TGF Markası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lordmozard61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan kondi
Meslek
güvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim geçen bi arkadaştan bi arap aldım kuş 10 kere geri gitti bende 1-2 hafta almaya üşendim onda kaldı kuş geçen gittim almaya dedi yumurtlacayaklar eşiyle birlikte veriyim hediyem oldun dedi tamam dedim acele acele aldım getirdim eve ayağındaki boncuğa baktıgımda TGF markalı oldugunu öğrendim ikisininde kanatlarını makasladım TGF kuşları boş kuşlarmıdır nasıllardır bi bilgi verirseniz sevinirim ha birde bu kuş sertten yeni çıkmış geçen yattıgı halde 30 dk uçtu sefer yokta fişeğe giriyor boş kuşa benziyor damarını bilemem ama ona göre yavru alıp uçurmaya başlıcam ne oldugu ortaya çıkar

Ekli dosyalar

• BLBVVIqCMAEJ9X7.webp
    BLBVVIqCMAEJ9X7.webp
    16.8 KB · Görüntüleme: 3,330
  • BLBVhOACIAAOPc_.webp
    BLBVhOACIAAOPc_.webp
    54.4 KB · Görüntüleme: 3,281
Selamlar .
Tgf markaları bir çok yerde satılır. İyi kuşada takılır kötü kuşada Yani markalı kuş iyi olcak diye bir kaide yoktur.
İnşallah iyidir ama sakın markalı diye bel bağlama dene .
Bence
Saygılarımla

Bende bu künyenin orjinal TGF künyesi olduğunu sanmıyorum. Çünkü TGF künyelerinde 2012 künyeleri kırmızı turuncu arası bişeydi.
turkey_2012.jpg

melihodaman' Alıntı:
Bende bu künyenin orjinal TGF künyesi olduğunu sanmıyorum. Çünkü TGF künyelerinde 2012 künyeleri kırmızı turuncu arası bişeydi.
turkey_2012.jpg
Postada dediğiniz doğru,ancak oyun kuşunda TGF marka rengi bu yeşildi geçtiğimiz sene.
Yani Künye doğru, geri kalan sorularda Gökşen Bey'e katılıyorum.
Akşehir de adamın birine İran'dan mektup gelir.

Adam “Bunu okusa okusa hoca okur” diyerek Nasreddin Hoca’nın kapısına varır.

Hoca bakar ki mektup Farsça, “Bunu okuyamayacağım, bir okuyan bul” diyerek mektubu geri verir.

Tabi adamın suratı asılır.

“Sen nasıl hocasın be!.. Bir mektubu bile okuyamıyorsun. Bir de tutmuş hocayım diye başına sarık sarmışsın” diye söylenmeye başlar.

Hoca bakar ki adamı susturmanın imkanı yok, hemen başındaki sarığı çıkardığı gibi adamın başına geçirir...

“Al bakalım, şimdi sen oku!.. Keramet kavukta ise göster kendini.” Der.

künye olarak aynen arkadaşların dedikleri geçerli.

Kuş a gelince de, bu kuş uçar ama çok oyun yapacağını sanmam, bu yüzden keşke kanatlarını makaslayıp yatırmak yerine, bol bol uçurup kuşları açmaya çalışsaydın daha iyi olurdu. Ayağındaki künye de 2012 yazıyor şayet bu doğruysa daha kuş 1 yaşında var veya yok, kanat kesip yumurtaya yatırmak..! çoook erken bir davranış olmuş, tabi takdir sizin..

FeLix_' Alıntı:
künye olarak aynen arkadaşların dedikleri geçerli.

Kuş a gelince de, bu kuş uçar ama çok oyun yapacağını sanmam, bu yüzden keşke kanatlarını makaslayıp yatırmak yerine, bol bol uçurup kuşları açmaya çalışsaydın daha iyi olurdu. Ayağındaki künye de 2012 yazıyor şayet bu doğruysa daha kuş 1 yaşında var veya yok, kanat kesip yumurtaya yatırmak..! çoook erken bir davranış olmuş, tabi takdir sizin..
Evet abim yaşı genç ancak iyi bi kuş oldugunu sanıp yavrularını alıp uçurmayı tercih ettim neyse eşiyle yumurtaya kovalıyolar yavrusunu alayım sonra kaldırıcam neyse belli olur zaten yavruya kustuktan sonra damarında ne varsa onu sergileyeceğini düşünüyorum ilgilendiğiniz için teşekkür ederim abilerim konu taşınabilir

Geri