Trakya Yerlisi Makaracılarım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
A

Anonymous

Misafir

cok güzel ve cok sağlıklı görünüyolar tüyleri kadar ömürleriolsun maşallah..

Merhaba Hüseyin Ağabey,
Maşallah bakımlı ve güzel kuşlara sahipsiniz.
Sağlıklı bol yavrulu, yüksek performanslı kümesler dileklerimle...

Bu arada kümesin kapısındaki yazı Scar Tissue dinletti onun için ayrıca teşekkürler (:
Hani kırmızıların rengide uygun :heyo:

Khalid

Ne güzel kuşlar maşallah , renkleri çok iyi uçuruyormusun bunları , HÜseyin ciğim .. Dönüyorlarmı .. sağlıla kal .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Ne güzel kuşlar maşallah , renkleri çok iyi uçuruyormusun bunları , HÜseyin ciğim .. Dönüyorlarmı .. sağlıla kal .. selamlarŞEREF

Merhaba,Şeref abi.

Tümünü uçuruyorum ortalama 45 dk uçuyorlar.Siyah,kırmızı ve mavilerde yarım direk ve üstü makara izleyebiliyorum (devirli).Beyazlarım çok yüksek uçucu diğer dönenleri yükseltmekte kullanıyorum neşeli bel kırıp 4-5 takla gevşek takla atan beyazlar kısaca beyazların haricindeki tüm makaracılarım makarada beni tatmin ediyorlar. Tepesiz beyazlarda genel olarak makara yeteneği çok zayıf dönen beyaz yok denecek kadar az inşallah ileride makarası iyi beyazlarda elde etmeye çalışacağım.

Sevgiler saygılar.

Selamlar Hüseyin , ben çok anlamıyorum Trakyalardan malum taklacı ya merakım var , ancak buralara gelince ister istemez yavaş yavaş tanımaya başladım , bura da görüştüğüm bir kuşçu arkadaş var o da Tarkya yerlisi bakıyor, kuşları hep koyu renk kırmızı , portakal , çikolata , koyu gök , vs tabi siz bu reklere daha faklı adlar vermişsiniz örneğin çikolataya kara pal diyorsunuz sanırım ..
Neyse sormak istediğim iki soru var sana; Bu bahsettiğim arkadaşın kuşları çok uzun süre uçmuyor , ve yüksekte kısa süre kalıyorlar , yere alçalmaya başlayınca çift taklaya benzer bir helezonla dönüyorlar , bazıları mesafe yi çok tutturamayıp yere çakılıyor , sakatlanıyor , bu makbülmü ?

Diğer sorum şu ; Ben Trakya makaracılarından bakıcı olarak kısır bir takım arap edinmiştim bu kuşlara yumurta çektim , kısa sürede alıştılar , ancak iki ay sonra , yine yumurta çektiğimde yavruları büyütemediler yavrular öldü ..Yavruların ölümünü takip eden haftada kuşlar birkaç gün ara ile kaçtı , altlarında yumurta yavru varken iyi kötü uçmuşlar çevreyi öğrenmişledi, hatta yakın bir çimento fabrikası var, orada yüksek bir deponun üzerine konar bekler ve sonra kalkar eve gelirlerdi ..
İşte bunlar yavru ölünce yine o kondukları yere gitti ve önce erkek uçtu ardına bile bakmadan çarşıya kaydı, sonra ki günlerde de dişisi aynen ..
Bu na yakın durumları bahsettiğim arkadaşta yaşıyor , aylardır baktığı kuşlar bir uçuyor yönünü değiştirip kayıyor gidiyor ve geri de gelmiyorlar .. Trakya yerlilerinde eve sadakat konusunda bir sorun varmı bu özel bir durummu . teşekkürler .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Selamlar Hüseyin , ben çok anlamıyorum Trakyalardan malum taklacı ya merakım var , ancak buralara gelince ister istemez yavaş yavaş tanımaya başladım , bura da görüştüğüm bir kuşçu arkadaş var o da Tarkya yerlisi bakıyor, kuşları hep koyu renk kırmızı , portakal , çikolata , koyu gök , vs tabi siz bu reklere daha faklı adlar vermişsiniz örneğin çikolataya kara pal diyorsunuz sanırım ..
Neyse sormak istediğim iki soru var sana; Bu bahsettiğim arkadaşın kuşları çok uzun süre uçmuyor , ve yüksekte kısa süre kalıyorlar , yere alçalmaya başlayınca çift taklaya benzer bir helezonla dönüyorlar , bazıları mesafe yi çok tutturamayıp yere çakılıyor , sakatlanıyor , bu makbülmü ?

