Trakya Yerlisi Küllülerim ve Sarılarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eren küllü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Eren İBOLAR
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Herkese merhabalar. Kuşlarım hakiki Trakya yerlisi olup, küllülerim geçen sene yarışmada 1. ve 2.liği almıştır. İyi seyirler.

Ekli dosyalar

• 1e0316e6.webp
    1e0316e6.webp
    27.4 KB · Görüntüleme: 2,803
  • 45a5e213.webp
    45a5e213.webp
    30.8 KB · Görüntüleme: 3,251
  • 74130739.webp
    74130739.webp
    14.6 KB · Görüntüleme: 2,840
[No message]

Ekli dosyalar

• 268977c6.webp
    268977c6.webp
    8.8 KB · Görüntüleme: 2,754
  • f7f230ab.webp
    f7f230ab.webp
    29.3 KB · Görüntüleme: 2,848
  • 80c4d623.webp
    80c4d623.webp
    32.5 KB · Görüntüleme: 2,703
[No message]

Ekli dosyalar

• bb0bd528.webp
    bb0bd528.webp
    38.8 KB · Görüntüleme: 2,957
  • fd109943.webp
    fd109943.webp
    38.5 KB · Görüntüleme: 2,908
[No message]

Ekli dosyalar

• 47e61908.webp
    47e61908.webp
    29.4 KB · Görüntüleme: 2,932
  • b55a5fcf.webp
    b55a5fcf.webp
    51.4 KB · Görüntüleme: 2,823
  • d3ddbab5.webp
    d3ddbab5.webp
    35.1 KB · Görüntüleme: 2,829
Maşallah küllülerin mükemmel.uçuruyormusun küllülerden.Renkleri ve gözleri güzel.umarım performanslarıda güzeldir.Hayrını gör.

Tolga Akgöz' Alıntı:
Maşallah küllülerin mükemmel.uçuruyormusun küllülerden.Renkleri ve gözleri güzel.umarım performanslarıda güzeldir.Hayrını gör.

Tolga bey, teşekkür ederim. Evet uçuruyorum alttan gelen yavrularla beraber. Düzenli olarak akşamüstleri uçuruyorum. Her salışımda noktadalar. Performansları yüksek gerçekten.

Tüm dostlara selamlar,

Daha önce küllülerinizi Tekirdağ festivalinde görmek nasip olmuştu. Sarılarıda bol bol ürettiğinizi görüyorum.
Bu kusların bu tarz yetistiriciler tarafından, beslenip değer verilmesine bir güvercinsever olarak çok seviniyorum.

Umarım ilerleyen yıllarda , bu güvercinler icin güzel calısmalar da yapacagız.

Saygılarımla

Tayfun AKAR

Tayfun bey benim gördüğüm kadarıyla özellikle küllülerde çalışılacak bir şey kalmamış.yeşil boyunlular türünün bence örnekleri.göz,gaga,renk kuşak ve sitilleri itibari ile uçurulabilecek lezzetteler.geriye tek kalan bu kuşları salıp keyifle seyretmek.Tabiki makarayıda arada es geçmeyelim.makarada kuşa bir o kadar özellik katıyor.iyişallah bu güzellikteki kuşların makara özelliğide oturmuştur.

tayfun.akar' Alıntı:
Tüm dostlara selamlar,

Daha önce küllülerinizi Tekirdağ festivalinde görmek nasip olmuştu. Sarılarıda bol bol ürettiğinizi görüyorum.
Bu kusların bu tarz yetistiriciler tarafından, beslenip değer verilmesine bir güvercinsever olarak çok seviniyorum.

Umarım ilerleyen yıllarda , bu güvercinler icin güzel calısmalar da yapacagız.

Saygılarımla

Tayfun AKAR

Tayfun bey, bu yerlilerin özelliklerini tamamiyle korumaya çalışıyorum. Bilirsiniz ki Küllüler bir klasiktir. Hiç bir şekilde bütün renkteki kuşları birbirine vursalar bunları üretemezler. Bakın daha ne safkan küllüler yetiştiricem. Saygılar.

Tolga Akgöz' Alıntı:
Tayfun bey benim gördüğüm kadarıyla özellikle küllülerde çalışılacak bir şey kalmamış.yeşil boyunlular türünün bence örnekleri.göz,gaga,renk kuşak ve sitilleri itibari ile uçurulabilecek lezzetteler.geriye tek kalan bu kuşları salıp keyifle seyretmek.Tabiki makarayıda arada es geçmeyelim.makarada kuşa bir o kadar özellik katıyor.iyişallah bu güzellikteki kuşların makara özelliğide oturmuştur.

Tolga bey, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu güzel görüntülerini bana makaralarıyla fazlasıyla sergiliyorlar. Bakımları tam teşekküllü. Saygılar.

