TİP

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mramnali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

mramnali

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert toprak
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
KİMSE BUNLAR TİP DEĞİL BUDAPEŞTE FALAN DEMESİN BEN İSTANBULDA BESLİYORUM BURDA BU KUŞUN ADI TİP

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0031.webp
    Fotoğraf-0031.webp
    38 KB · Görüntüleme: 3,431
  • Fotoğraf-0017.webp
    Fotoğraf-0017.webp
    36.6 KB · Görüntüleme: 3,293
  • Fotoğraf-0024.webp
    Fotoğraf-0024.webp
    31.2 KB · Görüntüleme: 3,385
Önemli olan istenbulda ne dendiği değildir sayın abim.Bu kuşlar Budapeşte Yüksek Uçucusu'dur."Tippler" farklı bir ırktır.

0.jpg

bundar sizin kuşarınıza benzese de tippler'dir.Dikkat edin gaga vucut ve kafa yapıları farklı.

329342j_20.jpeg

Bunlar da budapeşte yüksek uçucularıdır.

İki ırk renk ve uçus benzerliği sebebiyle sürekli karıştırılyor.Bence Tippler besleyenler ırkları için yeni bir isim bulsun.Görüldüğü gibi kimse kuşunun tip olmadığını kabul etmek istemiyor. :)

selamunaleykum bende sizin bilgilerinize bişeyler katmak istedim..6tip dediğiniz kuşa nedne tip dendiğini biliyormusunuz..tip kuşunun özelliği gece uçma özelliği olmasıdır zaten ismi de ^^tip^^ deği ^^tipp^^ dir..
anlamı ayyaş,gececi demektir,bir nevi gece uçma özelliğinin ve gece karanlıkta görebilme özeliiğidir..
tabi bu bahsettiğim orjin tipp ler için geçerli,günümüze kadar kırılarak gelenlerden bahsetmiyorum..,

SAYGILAR....

2, resimdeki macar bangoların güzelmiş birde neden iddalı bi şekilde kimse şunu demesin bunu demesin yazdın ki sonuçta siteyi takip ediyorsan ve kuşların özelliklerini biliyorsan itiraz da etmene gerek yok.... Macarların fotolorını da eklermisinn Saygılarımla

zafakta

BANA GÖRE BU KUŞLARIN KÖKENİ ZATEN HİNDİSTAN ORADAN İNGİLTERE VE AVRUPAYA YAYILDIĞINI DÜŞÜNELİM MUHTEMELEN KUŞLARDA GÜNÜMÜZE KADAR KIRILMALAR DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR (TABİ ŞİMDİ SİZ TİPPLER ORJİNAL KALMIŞ GERİSİ KIRILMIŞ DERSİNİZ ) ŞİMDİ KARŞILAŞTIRMA YAPACAK OLURSAK KELEBEK KUŞUNU ELE ALALIM BEN BİR SÜRÜ KELEBEK KUŞU FOTOSU YOLLAYAYIM SİZE HEPSİDE BİRBİRİNDEN FARKLI GAGA VUCÜT YAPISI ÖZELLİKLERİNE SAHİPTİR KENDİ ARALARINDA KOLLARA AYRILIRLAR TEL KUYRUK,TİRE KEMALPAŞA,ASLANBAŞ,VS.AMA NETİCEDE HEPSİDE KELEBEKTİR DÖNÜŞLERİ BİLE FARKLILAŞIR KİMİ YUKARIDAN AŞAĞI DİKİNE DÖNER KİMİ YATAY DÖNEREK GİDER SONUÇTA HEPSİDE KELEBEKTİR. BENCE BUDA ONUN GİBİ BİR ŞEY BUDAPEŞTE DİYE AYRI BİR CİNS OLDUĞUNU İDDA ETTİĞİNİZ KUŞLARDA TİPPLER DEDİĞİNİZ KUŞDA AYNI MARİFETİ SERGİLER UZUN VE YÜKSEK UÇAR CİNSİNİN ÖZELLİĞİNE BAĞLI OLARAK BİZ İSTANBULDA BUNU İNGİLİZ TİPİ (SİZİN TİPPLER)VE MACAR TİPİ(SİZİN BUDAPEŞTE ) DİYE KATEGORİLEŞTİRİRİZ ÖRNEK OLARAK BALIKESİR KELEBEĞİ YADA KEMALPAŞA KELEBEĞİ GİBİ

