Trakya yerlilerinin kanatları biraz düşük mü oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar artık trakya yerlisi ve alabadem besleyeceğim. Merak ettiğim bişey var: gördüğüm çoğu trakya yerlisinin kanadı düşük, acaba bana hasta kuşlar denk geldide yanlış bir kanıya mı vardım yoksa trakya yerlilerinin kanatları biraz düşük mü oluyor? Ve bunu nedeni nedir? Acaba kuyrukları hafif sepet gibi olduğu için mi öyle görünüyor...

..........SİNAN ÖZTEKİN..............

Mesela Hüseyin abimin paylaşmış olduğu birkaç kare fotoğrafa bakalım. Kuşun maaşallahı var gerçekten çok kaliteli ve güzel kuşlar ama kanatları düşük duruyor, nedeni nedir acaba?

(Bu arada yanlış anlaşılmasın amacım Sn.HÜSEYİN BAŞOĞLAN' ın kuşunu kötülemek değil, zaten kendiside benim böyle bişey yapmayacağımı bilir. Kendisine fotoğraflar için teşekkür ederim.)

trakya-yerlisi-trakya-makaracisi/trakya-yerlileri-t262.html

..............SİNAN ÖZTEKİN................

Sinan kardeş o resimdeki kuş bence trakya değil.Oryantal makaracısı. Osmanlı Makaracısı da denebilir.Okuduğum makalelerde trakyaların kanatlarının kuyruk üzerinde taşıması gerektiği yazıyordu.Kanatları aşağıda olan kuşlar Osmanlı Makaracılarıyla kırılmış olabileceği de söyleniyordu.Umarım kendimi iyi ifade etmişimdir :)

der1' Alıntı:
Sinan kardeş o resimdeki kuş bence trakya değil.Oryantal makaracısı. Osmanlı Makaracısı da denebilir.Okuduğum makalelerde trakyaların kanatlarının kuyruk üzerinde taşıması gerektiği yazıyordu.Kanatları aşağıda olan kuşlar Osmanlı Makaracılarıyla kırılmış olabileceği de söyleniyordu.Umarım kendimi iyi ifade etmişimdir :)

HMM. Kanadı düşük olanlar büyük ihtimalle kırma yani...İlgilendiğin için teşekkür ederim kardeşim...

.............SİNAN ÖZTEKİN................

numan74' Alıntı:
bırde takım almadıysan eslestırme beyaz beyazla kanarya kanarya ıle murakat kurakat ıle bozma kusları

Evet abi zaten onu bekliyorum bakalım şansımıza aynı renklerde gelirse alıp öyle eş yapacağız...

............SİNAN ÖZTEKİN.............

abım trakya yerlısı nın kanatların yukarda olur senın aldık ların kırma dır trakya yerlısı benım profılımdekı resımdekı gıbı olur ıyı bakkk :evet: orjınal bak iyi gunler

Benim aldıklarımın 1 tanesininki düşük ama sitede de çok gördüm kanadı düşük yerlilerden o yüzden sordum...

.........SİNAN ÖZTEKİN...........

Merhaba,

Bu durumu bilgimce size bir kaç resim ve bir kaç paragrafla açıklamaya çalışayım.Trakya yerlisinin normalde genel olarak kanatları yukarıda durur fakat sürekli durması gerekir demek değildir bu!Ve standart olarak kanatları yukarda durur diyemeyiz.(kuyruğunu av köpeği gibi dikmez diyebiliriz)!

Nasıl ???: Beli biraz geniş ve beli biraz dar olan trakya yerlileri vardır.beli geniş olupta kuyruğu havada duran kuşlar %40 melez yerlilerdir(bunlar genlde kısa bacaklı kısa gagalı kalın kafalı kuşlardır ve kanatları aşağıda torba kanattır.birde kanatları aşağıda durupta kuyruğuda gövdeye paralel duran(aşağıda duran) (kuyruğunu ıspatula gibi yukarı dikmeyen yerliler vardır) bunlarında BELİ DARDIR bel dar olduğu içinde kanatlarını koycak bir askı görevi görcek bir yer(kuyruk bel) bulamadığı için kanatlarını YERE SÜRTMEYECEK ŞEKİLDE aşağı düşürür bu hata değildir bu melez işaretide değildir.ANCAK KUYRUĞUNU HAVAYA FAZLA DİKERSE beli kırıkmış gibi ona şüpheli gözlerle bakabiliriz.

Kısaca özetleyeyim:Beli dar ve beli geniş yerlilerimiz vardır dar olanların zaman zaman kanatlarını aşağı düşürdüğünü görürüz fakat yinede genelde (yorgun olmadıkları sürece) genelde onlarda kanatlarını bel üstünde kuyruk üstünde taşımaya gayret gösterirler.Bazen yerlilerimiz çok iyi performans sergilediklerinde havanın sıcaklığına görede kanatlarını düşürebilirler(solunum hızlandığında ğöğüs ve omuzlar açılır kanatlar yere düşebilir).

Bu durumlar kuşun omuz gelişimi ile de alakalıdır çok uçucu kanlar genelde kanatlarına hakim kuşlardır fakat omuz gelişimi kuşun yavrudan itibaren ne kadar saat idman aldığı ilede alakalıdır yani antremanlı kuşlarda kanatların duruş şekli değişiklik gösterebilir önemli olan kuyruğunu havaya dikmemesidir ve kanatlarını yere değcek şekilde paspal bir şekilde yer süpürür gibi sürüklememesi önemlidir.(Trakya kuşu kanatları ile yer süpürmez buna dikkat etmek gerekir).

Bir kaç resim ile yerlinin duruşlarını gözlemyebiliriz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim Hüseyin abi...

..................SİNAN ÖZTEKİN...................

ertugondes' Alıntı:
arkadaşlar trakya yerlileri arka tepe olmazmı yoksa benmi hatalıyım

Tepeliside olur, tepesizide..

............SİNAN ÖZTEKİN...............

Sinan kardeşim benim kırmızılar osmanlı makaracısı bunların kanatları düşük olur.Tam trakya yerlisi dediğimiz kuşlar kanatlarını kuyruk üstünde toplar.Tepeli beyazlarımın kanatlarına bak hepsinin kanatları kuyruk üstünde uçucu ve dönücüdürler trakya yerlileriden daha fazla fotoraf ve videolarımı yakında yükleyeceğim .mesailerden fırsat bulabilirsem
Saygılarımla Ö PAPATYA.

Ekli dosyalar

• 230110-212848.webp
    230110-212848.webp
    11.1 KB · Görüntüleme: 1,136
Geri