Tüm dostlara selamlar,

Arkadaşlar güvercinlerle ilgili çalışmayı sanırım yanlıs anladınız. Bizim amacımız güvercin bireylerinin değil , komple Trakya makaracısının daha yüksek bir noktaya çekilmesi ve bir standart icine alınması.

Bu kuşların ciddi anlamda yarısı kadar performans vermeyen ve yurtdısında beslenen diğer rakiplerinin 40.000 civarında profesyonel yetistiricisi varken, bu canım kusların tanınmıyor olması asıl ugrasılması gereken konudur.
Yoksa amacımız, onun boyunu, şalı , rengi değil komple bu ırka ait profesyonel calısmalara ihtiyac duyulmasıdır.

Bu kusların yurtdısındaki rakipleri arasındaki en dikkat cekici özelliği performans yanında kostümünün de güzel olması degil mi?

Ama bunu hasan , hüseyin, mehmet haricinde bir yabancı yetistirici biliyor mu?Umarım yapmayı düsündügümüz calısmaları anlatabilmisimdir.

Saygılarımla

Tayfun AKAR

eren arkadasım kusların hayrını gor hepsı cok guzel persormansları hakkında bılgı verebılırmısın bıze

TAYFUN BEY.BENİM KENDİ KANAATIM,PERFORMANS KUŞLARINDA RENGİN VE GÜZELLİĞİN PEK ÖNEMİ YOKTUR.BAKMAYIN BİZ KENDİ DİLİMİZDE KUŞUN ÜZERİNDEKİ DESENLERLE İLGİLİ FİZİĞİYLE İLGİLİ DEĞİŞİK TABİRLER KULLANABİLİYORUZ.BUDA DOĞAL BENCE HER YERDEDE BÖYLEDİR.MERAK ETTİĞİM YURT DIŞINDA SİZİN BAHSETTİĞİNİZ O KOSTÜME ÖNEM VERİPTE PERFORMANSI OLAN KUŞLAR HANGİLERİDİR ACABA.BEN BÖYLE BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM,DUYMADIMDA.KANATİMCE BİZİM KUŞLARIMIZ AVRUPADA MAKARACI IRKLAR ARASINDA BİR NUMARADIR.BİZDEKİ RENK ÇEŞİTLİLİĞİ DİĞER MAKARACILARDA DAHA AZ VE AVRUPALI BAKICIDA PERFORMANS NEYSE KUŞUN DEĞERİ O.DİĞER GERİ KALANLARI PERFORMANSA GİRMEDİĞİ İÇİN SÜS KUŞLARINA DAHA YATKINDIRLAR.BİZİM EKSİĞİMİZ KUŞÇULUKTA DEĞİL BİR ÇATI ALTINDA TOPLANAMAYAN DERNEKÇİLİKTEDİR.ŞİMDİYE KADAR TRAKYADA BİR FEDERASYON KURULMALIYDI.YANLIŞLARIMIZ BURDAN KAYNAKLANIYOR YOKSA BİZİM KUŞUMUZUN HER RENGİNE KUŞ ÇIKARAMAZLAR.

NEBİ arkadaşım ben küçük yaştan beri kuş beslerim ama beslememdeki en büyük artım tek renk beslemek bundan 10 sene önce tepesiz siyah besledim istediğimi yapıp arkadaşlarıma dagıttım sonra tepeli kuş besledim ama çok oynanmış hiç ummadığım kuşlar çıktı. onunda iyisini yaptım ama bizim trakya yerlisine dönmek imkansız gibi birşey onları hepsini sattım sonra birgün cok düşündüm bizim en eski kuşumuz küllüdür dedim ve benim beslememdeki nedenlerden de bir tanesi küllü kuşuna başka bir kan sokmak zordur sokulsada beyaz renk olabilir buda kuşa bakıldıgında anlaşılır.Küllülerde 5 seneye giriyorum kuşların kanı daha eskilere dayanıyor ben genç nesil üretip kuşa ben değil onun benim istediğim gibi uçup inmesi önemlidir.aslında anlatılacak okadar çok şey varki yazmakla olmaz kuş biz nasıl alıştırırsak öyle performans sergiler.sarılarıda bir ara anlatırım;?

Eren kardeşim;2. fotodaki küllünün gaga yapısı göz yapısı çok güzel maşallah...Size tavsiyem yılanbaş diye tabir edilen ince kafalı uzun gagalı cinslere daha ağırlık veriniz.Hatta yavrularınıza bakılırsa sizde öyle yapmışsınız sanırım. :tamam: : BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM..

