çakmaklı34
Üye
- Katılım
- 2 Eyl 2020
- Mesajlar
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Yaş
- 29
- Ad Soyad
- cakmakli cakmakli
- Meslek
- yok
- Şehir
- Yozgat
- İlgi Alanı
- Kediler
BU İLAÇ GENEL ANLAMDA GÜVERCİNLERDE NE İŞE YARIYOR BİLEN VAR MI ACABA?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Trichomoniasis hastalığı için işe yarıyor. Şunu belirtmek istiyorum, güvercin ilaçları fazla işe yaramıyor. Zamanında Salmo stop, Nifuramycin, Ornimix DS, Ronidazole 40, Adeno Mix kullandım. En iyi neticeyi yine sitede Türker Öden'in yazdığı ilaç karışımları ile aldım. Benim de tüm hastalıklar için reçetem bu. Eczanede tanıdık varsa anca temin edebilirsiniz, tek sorun bu. Hepsi 2lt suda karışım olarak verildiğinde kısa sürede farkı görürsünüz. Güvercin ilaçlarından hem daha ucuz, hem de daha etkili kesin çözüm içeriyor. Tedavi sonrası probiyotik ve vitamin takviyesi şart.
Largopen veya muadili
Mikostatin veya Fungostatin
Flagyl veya Polgyl
Diafuryl veya Ercefuryl
Şöyle söyleyeyim, 5 ay önce satın aldığım bir çift pakistan yüksek uçusunun bir tanesinde nefes darlığı ve hırıltı sorunu varmış farkında olmamışım. Ona önce 2 defa yarım monodoks yutturdum, iyi geldi ama daha sonrasında tüm kümeste bakım programı uyguladım.Hocam güvercinlerde kabarık durma, üşüme, hırıltı, nefes darlığı, burun tıkanıklığı, ses kısılması gibi hastalıklar için bahsettiğiniz ilaçların hepsini mi yoksa tek birini kullansam yeterli mi. Kullanım şekillerini detaylı şekilde söyleyebilir misiniz acaba?
Birde, Monodoks 100 mg. önerenler var. Onu tavsiye ediyor musunuz siz?
Şöyle söyleyeyim, 5 ay önce satın aldığım bir çift pakistan yüksek uçusunun bir tanesinde nefes darlığı ve hırıltı sorunu varmış farkında olmamışım. Ona önce 2 defa yarım monodoks yutturdum, iyi geldi ama daha sonrasında tüm kümeste bakım programı uyguladım.
Kabarık duran kuşun tedavisi daha zordur ve tehlikeli bir durumdur, hemen önlem alınmalıdır, solunum yolu hastalıklarının tedavisi ise daha kolaydır. Bu saydığım karışımı da 2-3 sefer uyguladım, probiyotik karışık yem vitaminlerini aksatmadan verdim, ağzını açan zor nefes alan kuş şu anda kümesin en iyi uçan kuşlarından biri haline geldi. Uçumdan gelen kuşların tümü ne kanat düşürüyor ne de ağız açıyor, buna çok dikkat edin.
Kronik hırıltı ve nefes darlığı varsa, önceden 2 sefer Monodoks'u kullanmanı tavsiye ederim, zaten bu ilacın kullanım alanı buna uygun. Kuşlarda kusma var mı, dışkıları ve performansları nasıl, bunları çok iyi gözlemlemek gerekiyor. Dışarıdan kuş alımı yaparken, ben de dikkatsizlik sonucu bunlara maruz kaldım ama hepsini düzelttim.
Genelde birden çok hastalık aynı anda çıkabiliyor, o yüzden diğer ilaçların da katkısı çok büyük. Salmonella, e-coli, trichomoniasis, veba gibi hastalıklara bu saydıklarım kesin çözüm, tarafımdan denenmiş ve onaylanmıştır. Artık dışarıdan kuş da sokmuyorum kümese, sadece kendi soyumu üretiyorum ve hepsi çok sağlıklılar. Herkeze sağlıklı kümesler dilerim.
