toz kireç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ediz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

ediz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selim ediz
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaslarım sonunda yenı konu acmayı ogrendım bana yardımcı olanlardan allah razı olsun beyler ben kumesın tabanına toz kireç serpıyorum haftada 1 kez bunun yan etkılerı olabılırmı yoksa abartıyomuyum faydası warmıdır sımdıden tesekurlerımı we sonsuz saygılarımı sunartım cwp beklıyorum.

kireç kullanma kum kullan çünkü yerden yem yiyip su içerse boğazında kireç oluşıur

saolasın arkadasım hayırlı geceler saol tekrar

kireç mikropları öldürür ama hafta 1 kez çok ve toz kireç kullanma bence sulu normal boya şeklinde kümesi boyasan daha iyi olur. bütün kümesi 2 ayda bir yapsan yeter li olur.

teşekkurler saolasın bırader saol:)

Selamlar toz kirecin hiç bir zararı olmaz bende ayda bir kümesin tabanına serpiyorum ama haftada bir çok.Çünkü kuşlar kanat çırptıkça kiraç tozları kalkcak hayvanlar nefes almakta güçlük çekecek.Ben kümesin duvarlarını hamur kireçle boyuyorum yerlerede ayda bir attığtım kireci 3-4 gün sonra süpürüyorum.

toz kireci serptikten sonra üszüne su serp ki kuşlar uçuştukça solunum yollarına ve gözlerine zarar vermesin, fazla atarsan gözlerde sulanma olur, kümesini temizledikten sonra kenarlara, yuvalıklara serp üstüne camsil şişeleriyle su serp sorun kalmaz,

s.a kumes dezenfekte için toz kireçin kullanılmaması gerekir. çünki toz kireç kuşların kumesin içindeki hareketlerinde havalanır dolayısı ile kuşlarda ust solunum bolgesinde ağır tahribata neden olur bu tahribat sonunda
ust solunum yolları rahatsızlıklarına neden olur başka bir faktörde ciğerlerine kadar iner bu kireç tozu taneleri ve ciğerinde nadirde olsa kalıcı hasarlara neden olur kuşun form özelliğine kaybetmeye kadar varabilir. toz kireç dökmekdeki amaç dezenfekte ise bunun yerine sıvı hazır kireç ile boyama, pürmüz ile yakma , veterinerlerde ve kuş ilaçları satan dükkanlarda bulunan dezenfekte ilaçları ile , yada çamaşırsuyu ile yıkanmalıdır kumes ama kokulu ilaç kullanılırsa kumesin bir mıktar havalandırması gerekmektedir. a.e.o

nskyigit' Alıntı:
kireç kullanma kum kullan çünkü yerden yem yiyip su içerse boğazında kireç oluşıur
ne kireci olussak arkadaşım madem bilmiyosun neden kafadan sallayarak yorum yapıp insanları yanlış bilgilendiriyosun kireç de kalsiyum olduğundan dolayı kuşların kireç yemesi faydalıdır yumurta kabuğu kalınlığında yüzde yüz işe yaramaktadır ayda bi kere sönmüş kirece tuz ekleyerek verirseniz hiç bi şekilde yumurta sorunu yaşamazsınız! kümes tabanına her hafta serpmek yerine ayda bi kere serpmek iyi olacağını düşünüyorum. insanları lütfen yanlış bilgilendirmeyelim bilmiyosanız kafanıza göre yorum yapmanız şart değil Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

krmpl' Alıntı:
nskyigit' Alıntı:
ne kireci olussak arkadaşım madem bilmiyosun neden kafadan sallayarak yorum yapıp insanları yanlış bilgilendiriyosun kireç de kalsiyum olduğundan dolayı kuşların kireç yemesi faydalıdır yumurta kabuğu kalınlığında yüzde yüz işe yaramaktadır ayda bi kere sönmüş kirece tuz ekleyerek verirseniz hiç bi şekilde yumurta sorunu yaşamazsınız! kümes tabanına her hafta serpmek yerine ayda bi kere serpmek iyi olacağını düşünüyorum. insanları lütfen yanlış bilgilendirmeyelim bilmiyosanız kafanıza göre yorum yapmanız şart değil Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

Arada bir kireç verilmesi uygundur. zira sen vermessen kendisi bir yerlerden ihtiyacı için mutlaka kireç yiyecektir. kalsiyum açısından arada bir kireç verilmeis faydalı olduğu gibi kümesinizin tabanını sulu kireçle boyayıp toprağı üstüne atabilirsiniz.
saygılarımla

Geri