Arkadaşlar kuş beslemek coçuk büyütmek gibi birşey yada benim için öyle kuş beslerken ilk önce insanın kafasında kuşun şeklini ve hayalini göz önüne getirmek gerek duruşu boyu kafa yapısı ayak yüksekliği yani bir nevi portresini çizmek öenmli olan bu gercekten işin yarısı asıl işte bu özellikleri taşıyan kuşları armanlayıp istediğini yapmak bunu yaparken sıkılarak değil sabır ve zevkle yapmalı sabır yoksa zaten olmaz alabildiğince cok yavru alıp bunları eleyip genc nesil yapmak bu kuş güzel deyip yavru alındığında yavru kötüyse baska dişiyle deneyip görmek gerek yine olmadıysa artık onu elden cıkarmak gerek gec kalırsan o kanı cıkarmak dağa zor olur buda işini daha cok zorlaştırır. ben bunları sizle paylaşırken yaşadığım denediğim için yazıyorum yanlışım varsa bu işi bilen abilerim ve kardeşlerimle her zaman paylaşmak isterim ben tekirdağda aydoğdu mah. oturuyom kuşlarımı görmek isteyen herkeze kapım acık beklerim saygılar ..

Eren kardeşim ağzına ve emeğine sağlık...Eksik olma ...

eren arkadasım acıklamaların ıcın tesekkurler evet kusların tıp olarak cok guzeller anlatımına gore ahlaklarıda cokıyı demekkı makara durumları nasıl acaba ondan bahsetmemıssın kac dırek cekıyorlar dusuyorlarmı :))
ayrıca evet sarılarınıda beğendım geldısı nereden acaba bu sarıların yavrular cok ıyı tıp olarak bu sarılarıda ucuruyormusun cok soru sorduk galıba yuk olmayız umarım sana

selamlar nebi abi bu acıklamalar bazen bana az bile geliyor bunlar yanyana gelip konuşmak cok daha güzel olacagından eminim küllülerde birden fazla kan vardı. tabi bu kuşları yapmak cok kolay olmadı sebebi ise bilinçsiz kuş beslemek. kuşlara almanlık, yugoslavlık girmiş bunları ayıklamak cok önemli acıkcası ben düşen yada cok dönen kuştan memnun değilim sebebi ise ucuşlarını etkiliyor dönen kuşum elbette var ama benim dönme şekli kuşta ucup ineceğine yakın 1,2 direk dönüp inmesi ama düşmiycek benim için düşen kuş makbül değil tabiki zevk meselesi saygı duyulmalı kim nasıl istiyorsa öyle beslesin düşüp öldükten sonra kıymeti yok.küllüde ne istediysem oldu benim diye bileceğim kan oluşturdum bende kart kuş yok gecen senenin yavrularından yavru alıyorum onlarda yarışmada 1. ve 2. oldu ama bir görsen abi şimdiki yavrular anasından ve babasından cok daha güzel oldular ben bazen kendim nazar değdircem diye korkuyorum. sarılar 1 çiften rağmetli hüseyin abinin sarılardan onun hatırası hemde babamda 1 çift kırmızı istiyordu bende sarıları almıştım 10 tane oldular ama onlar mükemmel uçup dönüyorlar annesi ve babası denenmiş kuşlar ben yeni uçurmaya başladım yavrular zaten ama ucucaklar tek sorun küllülerim uzun zamandır tek renk olduğu için kuşlar aralarına almakta zorlanıyor.bu arada tellede konuşa biliriz abi arayalım selamlarrrr.

Selamlar eren kardeş küllülerin yani afyonda aprak olarak adlandırılan kuşların çok güzeller güle güle besle valla iştahımı kabartın bana ikinci bir kümes yaptıracaksın sırf küllü yani aprak beslemek için neyse paylaşım için tşklr.

sağalasın abi de niye aprak deniyor. anlamı ne küllü kuşu cok güzel bir kuş uçuş anlamında dönüş anlamında kafa olarakta akıllı kuşlardır. yakında yeni yavru resimleri yükliycem onlar daha da güzeller

eren küllü' Alıntı:
sağalasın abi de niye aprak deniyor. anlamı ne küllü kuşu cok güzel bir kuş uçuş anlamında dönüş anlamında kafa olarakta akıllı kuşlardır. yakında yeni yavru resimleri yükliycem onlar daha da güzeller

Selamlar Eren anlamını tam olarak bende bilmiyorum Nasıl anlatsam afyonda çoğu renge eskiler bir isim vermiş küllüler renk olarak yabani güvercinlere benzediği için yabanilerede afyonda APRAK deniliyor belki bu yüzden olabilir. Araplara KUNDUZ, sarılara KULA, çakallarA KIRMIZI AKKUYRUK -DAKMA, sarı çakalllar KULA AKKUYRUK -DAKMA bunlara benzer isim yakıştırmışlar. Afyonlu arkadaşlar sık sık edirne ,lüleburgaz ,tekirdağ civarına kuş getirmek için gidiyorlar ne hikmetse kırmız ,kula (sarı) yada cakal cinlerini getiriyorlar aprak yani küllü getiren yok ,bir abimiz getirmişti 8-10 tane onda görmüştüm saatlerce ucuyorlardı ama teker teker atmacaya kaptırdı uzun uçuyorlardı ama makara yoktu kuşlarda bakalım böyle uzun uçanlardan 1-2 çift bakmak istiyorum. neyse konu uzadı saygılar tekrardan güle güle besle paylaşım için tşklr.

