Tippler ve Budapeste arasindaki fark..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan enesistanbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Çetin
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Gelin hep birlikte Turkiye'de tippler diye taninan budapeste kuslari ile TIPPLER irkinin fiziki farkliliklarina goz atalim... Turkiyede maalesef buyuk bir cogunluk tippler irki diye budapeste yuksek ucucularini beslemekte... oysaki Tippler irki cok farkli bir irktir dunyada duzenli olarak bir cok ulkede ucus yarislari duzenlenmektedir 22 saat 05 dakika ucus ile dunya rekoru Irlandali besleyici Haryy Shannon'a aittir.. ulkemizde 2009 yili itibari ile Tippler ucus yarislari yapilmaktadir.. 16 saat 04 dakika ulke rekorumuz vardir... ulkemizde varolan bazi tippler kanlari sirasiyla sunlardir.. Haryy Shannon. Jack Boden . Mereditch. George Pilot . Gorden Hughes.. A.Mahutian . Piet Van der Werf. Eric Anslow Lerinc Bella Mahutian mix Ulkemizde varolan Tippler klupleri Bursa tippler klubu http://www.btktr.com ve Turkiye Ulusal Tippler Birligi http://www.ntutr.com internet adresleri.... bu yaziyi LUTFEN tippler diye budapeste besleyen herkezin gormesi icin bir kere PAYLAS butonuna basiniz bu irkin ulkemizde daha cok yayginlasip KLUBUMUZE yarisci uyelerin artmasinda ve herkezin 20 saat ucabilme ozelligine sahip gercek TIPPLER kuslarini tanimasina sizlerde vesile olun.

Ekli dosyalar

• 547876_485206924841784_414722934_n.webp
    547876_485206924841784_414722934_n.webp
    75.2 KB · Görüntüleme: 2,558
Enes bey çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler

eqiunoxe' Alıntı:
Enes bey çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler

amac irkin turkiyede taninmasi ve besleyicilerin bilinclenmesi.. tippler besledigini zannedenler 2 3 saat ucan budapesteleri yerden goge sigdiramayanlar gercek bir tippler ucusunu ve onlarin muazzam gucunu gorseler kimbilir neler yaparlar..

uzun sure havada ucan irklara meragi olan herkezin tanimasi gereken bir irk Tippler.. ulkemizde her kim tippler diye budapeste kuslarini tanitmis ise cok kotu yapmis tum insanlar pacali pacasiz budapesteleri tippler diye besliyor maalesef..

Abi bence çoğu kişi biliyor tip ile budapeştenin farkını ama, budapeşteler daha ucuz, en dandikleri bile kelebeklerden, mardinlerden,döneklerden daha çok uçuyor diye onlara rağbet gösteriyor. En ucuz tipin çifti 150 lira, o da yeni yeme düşmüş yavrular. Ucuz olsa, duapeşteleri bakıcı yapıp tabii ki tip besleriz.

DERVİŞ' Alıntı:
Abi bence çoğu kişi biliyor tip ile budapeştenin farkını ama, budapeşteler daha ucuz, en dandikleri bile kelebeklerden, mardinlerden,döneklerden daha çok uçuyor diye onlara rağbet gösteriyor. En ucuz tipin çifti 150 lira, o da yeni yeme düşmüş yavrular. Ucuz olsa, duapeşteleri bakıcı yapıp tabii ki tip besleriz.

bulgaristanda Ahmet isimli bir arkadasimiz var kendisi tum dunyadaki Tippler klupleri arasinda guvercin getirip goturur onunla gorustum gecen gun bir takim boden kani tippler sordum bana gonderdigi maili direkt buraya kopyaliyorum size.. bu kuslarin neden pahali olduklarini anlamaniz acisindan...

>> Date: Thu, 2 Aug 2012 21:02:38 +0300
>> From: [email protected]
>> To: [email protected]
>> Subject: Re: boden tippler
>>
>>
>> Iyi Aksamlar Enes
>> Sana elimde satilik ithal ne olduunu soyliyorum:
>>
>> 1 cift Shanon
>> 1 cift Mc Kiny - E.Fenton kuslari
>> 1 disi ve 3 erkek D.Black - Boden kani
>> 2 cift T.Brokes- Anslow/Boden kani
>> 2 disi Keny Benet-Kamplin /Boden kuslari
>> 1 erkek C.Bristow
>> 2 erkek van der Broek- van der Werf kuslari
>> 2 cift I.Elstob - G.Hjuz
>> 2 cift D.Werener - G.Hjuz
>> 3 erkek ve 1 disi - Anslow/Boden kuslari
>>
>> Hepsi NTU kunyeli ve Ingiltereden kendim getirdim
>> Sadece Shanonlarin adeti 300euro dierlerin 200euro Istanbula teslim.
>>
>> Selyamlar
>> Ahmed

dedigim gibi ahmet tum dunyadaki kluplerden tipplerleri alir ve kim ve hangi ulkeye lazimsa oraya getirir bir nevi transvercidir yani tum dunyadaki tippler klupleri tarafindan taninir e-mail adresi orada yaziyor kendinizde iletisime gecebilirsiniz dilerseniz....

