLER DE GÜVERCİNLERİMİZİN HASTALIK TEŞHİSLERİNDE FAYDALI OLURLAR.REÇETEYE GÖRE İLAÇLARI TEMİN EDİLİR.VE DE KULLANILIR.PİYASADA ÖZEL GÜVERCİN İLACI İTHAL ÜRÜN DİYEREK SATİLMAKTA OLAN SAHTE İLAÇLARA DA BİR AN EVVEL SON VERİLİR.EHLİYETSİZ ELLERDE İLAÇ SATIŞLARI DA SON BULACAKTIR.ÜMİDİYLE...
 
ne kadar boş konuşulmuşş kusura bakmasın kimse orda bi tedavii sorulmuşş konu nelere gitmiş arkadaş şişkinlige karşı ne yapabilirm biri tetra diyo teki hayır diyo ama ne yapılmalı benim genç bir kuşum var Devamli oldugu yerden kıpırdamak istemiyor şişiyorr yem yerken rahat gidiyo geliyo ama kümese giriyo konuyo biyere rahatsız olmasın 1 hafta kıpırdamaz ordan başındada sıcaklık var sanki ateşi var..Lütfen yardım 1 haftaya yakın süredir bölee ne yapmalıyım...
 
BOŞ KONUŞULAN HİÇ BİR ŞEY YOK. ANTİBİYOTİK KONUSU GERÇEK ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİDİR. BİLİNÇSİZCE KULLANIMI GENLERİNE KADAR OLUMSUZ ETKİLERİ OLDUĞU GİBİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİR.

YUKARIDA ANTİBİYOTİĞİN NE OLDUĞU , NASIL KULLANILMASI GEREKTİĞİ , NE ŞEKİLDE VERİLMESİ GEREKTİĞİ VURGULANMIŞTIR.

AÇIKLAMA YAPAN TÜM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM.

SAYGILARIMLA.
 
[email protected]' Alıntı:
BOŞ KONUŞULAN HİÇ BİR ŞEY YOK. ANTİBİYOTİK KONUSU GERÇEK ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİDİR. BİLİNÇSİZCE KULLANIMI GENLERİNE KADAR OLUMSUZ ETKİLERİ OLDUĞU GİBİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİR.

YUKARIDA ANTİBİYOTİĞİN NE OLDUĞU , NASIL KULLANILMASI GEREKTİĞİ , NE ŞEKİLDE VERİLMESİ GEREKTİĞİ VURGULANMIŞTIR.

AÇIKLAMA YAPAN TÜM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM.

SAYGILARIMLA.


tamamen katılıyorum
 
ilaccı_murat' Alıntı:
a.s ornitap yada ornimix kullan koyun kuzu at eşşek ilaçlarıyla güvercin tedavi edecem die uğraşmayın mgramı ayarlayamazsın vede sindirim sistemi ve karaciğeri tahrip edersin güvercin hastalığında sadece güvercine ait ilaçları kullan eskisigibi değil şimdi güvercin üzerine herşey var saygılar
:evet: :tamam:
 
Antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımı doğru değildir fikrine katılıyorum.
Ama kuş hasta bir yerlerde bakteri oluşmuş ne yapılacak.sadece vitamin vermek hastalığı tedavi etmez,bırakırsanız hayvan ölecek,mecburen vereceksiniz antibiyotiklerden; ama doğrusunu,
Eğer hayvanda ateş ve hıklama varsa verilecek antibiyotik ERİTROM dur.İçeriğindeki eritromisin maddesi solunum yolları ve hayvanın kafa bölgesine yakın hastalıklarda kullanılır.TETRA 250 veya 500 gibi ilaçlar Oksitetrasiklin Hidro klorür içerir daha ziyade kuruma ve salmonella ön tedavisinde kullanmakta fayda vardır.
Geçmiş olsun.
 
Merdiven altı bilinçsizce üretilen ilaçları kullanmayın,ilaçlar yalan yanlış üretiliyor.Veteriner eczanelerden alacağınız ilaçlar daha sağlıklı,45 senedir kuş beslerim sürekli veteriner eczane ilaçlarını kullanırım.Her zaman sonuçları benim hayvanlarıma faydalı oldu.
 
danube' Alıntı:
Antibiyotiklerin bilinçsiz kullanımı doğru değildir fikrine katılıyorum.
Ama kuş hasta bir yerlerde bakteri oluşmuş ne yapılacak.sadece vitamin vermek hastalığı tedavi etmez,bırakırsanız hayvan ölecek,mecburen vereceksiniz antibiyotiklerden; ama doğrusunu,
Eğer hayvanda ateş ve hıklama varsa verilecek antibiyotik ERİTROM dur.İçeriğindeki eritromisin maddesi solunum yolları ve hayvanın kafa bölgesine yakın hastalıklarda kullanılır.TETRA 250 veya 500 gibi ilaçlar Oksitetrasiklin Hidro klorür içerir daha ziyade kuruma ve salmonella ön tedavisinde kullanmakta fayda vardır.
Geçmiş olsun.
TUNA BEY HIKLAMA VE ATES İÇİN ERİTROMISİN 500 TABLETİ YILLARCA İHTİYAC OLDUGUNDA KULLANDIM ÇOK ETKİLİ TEDAVI EDİCİ AMA BİR KAÇ SENEDİR ÜRETİLMİYOR ÇOK ESKİ BİR İLAÇ ERİTROM İSE AYNI ETKİYİ YAPMIYOR HEM KULLANDIM YASADIM HEMDE UZMANINA SORDUM BULUNABİLSE ERİTROMİSİN 500 HARİKA BİR İLAÇ AMA YOK GAYRI

SAYGILAR
 
Muharrem bey,

Eritrom şu anda satılanların içinde herkesin aldığı 50 gram şişelerde var,içeriğinde 50 mg Eritromisin var. Bu Bu eritrom koruma amaçlı kullanılıyor.Senin söylediğin eritromu tanıyorum içinde 500 mg eritrom var;Dolayısıyle bu eritromdan 10 kat güçlü aslında ERİTROM 500 tabletleri sanıyorum büyük baş hayvanlar için (koyun kedi köpek falan )
Ama san şimdi bir ilaç söyleyeceğim daha evvelde yazacaktım ama insanlar bazen doz ayarlayamaya biliyorlar,Bu vereceğim ilaç Kanatlı hayvanlar için; İsmi ERTRUTH %35,Üretici firma MEDİCAVET yerli firma,İçeriğinde 350 mg Eritromisin var.Dozajını prospectüsünden okuyarak ayarlarsak problem olmaz.
Yani İçeriğindeki eritromisin olarak küçük şişelerde satılanın 7 kat eritromisin var.Küçük eritromisini ancak koruma amaçlı hasta olmayan hayvanlara verirsek koruma amaçlı daha iyi.Bu ERTRUTH %35 tedavi amaçlıdır.(eskiden kullanılan Galamisin yerine kullanılıyor,Galamicinde aynı içerikli)
Selamlar.
 
Geri
Üst