Tipp ırkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selçuk köstak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Selçuk köstak
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Arkadaşlar selamlar,kuşculuğa işlerim nedeniyle uzun bir süre ayrı kaldım ve yeni bir semte taşındım.Uygun şartlar oluşmasından dolayı yeniden besiciliğe başlayacağım.Epeyden beri yetiştirmek istediğim Tipp ırkıyla ilgilenmek istiyorum.Damarı iyi olan tipplerle işe başlamak istiyorum bu ayarda kuşları nereden ve kimden bulabilirim bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar...

bu kuşları heryerde bulabilirsin edirne kapıda veya araştır cevrende mesat varmıdiye ordada temin edbilirsin.

Selamlar selçuk bey bende tippler ırkı mevcuttur .Askerlik nedeniyle bırakmak zorundayım paçalı ve paçasız olmak üzere 12 tane var yeni yeme düşmüş yavrular da var , eğer isterseniz irtibata geçebiliriz yoksa bu hafta edirnekapıya götürcem satmaya.. kümesim çamlıca da ..saygılar

van erciş te van kuslarımız var bır kısmı pacasız tippler yuksek ucucu sağlam bır ırk tavsıye ederım zevk verır.Sağlam kuslar 6-10 saat arası ucar verdıgım bu lınkten de bakabılırsınız
bora83-u19255/topics/?sf=firstpost kolay gelsin

selamlar...

Oncelikle sunu belirtmek isterim TIPPLER irkinda kesinlikle paca bulunmaz vede turkiyede tippler diye beslenen pacali pacasiz tum kuslar Budapeste yuksek ucucularidirlar en fazla 5-6 saat iyi kan denk gelirse ucabilirler..

Van kuslarina gelince vaan kuslari guzel bir irktir lakin uzun ucma konusunda asla Tippler kadar uzun ucamazlar eger googledan arastirirsaniz tippler irkinin 20 saat uzeri ucus recorlarini gorrebilirsiniz...

bizler turkiyede Turkiye Ulusal Tippler Birlilgi uyeleri olarak gercek tippler irki beslemekteyiz hem ulusal hem uluslar arasi ucus yarislarina katiliyoruz.. turkiyede 16:03 turkiye rekorudur bu rekor kurallar cercevesinde olmustur.. lakin kural ihlali olupta yarristan diskalifiye olmus ve 17 18 saat o diskalifiye olunan yarisi tamamlayan kuslarda olmustur.. biraz arastirin ve sunu unutmayin bu buyuk bir gercek turkiye ulusal tippler birligi uyeleri haricinde bu kuslari turkiyede bulmaniz inanilmaz derecede zor... eger turkiyede bu kuslar olsaydi bizler Ingiltere hollanda irlanda bulgaristan gibi ulkelerden ciftine 1000 euro verip almazdik :tamam: internet sitemizi ziyaret edip Tippler irki ile tanismanizi dilerim WWW.NTUTR.COM turkiye ulusal tippler birligi... facebookta TIPPLER (AKSAMCI) yetistiricileri diye grubumuz var dileyen oradan takip etsin......

evet dogru söylüyorsunuz ama türkıyede sadece sızın üyelerde degil benımde bir arkadaşımda ingılız tıplerınden var oda kendısı bulgarıstandan damızlıklarını edındi ve şimdi elınde bayagı ıngiliz tipi var renk olarak hemen hemen çogu rengınden var uçuşları mükkemmel ben arkadaşımın yerıne olsam sızın kulubünüze hemen üye olurum am arkadaşım internetten pek anlamadıgı için her konuyu ve yorumu ben onun adına yapıyorum bi ara resımlerını sızlerle paylaşmak isterim selamlar...

resımler

Ekli dosyalar

• dsc0085k.jpg
    dsc0085k.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 1,469
  • dsc0094san.webp
    dsc0094san.webp
    78.9 KB · Görüntüleme: 1,483
  • DSC00581.webp
    DSC00581.webp
    53.1 KB · Görüntüleme: 1,444
devam edelım ve arkadaşımdakı budapeştelerle karışık olan resımleri

