Toprağın Güvercinlere Faydaları Nelerdir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

asim123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Mrb.Toprağın güvercinlere ne gibi faydaları var ? Bi kasanın içine koysam onlar yer değil mi?

Re: Toprakk

kuşlarınızın yeminin arasına toprak koyun o zaman yerler yemle beraber... fayda olarak benim bildiğim kuşlarda hazmetme kolaylığı sağlar bol yavrulu sezonlar....

Re: Toprakk

Toprağın içinde onlarca mineral vardır. Bu en belirgin olarak toprakta bitki büyümesinde görüyoruz. Ayrıntı olarak güvercinlerde nelere iyi geldiğini bilmiyorum ama şunu biliyorum ki hiçbir zararı yok ve mutlaka yararı çok.. SEn bir kasaya koysan onlar yer... Yani balkonda besliyorsan balkonun, çatıda besliyorsan çatının bir köşesinde bulunsun onlar mutlaka her gün yerler..

S.a yumurtalamadan önce özellikle dişi, yumurta kabugunun sertlıgını saglamak ve catallarında genışleme için kum toprak yer bıldıgım ve gözlemledıgım kadarıyla...

SELAMLAR...

Toprağın faydası coktur mineral bakımından cok zengindir.sindirimi hızlandırır.kuşların taşlıklarını güçlendirenlerden biridir.
zararı olursa söyle olur.alacağın toprakta bir tür tarımsal ilaçlar kulanıldıysa zehirler.çünkü adamlar meyvelere böcek gelmesin diye attıkları ilaçlar topraktaki tüm canlı organızmaları öldürür ve zehirli bir toprak olur içinde soğılcan barınmadığındanda toprak temizlenemez yani tarımsal ilaç kulanılan toprağın zararı olur başka türlü olacagını sanmam.birde önerim var verecegin toprağa küçük taşcıklardanda karıştırırsan cok yararlı olacaktır. taştada mıneral vardır. özellikle kalsiyum cok yüksektır.ayrıca cok iyi taşlık güçlendirir.

SAYGILARIMLA...

ARKADAŞLARIM GÜZEL BİLGİLER SUNMUŞLAR .FAKAT ; EN ÖNEMLİSİ ,

TOPRAĞIN ÜZERİNDE GEZİNMEMELİ,KAKA YAPMAMALIDIRLAR., TOPRAK İÇİN ''MİNERAL KAPLARINI '' KULLANMAK EN DOĞRU SEÇİM OLACAKTIR..SAĞLIKLARI AÇISINDAN..

evet toprak çoğu yönden faydalı yumurta sertleşmesi ,sindirim vb.ayrıca banyo yaptıktan sonra toza toprağa beleniyorlar muhakkakki tüylerine de bi faydası vardır

[email protected]' Alıntı:
ARKADAŞLARIM GÜZEL BİLGİLER SUNMUŞLAR .FAKAT ; EN ÖNEMLİSİ ,

TOPRAĞIN ÜZERİNDE GEZİNMEMELİ,KAKA YAPMAMALIDIRLAR., TOPRAK İÇİN ''MİNERAL KAPLARINI '' KULLANMAK EN DOĞRU SEÇİM OLACAKTIR..SAĞLIKLARI AÇISINDAN..

KIRMIZI TOPRAĞA ; ZEYTİNYAĞI KARIŞTIRIYORUM.YAVRULARI OLANLAR ÇOK SEVİYOR.. :tamam: :slm:

Geri