vel hasil bizler klup uyeleri olarak bu kuslarin tanesine 200 euro ciftine 400 euro ile 800 euro gibi fiyatlara aliyoruz `150 200 tl bu kuslara isteyen arkadaslara kizmamak lazim bence. boyle olmasi daha guzel sadece gercekten bu irka gonul vermek isteyenlerin eline geciyor tipplerler budapesteler gibi ayaga dusse ortalik tippler ve budapete melezinden geciilmez buda sahsen beni cok uzer...

Abi bi' ara malatyalar içindi sanırım, bir abimiz bütün Türkiye'ye çiftini 40 liraya gönderiyordu. Amaç mardinler kadar güzel oynayan malatyaların tanıtımı idi. Ortalama bir çift 2 haftada bir yumurtlayacaktır dersek, altlarından yumurta çekip bakıcılara baktırıp en azından yakın çevrenize dağıtabilirsiniz. Bu da tip besleyenlerin sayısını arttırır, dolayısıyla yarışmaların kalitesini. Şuanki gibi bir gidiş olursa aile içinde yapılan tavla turnuvalarına benzer, sürekli aynı kişiler oynar, büyük ihtimalle aynı kişi sayılır. Bu yarışmalara katılım, dışardan evlenme yoluyla gelen eniştelerin katılımından daha kolay olmalı kanaatindeyim. Samimiyetle söylüyorum bu tip konusunda çok hevesliyim ama öğrenci halimle bir telek bile almam mümkün değil.

tıpler hakkında bir sey sormak istiyorum. tiplerin ucus stili nedir uzun sure havada kalır tamam ama havada ne yapar sarmal mı ucar makara yaparakmı dalarakmı bek kırarakmı yoksa taklada atarmı.

ozgur06' Alıntı:
tıpler hakkında bir sey sormak istiyorum. tiplerin ucus stili nedir uzun sure havada kalır tamam ama havada ne yapar sarmal mı ucar makara yaparakmı dalarakmı bek kırarakmı yoksa taklada atarmı.

tippler takla atmaz duz ucar kimi zaman gozle gorulmeyecek yukseklige cikar ama genel olarak orta mesafe ucusu yaparlar yani ortalama 100 metre... duz ucarlar grup halinde cok genis daireler gezmeye giderler 1 2 saat boyunca hic gorunmezler... Posta kuslarini dusunun ama posta kuslarinin cok slow ucusu yavas ucusunu yaparlar.. bir video var linke tiklayin kuslari indirircek cektigimiz bir video....

http://www.youtube.com/watch?v=B1yfT4C8354&feature=plcp

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pHTNGbeqY6U&feature=plcp[/youtube]

11saat40 dakika bu sene temmuzda antreman yaptirdigim zaman cekmistim bunuda...

yinede bu fiyatlar bir hayli uçuk bence. yolu ingiltereye ya da bulgaristan olmadı herhangi bir avrupa ülkesine düşenler bu kuşları çok daha ekonomik fiyatlara alabilirler. Ben yurt dışında bizzat tanık oldum 50 Euro bile bir hayli iyi kuşlar için isteniyor özellikle tippler anakarası ingilterede. Balkanlarda her türlü kazıklanırsınız ama sıkı pazarlıkla bunu minimum seviyeye indirebilirsiniz. özellikle bulgaristanda.

enesistanbul' Alıntı:
ozgur06' Alıntı:

tippler takla atmaz duz ucar kimi zaman gozle gorulmeyecek yukseklige cikar ama genel olarak orta mesafe ucusu yaparlar yani ortalama 100 metre... duz ucarlar grup halinde cok genis daireler gezmeye giderler 1 2 saat boyunca hic gorunmezler... Posta kuslarini dusunun ama posta kuslarinin cok slow ucusu yavas ucusunu yaparlar.. bir video var linke tiklayin kuslari indirircek cektigimiz bir video....

