Trakya Yerlilerim Ve Bulgar Irklarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan west
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

west

Üye
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım.Sitenin uzun zamandır takipçisiyim.Bende diğer kullanıcılar gibi kuşlarımın resimlerini paylaşmak istedim.
Saygılarımla.

Kümes dış görünüm.

Kümes iç görünüm.

Bulgar Baba.

Bulgar Analar.

Bulgar Ana Baba.

Beyaz Arka Tepe Trakya + Bulgar.

Bulgar Sarı Ana.

Küllü ve Bulgarlar.

Bulgar Yavru.

Trakya Kırmızı Taklalar.

Aramıza hoş geldiniz bol ve Sağlıklı yavrular almanız dileğiyle.

bunlar kısa gaga pal değilmi?

merhaba.bu kuşların isimleri bg de plivensky die geçiyo bulgaristandan transfer bi kuş :) saygılarımla...

Güzel kuşlar arkadaşım.Bulgarların özelliğini sorabilirmiyim?

Teşekkürler .bu kuşların uçucu bi özelliği yok sadece çok beğendiğim için trakya ırklarımın yanında besliyorum.G örsellik açısından beslediğim bi ırk

Hayrettin bey merhabalar paylaşımınız için teşekkürler.Tepeli beyazlarınız kümesiniz de bir başka güzelikte duruyorlar.Bulgar makaracıları da öyle fakat tepesiz Trakya kırmızılarınız biraz sorunlu gibi sanırım yerlilerimizle bulgar makaracılarından üreme kırmızılar meraklı arkadaşlarımızın yanlış bilgi edinmemeleri için bunu sanıyorum belirtmekte fayda var.

Bulgar ırkı kuşların performansları nasıllaritepeli beyazlarınız makara yapıyor mu?Biraz bilgi alabilirmiyiz.Teşekkürler.

merhaba hüseyin bey.bulgar ırkların uçucu özelliği pek yok uçurmuyorum uçmuyorlar sadece kuşlarımı indiriyorlar:))beyazlara gelince yavruları uçuruyorum onlarında bi hareketini görmedim daha makara yapmıyorlar makara için umudumuda kestim açıkçası:(:( evet kırmızılarda kanatlar düşük ama trakya makaracılarını kanatları kuyruk üzerinde taşıyor benim kırmızılarda kırıklık olabilir ama takla var ... saygılarımla...

BATILI' Alıntı:
merhaba hüseyin bey.bulgar ırkların uçucu özelliği pek yok uçurmuyorum uçmuyorlar sadece kuşlarımı indiriyorlar:))beyazlara gelince yavruları uçuruyorum onlarında bi hareketini görmedim daha makara yapmıyorlar makara için umudumuda kestim açıkçası:(:( evet kırmızılarda kanatlar düşük ama trakya makaracılarını kanatları kuyruk üzerinde taşıyor benim kırmızılarda kırıklık olabilir ama takla var ... saygılarımla...

Merhabalar Trakya yerlisi illa kanadını kuyruğunun üstünde taşır diye bir kaide yoktur olamaz da .Bunun bir standartı yoktur çünkü fakat genel olarak trakya yerlisi ırkına bakıldığında genelde kanatlarını kuyruk üstünde tutarlar fakat kanat indirmesi kusur değildir zaman zaman kanatlarını süreki kanat üstünde tutan yerliler de belli bir süreden sonra kanatlarını düşürebilirler.Ama sizin kırık olabilir dediğiniz kuşlarınızın gagaları,fiziki büyüklükleri daha çok melez olduklarını belli ediyor ve tabiki ayak kısalıkları vsvs her yönüyle tabi ki belli olan özellikler.

Makara için umudunuzu kesmenize üzüldüm açıkçası keşke makaralı yerliler elde etmeye çalışsanız da umud yitirmeseniz.Tabii bu sizin bileceğiniz bir konu kuşlarınızla mutlu gözüküyorsunuz geriside sanırım size kalmış durumlar paylaştığınız için teşekkürler iyi zamanlar da esenlikler dilerim.