SAYGILAR BİZDEN OLSUN

mert arkadaşım yeterince açıklamış olayı... tipp ler,mardin ler,kelebek ler,baska lar yani bütün bilinen ırklar kendi aralarında evrim geçirmişler adeta...
her bölgede ayrı isimlendirilmiş olan ırklarımız mevcut o nedenle gerek yok tripp yapmaya kimseye :=)))

SAYGILAR...

evet saygı çerçevesinin dışına çıkmayalım lütfennn...!!!!!!!!1

Maaşallah kuşlarınız çok hoşuma gitti ama bence benim bildiğim bu demekki doğrusuda bu mantığı yanlıştır.. Bu kuşların kullanılan genel iami neyse onu kullanmak gerekir.. Tipp se tipp, budapeşteyse budapeşte yani.. Tabi bu benim fikrim isteyen uyar istemeyen uymaz, kimseye karışamam...

.............SİNAN ÖZTEKİN.............

Merhaba arkadaslar,
Tippler ile ilgili merak ettikleriniz falan warsa ben size yardımcı olayım...

Irkın 1840 yıllarında üretildiği ve kayıt altına alındığı düşünülmektedir.İlkbaşlarda görünmeye başlaması sadece sergilenme amacı taşımaktaydı uçuş yarışmaları yoktu.Fakat sadece show yarışma amaçlı ispatlanmış birçok tür üretmişti.İlk olarak yukarda belirtilen bir tür show güvercinlerinden bazı güvercin üreticileri uzun uçuş yapanları seçip ayırmaya ve aralarında yarışmaya başladılar.Bu güvercinlerin bir versiyonununda İran (Pers İmparatorluğu) güvercinlerinden türediği bu güvercinler havada 7-8 saat kalabilen 3. Versiyon yaklaşık 170 yıl önce taklacı güvercin ırkındanmelezlendiği düşünülmektedir. İngiliz güvercin severlerin bu güvercinlerin uçuş kabiliyetlerini takdir etmesi uzun yıllar aldı.Bu güvercinlerin uçuş kabiliyetlerinin anlaşılmasından sonra İngilterenin Macclesfield ve çevresinde uçuş kabiliyetlerinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalara başlandı ve önemli yolkatedildi Sheffild Manchester ve ve İngilterenin diğer şehirlerinde farklı bölgelerde farklı tipte tipler ler ortaya çıktı.Fakat hepsinde amaçlanan aynı uçuş özelliğine erişilemedi.Biz bunların içinden Sheffield, Manchester ,Leicester ,Macclesfield tipi tippler güvercinlerin tipik özelliklerini bilebiliyoruz.