Eren merhaba öncelikle seni böyle güzel bir ırkı bozmadan bugünlere kadar getirdiğin için teşekkürler seninde bildiğin gibi kuşları yakından inceleme uçurma şansımız olmuştu.Başarılarının devamını diliyorum.

Merhabalar,

Maşallah, kuşlarınız son zamanlarda görebildiğim en iyi küllülerin arasında.Yukarıda ki yazınızda (daha saf kan üretimler yapmak istediğinizden bahsetmiştiniz) küçükte olsa benim için önemli bir detayları paylaşmak istedim.

Hepimiz için:Daha safkan küllüler üretmek için DAHA AZ KUYRUK TELEK SAYISI OLAN KÜLLÜLER üretmek gerekir 16 telek sayısını 14 ve 12 ye düşürüp bu telek sayılarında sabit tutmak gerektiği inancındayım.

Trakya yerlisi , DOLAPÇI ırkının kuyruk görünüşü gibi ters /V/ gibi gözüken kuyruğa sahip olmamalıdır!!.daha üst üste duran kuyruklar daha az sayıda kuyruk telekleri bizim için daha geçerli olmalıdır.

Ne olursa olsun DOLAPÇI ırkı görünümünde bir trakya yerlisi olmamalıdır(olmazda) .Yerlilerimizin kendine özgü bir fiziği ve duruşu var.Hobat olmayan ince saz gibi durmalıdır.Kanatlarını kuyruğunun üstünde taşımaya üşenmeyen atlet görünüşe sahip olmalıdır(torba kanatlar heybe kanatlarda vardır fakat kuyruğunu açarak tavuz gibi havaya dikmez!).Yerli kuşun ön torpidosu ön paneli kibar arka kısmı yelpaze kuyruklu olmamalıdır ön paneli nasılsa arka:sırt,bel,kuyrukda zarif olmalı.

Genel olarak, makaracıların bol kuyruklu olması KUYRUK DURUŞUNUN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ unutularak RİSKE ETMEKTEDİR.

Daha saf yerliler üretmek için bunlara dikkat etmemiz gerektiğini ve benim içim çok önemli detaylar olduğu için bu detayları bilgimce paylaşmak istedim.

Kuşlarınıza tekrar maşallah iyi günlerde besleyiniz.

Hüseyin abi yorumların ve fikirlerin için teşekkürler.senin bu düşündüğün kuşlardan bolca ürettim herzaman kapım açık buyrun beklerim küllü kuşun hastasıyım cok kümesler gezip gördüm çok uğraştım ama istediklerimi yaptım bunu sizlerle paylaşmak isterim syg larımla..

kazım arkadaşım bu güzel yorumların için teşekkürler.sizin bu yorumlarınız ve kuş bilginizle bu dayanışmayla kuşçuluk bir yerlere geliyor. ilgin için teşekkürler selamlar.

eren küllü' Alıntı:
Hüseyin abi yorumların ve fikirlerin için teşekkürler.senin bu düşündüğün kuşlardan bolca ürettim herzaman kapım açık buyrun beklerim küllü kuşun hastasıyım cok kümesler gezip gördüm çok uğraştım ama istediklerimi yaptım bunu sizlerle paylaşmak isterim syg larımla..

Eren kardeşim Trakya makaracısına gönül verip yetiştirdiğin için ben teşekkür ederim.İnşallah bir gün senide ziyaret edeceğim.Tekrar teşekkürler.

Eren kardeşim çalışmalarını siteden takip ediyorum .koruduğun yerlilere kimsenin laf söyleyemeye hakkı olmadığını görüntülerde var ,ancak kimse ayranın ekşi demez ,o yüzden sen daima taklit edilen ol,Eleştrilere kulak as,fakat aldırış etme .Yetiştirdiklerin ortada kümesinede biraz çeki düzen verirsen yani görüntüye dolaplı , ızgaralı işte o zaman daha az eleştiri alırsın.TAKTİR EDİLEN DEĞİL,TAKLİT EDİLEN OL.
lüleburgaz dan ö papatya

Geri