acıklama için tesekkurler . peki alcak ucan kusları yukseltirmi yanlarında ucursam yatık kusu acmaya yardımı olurmu yavrularla filan kovalasam uyumlu ucurabilirmiyim diyelimki hiç ucmamıs taklacı yavruları ile filan

ozgur06' Alıntı:
enesistanbul' Alıntı:
ozgur06' Alıntı:

acıklama için tesekkurler . peki alcak ucan kusları yukseltirmi yanlarında ucursam yatık kusu acmaya yardımı olurmu yavrularla filan kovalasam uyumlu ucurabilirmiyim diyelimki hiç ucmamıs taklacı yavruları ile filan

bahsettiginiz ucmayan taklacilarin tipplerlere uyum saglamasi lazim ucmalarini icin. tippler bahsettiginiz amaclar icin beslenilecek bir irk degil seciminiz yanlis olur... tipplerlerden olusan bir kumeye ancak filo ucusu yapabilen kuslar ayak uydurabilir onlarda bir sure sonra dayanamaz gruptan cikarlar..

anladım verdiginiz bilgiler için tesekkur ederim.

Ben Bulgaristanlıyım arkadaşlar doğru soylemiş pazarlıkla kuşların fiyatları düşürlebilir kanatimce. birde Bulgaristanda Belli dönemlerde Belli yerlerde Fuarla oluyor Fuar derken Bissürü kişi kuşunu alıp gidiyor(Sadece Bulgaristan değil Romanyadan Felan Gelenler bile oluyormuş) bir nevi Kuş pazarı gibi. hatta bu kuşlardan anlayan iyi bir soy ise eğer fuara çıkarsa daha da uygun fiyata alacağı kanatindeyim çünkü örneklerini çok gördüm arkadaşlardan burada 150 tl olan hünkariyi adam gidiyor fuardan 30 40 levaya alıyor bu pazarla belli şehirlerde oluyor ve senede 1 kere oluyor diye biliyorum ha gittin mi derseniz hiç gitmedim duyduğum şeyler.

loutremonty' Alıntı:
yinede bu fiyatlar bir hayli uçuk bence. yolu ingiltereye ya da bulgaristan olmadı herhangi bir avrupa ülkesine düşenler bu kuşları çok daha ekonomik fiyatlara alabilirler. Ben yurt dışında bizzat tanık oldum 50 Euro bile bir hayli iyi kuşlar için isteniyor özellikle tippler anakarası ingilterede. Balkanlarda her türlü kazıklanırsınız ama sıkı pazarlıkla bunu minimum seviyeye indirebilirsiniz. özellikle bulgaristanda.

kuslarin fiyati uygun ingilterede evet bir arkadasim Mike Camplin'in kendisinden 6 tane tippler aldi 200 euro ya fakat akillara gelmeyen sey ucak biletleri ingiltere turkiye yada ingiltere bulgaristan.. sonrra bulgaristan turkiye ucak biletleri hep masraf bu sebeple fiyatlar bize ulasana kadar bir hayli yukseliyor.. :tamam:

selamlar..

bana NTU markali harry shannon kan tippler siz getirin hemen alayim.. ama Ahmet'in bize getirdigi sartlarda getireceksiniz.. getirdiginiz kus yaris ucmus olucak ulusal veya uluslar arasi yaris.. pedigre soyagaci ve uctugu tum yarislar ve yarislarin sonuclari ( uctugu klupten sertivika ) bu sartlarda getirebilen varsa 200 euro veririm bir takim shannon'a hatta bir takimda hollandadan Steven Knabbout'un kirmizi sheffield tipplerlerinden alirim 200 euroda ona veririm sartlar ayni hollanda klupten kusun uctugu tum yarislarin sertivikasi soy agaci pedigre vs.vs......

enesistanbul' Alıntı:
selamlar..

bana NTU markali harry shannon kan tippler siz getirin hemen alayim.. ama Ahmet'in bize getirdigi sartlarda getireceksiniz.. getirdiginiz kus yaris ucmus olucak ulusal veya uluslar arasi yaris.. pedigre soyagaci ve uctugu tum yarislar ve yarislarin sonuclari ( uctugu klupten sertivika ) bu sartlarda getirebilen varsa 200 euro veririm bir takim shannon'a hatta bir takimda hollandadan Steven Knabbout'un kirmizi sheffield tipplerlerinden alirim 200 euroda ona veririm sartlar ayni hollanda klupten kusun uctugu tum yarislarin sertivikasi soy agaci pedigre vs.vs......
KUS ALIM SATIMLARINI BASLIK AÇARAK YADA ÖZELİNİZDEN KONUSUNUZ LÜTFEN DEVAMINDA KONU KİLİTLENECEKDİR KURALLARIMIZ AÇIK OKUYUNUZ LÜTFEN SAYGILAR

kuscu marik yetkin varsa buradaki tum uyeligimi iptal et bilader ok ?

Geri