Macclesfield in fiziksel özellikleri geniş göğüs normalde narin kafa ve küçük gözler geniş kanatlar ana renk gri fakat diğer renklerde mümkün. Leicester uzungövde ve cesaretli bir kuş olup gözler inci göz, kanatlar narindir. Manchester Macclesfield ile Almon thumbler ın çapraz üretilmesi ile ortaya çıkmıştır.Ayaklar kısa küçük gövde geniş kanatlara sahiptir bütün renklerin kombinasyonu alacalı renkler bu kuşlarda sık sık görülebilir. Sheffield ise batıdakiler ile taklacıların çaprazlamasından türetildi.Renkleri gri siyah kırmızı ve beyaz tüyler kanatta ve kuyrukta görülür.Sheffild lar yumuşak fakat güçlü güvercinlerdir.Uzun ayaklı ve uçmaya çok heveslidirler.Bütün tipler çeşitleri farklı uçuş özellikleri gösterirler.Söyleyebilirimki Macclesfield geniş ve bodurdur.Uçuş esnasında kanatlarını hızlı vurur ve yüksek uçar çünkü hafiftir ve rüzgarlı havada iyi tutunur. Leicester için de aynı şeyler söylenebilir.Manchester ise küçük gövde ve geniş kanatlara sahiptir. Parçalı bulutlu fazla güneş olmayan havalarda yükseğe çıkarlar.Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda amaçlanan sonuç alınamaz.Açık ve güneşli havalarda Manchester 16 17 saatin üstünde uçabilir.18 19 ve 20 saatlik fazla yükseğe çıkılmamış uçuşlar amaçtır ve tiplerlerle bu sonuç alınmıştır.Neden diye sorulabilir.Çünkü karanlıkta gerçekleşen uçuşlar daha iyi gözlemlenebilir eğer kuşlar alçak uçarsa sheffild türü bunun için örnek olarak verilebilir.Alçak uçuşun diğer bir avantajı ise yarış kuralları gereği gözlemcinin kuşları belirlenen zamanlarda görmesidir eğer göremez ise diskalifiye olurlar Bu yüzden yetiştiriciler alçak uçuşlara değer verdiler Sheffield lerdeki gibi. Sheffild ler iyi ve kötü havada uçabilirler.Sheffild ler havada kalmak için varını yoğunu ortaya koyar. Matthews Late in söylediğine göre uzun bir uçuş sonrası bu uçuş kötü bir havada gerçekleşmiş.İndiğinde bir deri bir kemik kaldığını ve kalbinin bu sınavı başaramadığını ve öldüğünü söylemiştir.Tippler in sözlük anlamı bizim akşamcı dediğimiz içki içmeyi görev bilen anlamındadır.İngilteredeki birkısım güvercin üreticileri ismin zirvedeki zarif kanatlar anlamı taşıyan bir kelimeden alındığını.Bir diğeri ise kümeste sarhoş bulunan birinden bir diğeri efsane ise İngilterenin Midland kasabasından yolu geçen bir yolcu havada uçan sürüyü görür ve kime ait olduğunu sorar .Alkol üretimi içinde bulunan fakat sürekli etkisinde kalan birinin diye bahsedilir ve adamın akşamcı olarak tanındığı söylenir.Yolcu az miktarda güvercin satın alır ve kendi şehrine gittiğinde onlara akşamcı der. Fakat bütün bunlar hikaye ve gerçek bir sır olarak kalacaktır. Tipplerleri şimdiki formuna getiren ve bu yarışları ortaya çıkaran İngiliz güvercin üreticilerine teşekkür ederiz.

Bu kadar bilgi yeterlidir sanırım.
Bu yukarda gördüğümüz kuslarda tippler değil budapeste yüksek ucucusudur... Tabi herkes istediği gibi hitap edebilir. ..

iletişim için = [email protected]

Alıntıdır.[ BRTK Bursa Tippler Klubü ]

mramnali' Alıntı:
KİMSE BUNLAR TİP DEĞİL BUDAPEŞTE FALAN DEMESİN BEN İSTANBULDA BESLİYORUM BURDA BU KUŞUN ADI TİP

Kuşlarınız evet byu değil... Kırması... Tipplerle de alakası yok. Tippler de paça denen bişey olmaz. Ben de İstanbulluyum bazı kuşçular evet bu tür kuşçulara tip der. Bilinçsiz ve öğrenmek konusunda hoşgörüsüz olanlar genelde...

slm tippler çok güzel satmayı düşünüyomusun (:

re

Ekli dosyalar

• aaa mmeee.webp
    aaa mmeee.webp
    318.2 KB · Görüntüleme: 1,830
Piet van der werf bu soy 22 04 ile dunya sampiyonu Harry shannon kuslarindan Werfte bu kuslarla sampiyon oldugu icin werf diyede taninirlar..