Diğer sorum şu ; Ben Trakya makaracılarından bakıcı olarak kısır bir takım arap edinmiştim bu kuşlara yumurta çektim , kısa sürede alıştılar , ancak iki ay sonra , yine yumurta çektiğimde yavruları büyütemediler yavrular öldü ..Yavruların ölümünü takip eden haftada kuşlar birkaç gün ara ile kaçtı , altlarında yumurta yavru varken iyi kötü uçmuşlar çevreyi öğrenmişledi, hatta yakın bir çimento fabrikası var, orada yüksek bir deponun üzerine konar bekler ve sonra kalkar eve gelirlerdi ..
İşte bunlar yavru ölünce yine o kondukları yere gitti ve önce erkek uçtu ardına bile bakmadan çarşıya kaydı, sonra ki günlerde de dişisi aynen ..
Bu na yakın durumları bahsettiğim arkadaşta yaşıyor , aylardır baktığı kuşlar bir uçuyor yönünü değiştirip kayıyor gidiyor ve geri de gelmiyorlar .. Trakya yerlilerinde eve sadakat konusunda bir sorun varmı bu özel bir durummu . teşekkürler .. selamlarŞEREF

merhabalar sevgili şeref abi,

İkinci sorunu bilgim ve tecrubem dahilinde cevaplayarak başlamak isterim,

Trakya yerlisinde sadakat ve ahlak:

çocukluğumdan bu yana çok çeşitli performans ırkları besledim örnek vermem gerekirse:Kelebek,taklacı,tip,alabadem,bursa oynar gibi çok kozmopolit performans ırkları yetiştirdim ve halen de yetiştirmekteyim.Bu örneklerdeki performans ırkları her biri kendi içlerinde ahlaklı sadakatlı ırklardır ancak bunların içinde en sadakat ve ahlaklısı TRAKYA YERLİSİDİR bu benim için 25 yıldır hiç değişmedi.Gelicilik ve sadakat konusunda eşine ve yuvasına bağlılığı konusunda en çok güvendiğim (güvendiklerim) trakya yerlileride beni bu güne kadar yanıltmamışlardır.Nasıl yanıltmadılar onuda anlatayım şuan salmamda 15 adet civarında trakya makaracısı var.Bunları zaman zaman 1 km lik antremanlar yaptırıyorum 1-2 km den evini bulanları Edirne nin her yerinden atabilirim yavru veya kart fark etmez eş veya eş olması gerekmiyor.Kısaca sadakat ve ahlak yönünde benim en çok güvendiğim bir ırk varsa Trakya yerlisidir.Bu demek değildirki kelebek,taklacı,tip vb ırklar sadakatsizdir demek değildir ancak benim beslediklerimin arasında en vasıflı ahlaki yapıya sahip olanlar trakya yerlileridir.

Günümüzde trakya yerlisi ahlaki yapısını koruyan ender ırklardan birisidir.Ancak çeşitli il ve ilçelerde trakya yerliside yabancı ırklar ile melezlenerek (kostüm elde etmek için) zarar görmüştür.

Bu melezleme işlemleri rant , ticari kaygılarla halen yapılmaktadır.