Ekli dosyalar

• DSC00585.webp
    DSC00585.webp
    81.8 KB · Görüntüleme: 1,466
  • DSC00592.webp
    DSC00592.webp
    52.4 KB · Görüntüleme: 1,463
  • DSC00571.webp
    DSC00571.webp
    77.8 KB · Görüntüleme: 1,445
öncelikle hiç kimse saf kan tipplerini satmaz hele birde bu kuş tippler ise ırkın orjinal standartlarında bulmanız biraz güç

kuslar tippler sporunda iki dunya sampiyonu olan Mahutian ile Lerinc bela isimli besleyicilerin kuslarindan olup birbirin melezidir... ARASTIRILIRSA MAHUTIAN 19 SAAT 55 DAKIKA Lerinc belada 21 saat 21 dakika ile dunya sampiyonu olmustur/ kuslarin anne babalari turkiyeye yurt disindan gelmistir burda uzun ucucu olduklari icin turkiye tippler birligi tarafindan ntu kurallarina gore ucum yarisi yaptirilmaktaidr.

PROFESYONEL TIPPLER BESLEMEYII DUSUNENLER ICIN KUSLAR IDEALDIR.

Üyelik Tarihi 07 Temmuz 2011

Cep0 (543) 514 38 39

Dogukan cetin' Alıntı:
öncelikle hiç kimse saf kan tipplerini satmaz hele birde bu kuş tippler ise ırkın orjinal standartlarında bulmanız biraz güç

ben satiyorum cunki bir kaygim yok elimde 7 takim damizlik 20e yakin yavru var.. sattigim kisi profesyonel bir besleyici degil ise 10 saat ucus garantisi veriyorum eger profesyonel bir besleyici ise kuslari cok rahat 15 saatin uzerinde ucurur.... turkiye ulusal tippler birligi uyeleri yani bizler her yil elimizdeki fazla tipplerleri satariz bidahaki sene yarislara farkli kuslari yavrulari hazirlariz... bilip bilmeden bence yorum yapma kardes......

faith-to-black' Alıntı:
kuslar tippler sporunda iki dunya sampiyonu olan Mahutian ile Lerinc bela isimli besleyicilerin kuslarindan olup birbirin melezidir... ARASTIRILIRSA MAHUTIAN 19 SAAT 55 DAKIKA Lerinc belada 21 saat 21 dakika ile dunya sampiyonu olmustur/ kuslarin anne babalari turkiyeye yurt disindan gelmistir burda uzun ucucu olduklari icin turkiye tippler birligi tarafindan ntu kurallarina gore ucum yarisi yaptirilmaktaidr.

PROFESYONEL TIPPLER BESLEMEYII DUSUNENLER ICIN KUSLAR IDEALDIR.

Üyelik Tarihi 07 Temmuz 2011

Cep0 (543) 514 38 39

selam ayrica internete sahibinden coma buraya gonderdiginiz ilanida ben koydum...

aliosmanaltan' Alıntı:
bu kuşları heryerde bulabilirsin edirne kapıda veya araştır cevrende mesat varmıdiye ordada temin edbilirsin.

selam seninle beraber edirnekapi kus pazarina gidelim orada tippler irki arayalim eger ben evet bu kus gercekten tippler bunu alalim dersem sen kusu satan kisiden kac lira isterse alirsin bende senden 1000 tl ye o kusu alirim boyle buyuk bir iddiam var... bu kuslari turkiyede profesyonel olarak sadece bizler besliyoruz... Turkiye Ulusal Tippler Birligi www.ntutr.com bu kuslari mezatta veya pazarlarda gormeniz imkansiz... mezat veya pazarlarda ancak bizden kacan tippler yavrulari bulunur onlarinda ayaklarinda cift kunye marka vardir bir tanesinde klup uyesi adi digerinde ise klup kodu vardir ornegin NTUTR 001 yada BTKTR 002..... boyle kunyeli kus gorurseniz rengine fizigine gagasina orasina burasina bakmadan satan kisi kac lira diyorsa satin alin... edirne kapi kus pazarinda tippler olsaydi biz hollanda ingiltere irlanda almanya bulgaristan gibi ulkelerden bu kuslarin ciftine 500 euro ile 1000 euro arasinda para odeyip almazdik kerizmiyiz biz