werf

Ekli dosyalar

eric anslow lerinc bela kani mix

Ekli dosyalar

• 388669_318597464836065_100000574434795_1179375_1276230247_n.webp
    388669_318597464836065_100000574434795_1179375_1276230247_n.webp
    62.4 KB · Görüntüleme: 1,693
eric anslow lerinc bela mahutian kan mix

Ekli dosyalar

Mahutian kan

Ekli dosyalar

• SDC13483.webp
    SDC13483.webp
    947.1 KB · Görüntüleme: 1,928
Mahutian kan

Ekli dosyalar

• SDC13483.webp
    SDC13483.webp
    947.1 KB · Görüntüleme: 1,779
  • SDC14207.webp
    SDC14207.webp
    310.9 KB · Görüntüleme: 1,741
mahutian kan

Ekli dosyalar

• SDC13455.webp
    SDC13455.webp
    234 KB · Görüntüleme: 1,353
bunlar dunya yapilan ulusal ve uluslar arasinda derece almis kuslar ucus surelerine dikkat edin

Ekli dosyalar

• q5.webp
    q5.webp
    16.6 KB · Görüntüleme: 1,473
  • q3.webp
    q3.webp
    16.5 KB · Görüntüleme: 1,479
  • haryy.webp
    haryy.webp
    37.3 KB · Görüntüleme: 1,453
  • q4.webp
    q4.webp
    16.7 KB · Görüntüleme: 1,430
  • q11.webp
    q11.webp
    10.6 KB · Görüntüleme: 1,502
re

Ekli dosyalar

• q16.webp
    q16.webp
    10.4 KB · Görüntüleme: 1,426
  • q19.webp
    q19.webp
    30.6 KB · Görüntüleme: 1,438
  • q27.webp
    q27.webp
    20.2 KB · Görüntüleme: 1,516
  • q44.webp
    q44.webp
    41.1 KB · Görüntüleme: 1,296
  • q34.webp
    q34.webp
    30 KB · Görüntüleme: 1,467
re

Ekli dosyalar

• q1.webp
    q1.webp
    35.6 KB · Görüntüleme: 1,418
  • q25.webp
    q25.webp
    9.6 KB · Görüntüleme: 1,485
  • q28.webp
    q28.webp
    8.6 KB · Görüntüleme: 1,420
  • q35.webp
    q35.webp
    32.8 KB · Görüntüleme: 1,508
  • q38.webp
    q38.webp
    21.6 KB · Görüntüleme: 1,445
Herkeze selamlar.. yazilarinizi okudum bu konuda bilgilerimi aktarmak istedim...
oncelikle kendimi tanintayim ismim enes istanbulda yasiyorum ve Turkiye Ulusal Tippler Birligine uye istanbulda tek kisiyim klubumuze uye Bursa Antalya Balikesir Istanbul illerinden arkadaslar vardir..

ilk attigim resimlerdeki kuslar benim kendi damizliklarim 2012 sezonu yarislari icin yavru aldigim kuslarim.. bende ve klubumuze uye olan herkezde dunyaca unlu tippler yetistiricilerinin soylarindan mevcut turkiyeye bir cogunu getirttik bu soylarin.... turkiyede olan soylar Mahutian / Shannon / Jack Boden / Piet Van Der Werf / Lerinc Bela / Gorgon Hughes / George Pilot / Lowatt / aklima gelmeyen bir cok kan daha var...

