Toplu Uçurulan Postalar Nasıl Bir Uçuş Sergiler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veli33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

veli33

Üye
Siteyi ziyaret et
Selamlar

mesela kümesimde 10 çift postam var diyelim erkeklerini seçip topluca uçursam nasıl bir uçuş sergiler filo uçucusu gibi topluca gezermi her biri bir yanamı dağılır ne yaparlar?

Ustam dagılmazlar.toplu ucarlar.hele birde uzakdan kafese gelmeleri var cok guzel.
saygılar...

İlk defa uçacaklarsa bıraz başta dagılırlar daha sonra toplu hale gelirler.Benim sana tavsıyem sabah akşam duzenlı aç kapa yoksa terbıyelı olmuyorlar.Kafasına buyruk oldumu posta çıldırtıyor.Bir gıttılermi gezmeye akşam geliyorlar saygılar.

bilgiler için teşekkür ederim

Walla Bendede Posta War Uçurdugum Zaman Beraber 3 4 Tur Atım Gezmeye Gidiyorlar.Postaların Hiç Birbirinden Ayrı Uçtuklarını Hiç Görmedim.

Saygılarımla...

taner61' Alıntı:
Walla Bendede Posta War Uçurdugum Zaman Beraber 3 4 Tur Atım Gezmeye Gidiyorlar.Postaların Hiç Birbirinden Ayrı Uçtuklarını Hiç Görmedim.

Saygılarımla...

Biraz Yazım Hatası War Kusura Bakmayın :hayir:

S.a

Postaların uçurulması ayrı bir zevktir. Grup uçarlar birbirinden ayrılmazlar gezmeye çıktılarmı yanında mutlaka misafir getirirler :) 10 lu 20 li grup adamın kuşunu bi alıyo araya çıkabiliyosa çıksın :) Sırf bu yüzden posta besleyen mardinci ler tanıyorum.

walla bilmiyom dağınıkta uçmazlar bnm bildiğim sayalar dağınık uçar
KUBİLAY saygılarımla......

selamlar hiç bir kuş bursa yani oynar hariç dağınık uçmaz ucurmasını bilirsen buna bir tek oynar uymaz sayalarda iyi terbiye edilirse 30 bir ayni şekilde hortum gibi harman yapar ( seyrettim ) posta dağınık uçarmı uçar ama genelde toplu uçar fakat sadece erkek uçurulursa kesinlikle dağılmaz. önemli ulan uçuranın nasıl uçurduguna bağlı kendimden örnek vereyim yeri gelir dağınık uçar tam yumurtaya kovalar bir erkek onlar kümeyi bozabilir. yeni yavrular uçurursun kartlarla o kümeyi bozar yada biraz keyifsiz kuş salarsın o da kümeyi bozar yumurtadaki kuş kalkar uçar kümeyi bozar bir sürü örnek olabilir filo kuşları ( küme ucan kuşlar ) genelde sırf erkek uçurulur .posta kuşunun iyi küme yapmasını istiyorsan eğer kısa mesafede olsa salım yapmalısın ki daha iyi küme uçsun.

ustam posta kuşu toplu ucar arkadaşında dediyi gibi ilk ucuşlarından biraz dagınık ucarlar ama sonra kümeye arlışırlar sen merak etme senin sordugun soruya tek yanıt toplu ucarlar saygılarla !!!

Bende de var posta ırk... filomun içinde uçuruyorum eğer tok olarak uçurursam bi gittilermi 5-6 saat gelmiyorlar...iyi terbiye etmek lazım postaları yoksa başetmek zor...

Slm arkadaslar ben karisma kusu besliyorun 20 adet ucuruyorum kendi yavrularim cift olma yasina geldiler cok kizmislar cepikleyip duruyorlar daginik gezmeye gidiyor lar bende aksamdan aksama saliyorum kizginliklari gecermi bilgilerinizi bekliyorum karismacilar

Canım kardeşiim karışmadan falan anlamam bildiğim tek şey postayı ne maksatla beslediğin ve verdiğin eğitim at seyisine göre kuş bakıcısına göre görevini yapar bak yediğim yemlerin karşılığı bu dercesine uşuşunu sergiler aşağıdan dürtme ve salma işlemi yapmaz isen toplu ve filo uçumu yapıp kümesinin etrafından fazla ayrılmaz selamlarımla.

Geri