arkadaşım dogru söylüyosunda sadece sızın elınızdemi hakıkı saf ırk var bende buyuk ıdda edıyorum bızımde elımızde hakıkı soyu sopu belli tipler var nereden alındıgı kımın baktıgı her şeyi kayıt altında olan tıplerimiz var sen hala bana yok kunye numarası varmışta yok pazarda bulursanızda kaça kaça alında sız aklınız sıraca bir kulup kurmuşsunuz da sadece sızın kuşlarınız orjinalmiş gıbı laflar edıyonuz bızım elımızdekıler o zaman tip degil ise ve bunları bulgarıstandan almama ragmen ne cinsi oldugunu bana açıklarmısınız :asla: sızın elınızdekı kuşlarla benım arkadaşımın elındekı kuşların arasında ne fark var anlamadın haaaa sahı sızınkılerde kunye ve kulup uyelerının kuşu ve dışarıdan pedıgreli ve yuksek meblalara alınmış olması heralde sızın kuşlarınıza ayrı bı hava katıyor :tamam: ayrıca sıze kımse keriz felan demedı ama sız sanıyodunuz da sadece bızde var gıbısınden ama pıyasada varmış ögrendık keşke pıyasadan alsaydıkta hem ucuza mal ederdık dıyemi düşündünüz anlayamadım ama iş işten geçmiş almışsınız bir kere ne yapalım :heyo: :heyo: :heyo:

barakuda' Alıntı:
arkadaşım dogru söylüyosunda sadece sızın elınızdemi hakıkı saf ırk var bende buyuk ıdda edıyorum bızımde elımızde hakıkı soyu sopu belli tipler var nereden alındıgı kımın baktıgı her şeyi kayıt altında olan tıplerimiz var sen hala bana yok kunye numarası varmışta yok pazarda bulursanızda kaça kaça alında sız aklınız sıraca bir kulup kurmuşsunuz da sadece sızın kuşlarınız orjinalmiş gıbı laflar edıyonuz bızım elımızdekıler o zaman tip degil ise ve bunları bulgarıstandan almama ragmen ne cinsi oldugunu bana açıklarmısınız :asla: sızın elınızdekı kuşlarla benım arkadaşımın elındekı kuşların arasında ne fark var anlamadın haaaa sahı sızınkılerde kunye ve kulup uyelerının kuşu ve dışarıdan pedıgreli ve yuksek meblalara alınmış olması heralde sızın kuşlarınıza ayrı bı hava katıyor :tamam: ayrıca sıze kımse keriz felan demedı ama sız sanıyodunuz da sadece bızde var gıbısınden ama pıyasada varmış ögrendık keşke pıyasadan alsaydıkta hem ucuza mal ederdık dıyemi düşündünüz anlayamadım ama iş işten geçmiş almışsınız bir kere ne yapalım :heyo: :heyo: :heyo:

selam sen ne hikmet bu forumdada facebooktaki bizim gruptada hep bize catiyorsun.. elinizdeki kuslar iyi degil filanda hic bir zaman demedim sana... dogrudur vardir tippler arkadasindada... bu ulkede 2006dan bu yana var bu kuslar dahada eskiden getiren olmustur belki... biz bir fark ortaya koyuyorsak ki koymuyoruz sen oyle algiliyorsun... fark kuslarda olmayabilir ama tipplerleri beslemekteki amacin yaristirmak oldugu ve yaristirmamiz... yani olaya semt kuscusu olarak degil profesyonel bir gozle bakarak besledigimiz tipplerleri yaristiriyoruz fark sadece bu.. bir yanda profesyoneller diger yanda amator tippler besleyicileri...

Geri