bu kuslara dunyada Tippler ismi ile hitap tiedilir bizler hem Tippler hem Aksamci diye hitap ederiz kuslarimiza... klup olarak hem ulusal hem uluslar arasi uzun ucus yarislari duzenliyoruz turkiyedeki tippler diye anilan kuslar tippler degillerdir asla.. onlar budapeste yuksek ucucularidirlar.. ben uzun yillardir bu kuslari bilirim ve inanin bugune kadar istanbulda gercek tippler besleyen cok az kisite rastladim rastladiysamda bizim klup uyelerinden edinmistir o kisi kuslarini.. tippler kuslari daha ilk ucuslarinda cok rahat 7 8 saat ucabilir ve bu 1 ile 2 aylik bir antreman suresi ile cok rahat 15 saat ve uzeri ucusa cikar.. tipplerler cok akilli kuslar olmasina karsin Ilk ucuslari cok onemlidir yavruyken.. cunki ilk ucusta 5 6 7 8 saat havada kalabildiginden ve yukselip cok acildigindan birdaha evin yolunu zor bulur .. tum dunyada ve ulkemizde yavru alistirma formulu aynidir. yavrularin kanadi bantlanir kalkmasinlar diye 4 gun hic yem verilmez 5.ci gunden 15.cu gne kadar gunde sadece 5 arpa sonra tek kanat banti cozulur diger kkanatta son 4 telek bantlanir.. bu sekilde kumes onunde belirlenen birbirine 3 4 metre mesafede olan ornegin kumes ustu ve alcak bir dam.. yada bir masa ve kumes ustu.. bu iki noktada BEYAZ PIRILTILIK (DROPPER) kuslarla inecekleri yer ogretilik bu iki noktada yemleyerek oradan oraya ucmalari saglanir... 25ci gun 4 telek bantli olan kanatta acilir zaten tippler yavrulari artik ucamayacak kadar zayiflarlar ve bitkinlesirler.. bu durumda bile havalanmasina izin verseniz 5 6 saat sallarlar.. cok uzadi arastirin biraz hevesliyseniz..... internet adresimiz Www.NTUTR.Com Turkiye Ulusal Tippler Birligi

Ekli dosyalar

• 267304_253854281310384_100000574434795_936617_3541921_n.webp
    267304_253854281310384_100000574434795_936617_3541921_n.webp
    7.3 KB · Görüntüleme: 1,316
ewet resınlerını koydugunuz kuşların tiplerle uzaktan yakından alakası yoktur halk arasında bir tiptir adı takılmış böyle gıdıyor az araştırmasını yapsanız gerçi yorumlarda çok güzel açıklama yapmışlar tşklr tiplerın nasıl bir kuş oldugunu resımlerıyle görebılırdınız benımde yakın bir arkadaşım ingiliz tiplerınden yetiştiriyor kuşların soyu dışarıdan gelme olup damızlıkları hep yabancı boncukludur uçuş sürelerı çok mükkemeldir aralarında 20saat uçmuş kuşlar var elınde şu an çok fazla ıngılız tip güvercınlerınden var sizlere resımlerını yayınlamak isterım umarım tiple budapeşte arasındakı farkı bir kere daha görmüş olursunuz selamlar.

Ekli dosyalar

• dsc0085k.webp
    dsc0085k.webp
    63.3 KB · Görüntüleme: 1,461
  • dsc0092mop.jpg
    dsc0092mop.jpg
    155.4 KB · Görüntüleme: 1,477
  • dsc0094san.jpg
    dsc0094san.jpg
    151.9 KB · Görüntüleme: 1,446
devam edelım

Ekli dosyalar

• DSC00581.webp
    DSC00581.webp
    53.1 KB · Görüntüleme: 1,401
  • DSC00585.webp
    DSC00585.webp
    81.8 KB · Görüntüleme: 1,375
  • DSC00586.webp
    DSC00586.webp
    68.8 KB · Görüntüleme: 1,451
Tippler kuslarina Tip denmesi ayni suna benzer

Kelebek lere Kel

Baska lara Bas

Bangolara Ban

Postalara Pos

bu kuslarin tek bir adi var Tippler ve tum dunyada Tippler denmektedir turkce karsiligida Aksamci Turkiye a dan z ye bu kuslar hakkinda bilgi fakiri... her kim Budapeste yuksek ucucularini tippler diye turkiyeye getirip tanitmissa cok kotu yapmis ama bu konu bilincli Tippler yetistirileri sayesinde duzelecek ornegin benim cevremdeki insanlarin cogu artik Tipplerleri tanimaya basladilar...

Geri