west
Üye
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:Merhaba Hayrettin,düşüncelerime ilk resimden oynarlardan başlayım güzel kuşlar , yıldızda gezip yarasa gibi uçmazlarsa kümese sokma!,,Tepeli beyazların tam trakya yerlisi fazla söze gerek duymuyorum ,beyazlarına sahip çık arkadaşım.Tepesiz siyahların renk olarak gayet iyiler farklı duruşlarını görmeden tam yorum yapmak istemiyorum diğer ön tepeliler bilmediğim ırklar genel olarak baktığımızda zevkli bir kümesin var tadını iyi günlerde çıkar sağlık dolu zamanlar da keyfini sür tüm kuşlarına Allah can pekliği versin hoşçakal.
TEŞEKKÜRLER tekin abitekinn' Alıntı:masallah oynarların cok yakısıklı cıkmıs.kuslarını ucuruyomusun?..huseyın kardesım yıldızlarda ucmazsa kumese sokma dıye yazdıgına gore,vardır bır bıldıgı...
cıft tepelı kuslar nasıl? ucarmı,makar yaparmı?bızı bılgılendırırsen sevınırım...
sagklı kumesler dılerım..
123_123' Alıntı:kardeş oynarlardan başlayayım duruşları be renkleri bakımından şahaneler ama uçuşlarını görmeden bişey sölemek zor trakyalar has trakyalı gibi onlarda muhteşem görünüyorlar fakat o çift tepelilerin cinsleri bilmiyorum onlar hakkında biraz bilgi verirseniz çok mutlu olurum
görüşlerin için saolasın osman arkadaşımhaltbar' Alıntı:Kuşlarınız çok güzeller allah nazardan saklasın...
Bende oynarlar biyerden tanıdık gözümü ısırıyor diyorum güle güle besleyiniz.
Allah canpekliği versin tekrardan kuşlarınız çok sağlıklı gözüküyor....
Saygılarımla
selamlar mehmet beyabstract' Alıntı:en alttaki siyah kuşlar arap değil murakattır. paçalısına arap mardin, paçasızına murakat denir. murakatların kuyruk üstü olmayanı, kuyruğu 16 telekli olanları ve tozluksuz olanları makbuldür
bilgilendirmen için teşekkür ederim arkadaşımabstract' Alıntı:selam.. trakya yerlisinden anlıyorum çünkü bakmışlığım var. uzun süredir güvercin bakmıyorum 10 senedir falan. şuan apartmanda yaşıyorum ve tekrar merak sardı. balkonum büyük ve yavru yetiştirmek için kuş bakmak istiyorum oyüzden siteye üye olmuştum zaten. trakya trakya diyoruz da benim anladığım trakyada bile yöreden yöreye değişiyor isimlendirmeler.
benim bildiğim trakya yerlileri düz beyaz, kanarya, pal, murakkat, zavrak, misket gibi türlerden oluşur. bu türlerin hepsinde kuyruk üstü olmamasına ve ayaklarda tozluk bulunmamasına dikkat edilir. 16 kuyruklu olanlar en makbulüdür.tüm trakya yerlilerinin tepeli formları da vardır. renklere gelince
düz beyaz, bildiğimiz düz beyaz.
kanarya, limon rengindedir.(kanaryaların renkleri ne kadar açık, limona yakın olursa o kadar değeri artar)
pal, palların renkleri çikolata rengine yakın olmalıdır. kanarya'nın aksine koyuluk önemlidir.
murakat, murakkatlarda gaganın beyaz olmasına alemlerine, rengin siyahlığına dikkat edilir. ithal kömür gibi parıldamalıdır murakat.
zavrak, bu türün de gagası beyaz olmalıdır. diğer yörelerde buna dumanlı da denir. mavinin koyusudur.
misket iste, çakmaklı denilen taklacı rengine benzer. zavrak ve maviden farkı kanatlarında iki çizgi değil noktaları olmasıdır.(misket türü neredeyse artık hiç bulunmamakta sanırım, çünkü forumlarda ismi bile geçmemiş şimdiye kadar. eski bir tür olduğunu biliyorum sadece)
bunlarında dışında hatırlamadığım şeyler de olabilir. malum neredeyse 10 senedir hiç ilgilenmedim, bu arada anlattıklarım belki de sadece edirne'de geçerlidir diğer illerde anlayışlar farklı olabilir. buyüzden affınıza sığınıyorum. kendim şuan kuş bakmadığım için başka bir yerden alıntılarla kuşları göstermeye çalışıcam
Murakat
Tepeli beyaz
Kanarya(Renkleri koyu ama yine de kanarya :] )
Zavrak
Pal
Bu son fotoğraf ise bir trakya yerlisi değildir. edirnede buna sivas mardin derlerdi. bunu koymamdaki amacım misket'in kafalarda şekillenmesine yardımcı olmak. misket dediğim kuş bunun rengine çok benzer fakat paçasızdır. ve zannediyorumki misketler arka tepeli oluyorlardı. tepesiz ben hiç görmemiştim. elinde misket olan veya fotoğrafını bulabilen olur da bizimle paylaşırsa çok daha güzel olur