Toz Kireç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KargacıOnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur KAbar
Meslek
Berber
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar Ben Dün Yuvamı Dezenfekte ettım Ve dezenfekte ettıkden sonra Toz Kireç attım yuvanın ıcıne Her follukta kumesın yerınde Kısaca her yerınde toz kireç var Ben Sıze şunu soracaktım Toz Kireç Kusları Nefessız Bırakırmı Ve zararları varmıdır yaklasık bazı yerlerde 15-16 yaşındakı 1 kişinin serçe parmak kalınlıgı kadar var cokmu sıce?
Cevaplarınızı beklıyorum . Saygılarımda Onur. :hungur:

Güncelll Arkadaslar Yardımlarını Eksık etmeıyın O Güzel yorumların beklıyorum .. Sevgiler saygılar.

KargacıOnur' Alıntı:
Güncelll Arkadaslar Yardımlarını Eksık etmeıyın O Güzel yorumların beklıyorum .. Sevgiler saygılar.
renkli yazı kullanmayınız yasınız dogru degilse düzeltiniz

o kadar kireç tabiki kuslar uçtukca zararlı ve nefessiz bırakabilir

Peki Ne yapmalıyım Kumesten Kreçleri Süpereyimmi ? Kreç kalmasın kumeste.

KargacıOnur' Alıntı:
kusları dısarı çıkarıp varsa kendinize dokunmaması için maske takıp kümesi kirecli yerleri nemlendirip süpürünüz kümes hijyeni için kireçden daha faydalı ve pratik malzemelerde var sitemizde hepsi mevcut arama yaparak ulasabilirsiniz konu açmanızda gerekmez kolay gelsin

kuscu_marik' Alıntı:
KargacıOnur' Alıntı:
kusları dısarı çıkarıp varsa kendinize dokunmaması için maske takıp kümesi kirecli yerleri nemlendirip süpürünüz kümes hijyeni için kireçden daha faydalı ve pratik malzemelerde var sitemizde hepsi mevcut arama yaparak ulasabilirsiniz konu açmanızda gerekmez kolay gelsin
Teşekkurler VErdıgınız bılgı ıcın Size Burda Bir soru daha sorabılırmıyım ?

Güvercin yetiştiricilerinin kümes hijyeninde büyük birkaç yanlışı vardır oda kümese kireç
atmakla, klorakla yıkamak. Kireç mikroplu ölü hayvanları gömerken atılabilir. Onun haricinde
kuruyunca uçuşan tozları güvercinlerimizin solunum yolları için çok tehlikeli olacaktır. Klorak
ise çok tahriş edicidir, güvercinler kümeste yokken bile uygulansa onlar için kalıcı bir
keskinliktedir. Bunların yerine uzun süre kalıcı tahriş etmeyen ve her türlü bakteriyi, virüsü ve
mantarları yok eden, üremelerini engelleyen, gözleri hariç üzerlerine bile gelse kesinlikle
zarar vermeyen CLEARMIX i kullanabilirsiniz.

Kaynak : http://www.guvercinhastanesi.com/kitapcik2012.pdf

Kireç alkalik bir maddedir bu da bazı mikroorganizmaların aşırı çoğalmasına neden olur kümesin duvarları kireçle badana yapılabilir ancak toz halinde serpmek kuşların solunum yolları için tehlikelidir.Dezenfektasyon yaparken eczanelerde satılan DEZEN isimli maddeyi kullanabilirsiniz.

TOZ KİREÇ ZARARLIDIR.FAYDASI DA YOKTUR..

Geri