Paylaşım için teşekkür ederim.Bulgarların yuvalarına sadakati ve yavru beslemeleri ne durumdadır???
Saygılarımla.
Ömür DENİZ...

cüneyt arkın' Alıntı:
Paylaşım için teşekkür ederim.Bulgarların yuvalarına sadakati ve yavru beslemeleri ne durumdadır???
Saygılarımla.
Ömür DENİZ...
merhaba ömür bey. bu kuşların yavru bakmaları biraz şans işi pek yavru bakamazlar ben genelde bakıcılarıma baktırıyorumma dediğim gibi şans şimdi çıkar birisi benim kuşlarım bakıo der ozamanda ben yalancı çıkarım .. saygılar....

Selam Hayrettin bey;
Maşallah nazar değmesin, bu kısa gagalı kuşların tek zor tarafı kendi yavrularına bakmakta zorlanmaları.Paylaşımınızın devamını dilerim.

gökay' Alıntı:
Selam Hayrettin bey;
Maşallah nazar değmesin, bu kısa gagalı kuşların tek zor tarafı kendi yavrularına bakmakta zorlanmaları.Paylaşımınızın devamını dilerim.
teşekkür ederim gökay bey çok çok saol.evet yavru konusu biraz zor yavru bakan kuşlar. ama o problemide bakıcı yerlilerle hallediyorum .. saygılar..

BATILI' Alıntı:
gökay' Alıntı:
Selam Hayrettin bey;
teşekkür ederim gökay bey çok çok saol.evet yavru konusu biraz zor yavru bakan kuşlar. ama o problemide bakıcı yerlilerle hallediyorum .. saygılar..
o ayrettin abi ne bunlar boyle ya süper kuslar bence satılık varmı

yad benım doneklerle takasa getırelımmı ne dersın sec begen sana serbest

muro59' Alıntı:
yad benım doneklerle takasa getırelımmı ne dersın sec begen sana serbest
değerli dostum coşkun .dönek işi senin işin ben anlamam dönekten.onları sen iyi döndürüyorsun büyük uğraşlarınla :hhh:

tesekkurler ayrettın abıcım erkesın bır kus zevkı vardır benımde donek ıste ne yapabılırım

tamam coşkuncuğum :) ben elime geçince sana yine dönek hediye edeceğim seyretmek için :heyo:

biizm bu tarafalarda yani burdur da bunların isimleri japon olarak bilinir ve yuvasına sağlamlığıyla tanınır.. saygılarımla

hasanyılmaz' Alıntı:
biizm bu tarafalarda yani burdur da bunların isimleri japon olarak bilinir ve yuvasına sağlamlığıyla tanınır.. saygılarımla
yok arkadaşım bu kuşların isimleri plivensky dir.ama sizin japon dediğiniz kuşlarıda biliyorum onlar daha ufaktırlar ve gözleri daha patlaktır.
saygılar

Aramıza hosgeldınız gerçi bende yenı geldım.
kuslarınız gercekten guzel ve saglıklı gorunuyor hayrettin bey lakın bılgılerınıze yasınızıda eklersenız nasıl hıtap etmemız gerektıgını daha rahat anlarız saygılar.

taklacıcı' Alıntı:
Aramıza hosgeldınız gerçi bende yenı geldım.
kuslarınız gercekten guzel ve saglıklı gorunuyor hayrettin bey lakın bılgılerınıze yasınızıda eklersenız nasıl hıtap etmemız gerektıgını daha rahat anlarız saygılar.
kuşlarım için düşüncelerinize öncelikle teşekkür ederim
yaşım da 28 :):):)
SAYGILAR

Beyaz trakyalar çok hoş.Tüyleri kadar ömürleri olması dileğiyle.Saygılar...

Trakya ve bulgar kuslarin guzelmis bol yavru almani dillerim.saygilar

teşekkür ederim erbil bey
kuşlarımı beğendiğine sevindim

selamlar, erkek tepeli trakyamvar dişiarıyorum, boşta ve satılık var mı elinizde, tekridağdayım.

paylaşımınız için teşekkürler, güzel kuşlarınız var. kısa gaga tepesizler, bulgaristanın varna kentinin kuşlarıdır, isimleri literatürde varnenski (varna kuşu) olarak geçer. plevenski (pleven kuşu) ise tepeli olur, düzeltmek istedim. eger iyi soydan gelirse çok güzel makara yapar bu kuşlar. tepeli trakya beyazlarını çokk begendim .
iyi günler dilerim

gürkan okur

Geri