Rica ederim. Yem yiyip su içiyorlarsa iyi, kabarık durmaları rahatsızlık belirtileridir. Monodoks vermen doğru olmaz çünkü Monodoks solunum yolu hastalıkları içindir. Gözlerde sulanma falan var mı ? Sadece saydığım karışımı şırınga ile vermen daha doğru olur. Tüm kuşlara da 2 gün boyunca verirsen hastalıkdan eser kalmaz.Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
2 tane yavru güvercin var şuan ve ikisi de hemen hemen 40 günlükler ve bu bahsettiğim yavru güvercinler kabarık duruyor. Birinde yeşil ishal var. Ancak yem ve su içmelerinde sorun yok yem ve suyu rahatça yiyor & içiyorlar. Elimden geldiğince güneşli havalarda güneşte tutuyorum bu yavruları.
Monodoks ilacını kullanırken su ile karıştırıp enjektör ile gagalarından sıkmam gerektiği söylendi. Sizce böyle mi yapayım yoksa sizin şu şekilde kullanın diyeceğiniz başka bir alternatif var mı?
Teşekkürler.
Rica ederim. Yem yiyip su içiyorlarsa iyi, kabarık durmaları rahatsızlık belirtileridir. Monodoks vermen doğru olmaz çünkü Monodoks solunum yolu hastalıkları içindir. Gözlerde sulanma falan var mı ? Sadece saydığım karışımı şırınga ile vermen daha doğru olur. Tüm kuşlara da 2 gün boyunca verirsen hastalıkdan eser kalmaz.
Kuşlar için en tehlikeli şeyler salmonella ve ecoli bakterisidir. Genelde genç kuşlar buna daha duyarlı olurlar, yetişkin kuş bağışıklık sistemi güçlüyse fazla etkilenmez.
Yavrulara 2 gün bu karşımı verdikten sonra, yine eczaneden alacağın bir probiyotik hapının içini suda karıştırıp vermen gerekir, kefir de verebilirsin aynı işi görür ama suda uzun süre kalırsa ekşir.
Saydığım ilaçlar zararlı bakterileri yok ederken, yararlı bakterileri de yok eder. Bizim probiyotik takviyesi yapmamızın
amacı yararlı bakteri sayısı oranı fazlalığı sağlayıp, bağışıklı sistemini güçlü tutmaktır.
Diazyme 256 ve Prozyme F5 gibi yerli üretim probiyotik ve enzim katkıları var, bunları kullanmanı tavsiye ederim. İlaç olmadıklarından gün aşırı kullanabilirsin, zararı değil aksine yararı olur.
Elma sirkesi de arada verilirse çok yararlıdır. Güçlü bir antioksidandır ve asidik bir yapıdadır, ph oranı düşük olduğundan salmonella ve ecoli'ye karşı olumlu etki sağlar. Yine de belirteyim, elma sirkesi sadece sağlıklı kuşlarda işe yarar, tedavi edici bir yönü yoktur. İngiliz karbonatı kullanımı da yararlıdır, sodyum bikarbonat elma sirkesinin aksine alkalidir, suyun ph derecesini yükseltir.
Ronidazole 10 veya 40 olan güvercin ilaçları kullanılabilir elbette ama çiçek mantar tedavisi için Flagyl veya Polgyl ile Mikostatin veya Fungostatin karışımı daha iyi sonuç verir. Flagyl ve Polgyl'in etken maddesi metronidazole'dur, Nidazole'dan daha iyi bir ilaçdır. Dikkat edilirse etken madde muadili olduğundan, güvercin ilacı da olsa hepsi benzer isimlere sahip.Verdiğiniz bilgiler için tekrardan teşekkür ederim.
Diazyme 256 ve Prozyme F5'i deneyeceğim.
Bunların yanında önleyici tedavi olarak Ronidazole 10 ilacını da tavsiye ediyor musunuz acaba? Hem yavru hemde yetişkin olan güvercinler için.