Gelelim sizin elinizdeki (kaçırdığınız) kısır yerlilere kuşlarınızın melez olma olasılığı yüksek trakya yerlisi 1-2 ay uçtuğu yeri terk etmez ben buna hiç şahit olmadım benim için mümkünatı yoktur ancak kırık yerliler bu ahlaksızlıkları göstermektedirler.Bunun dışında takım halinde aldığınız eş yerliler eski yerinde uçtu ise SİZDE UÇARKEN ZAMAN ZAMAN YERİNİ ARAR!!!eşlerden biri gittiği zaman diğer eşide ilk alışık olduğunu ilk eş olduğu yere geri döner. yerliler hafızaları çok kuvvetli mükenmel ezberci bir ırktır.Bir takım yetişkin yerli alıştırıp uçurmaya başladığınızda bu kuşların her uçuşunda bilinizki akıllarında bir yerde ESKİ YERİNİ ÖZLEMEK VE ARAMAK YATAR.Onları o an orda tutan yumurtası varsa yumurtası ve buna dahil olarak eş olmalıdır eşler biri bir şekilde kaybolursa kaçar veya ölür vs diğeride eski yerine geri döner.(eşinin eski alışık olduğu yere gittiğini tahmin eder ve durmaz.)

Şeref abi senin yaşadığın sadaatsizliği iki seçenekte özetleyebilirim.

1-beslediklerin orjin yerli değildir kırık olabilirler (aptal olurlar)her kümes alışır her alıştığı yeri benimser!kafası estimi kaçar vb ahlaksızlıklar.kırık olanlarda görünen durumlar.
2-orjindirler eski yerlerine gitmiş olabilirler(hatta eski yerlerini bulamazlarsa tekrar sana geri dönmelidirler(başka bir yere yakalanmamaları gerekmektedir.

şeref' Alıntı:

Bölgelere göre renklerin isimleri değişebiliyor.

Trakya yerlisinde YERE çakılmalar makbül değildir bir özür ve makaracı ırklar arasında hata olarak görülür.Trakyada kontrolsüz makara yabıp yere çakılan kuşlara rastlıyoruz.yarım direk bir direk devirli dönen çakılmayan hava hakimiyeti olan makaracılar makbul olanlardır ve sayıları azdır.Çok düşenlere rastlarız düşmeden hünerini devirli bir şekilde yapanlara rastlamak zordur.

uçum konusunda yüksek alçak vb bizler kuşlarımızı nasıl alıştırırsak öyle uçarlar.özellikle trakya yerlisi bu konuda eğitilebilir.Buda yetiştiricisine kalmış uzun vadeli prgoramlı uçuş eğitimleri gerekmektedir.

Teşekkürler Şeref abi hoşçakal.

tebrikler hüseyin bey kuşlarınız çok sağlılklı görünüyor.zaten makaracı ırklara özel bir ilginizde var yanılmıyorsam.sağlıcakla kalın

Tüm dostlara selamlar,

Hüseyin cok güzel bir ortam oluşturmuşsun, hepsi çok güzeller.Özellikle yeni yeme inmiş avruların ( kırmızı) , sırığa ihtiyacı olmayacak gibi görünüyor.Beyazlardaki sıkışıklık konusu Trakya'nın genel sorunu gibi, diger renklere göre dönüslerde sıkıntı yaşanıyor.Umarım bu sorunu el birliği ile çözecegiz.

tayfun.akar' Alıntı:
Tüm dostlara selamlar,

Hüseyin cok güzel bir ortam oluşturmuşsun, hepsi çok güzeller.Özellikle yeni yeme inmiş avruların ( kırmızı) , sırığa ihtiyacı olmayacak gibi görünüyor.Beyazlardaki sıkışıklık konusu Trakya'nın genel sorunu gibi, diger renklere göre dönüslerde sıkıntı yaşanıyor.Umarım bu sorunu el birliği ile çözecegiz.

Merhabalar,

Tayfun abi değerli ve güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.

Kırmızı yavrularım çok hareketli bir o kadar da uçma isteği ile dolu yeni yeni orta havada turluyorlar.makara ve performans açısından Çok umut verici vasıftalar gerek sülale olarak gerekse fiziki nitelikleri ile.Edirne merkezin direk yerli fiziğini taşımaktalar.(saz gibi bir duruş ),(paspal bir görünüşte olmayan) zihinleri mükenmel derecede açık,yaprak kıpırtısına dahi bakan,duyarlı bir o kadarda (zıpkın gibi). Orta ve yüksek hava da devirli dönebilen bir sülaleden geliyorlar.Kısacası bu yavrulardan çok ümitliyim inşallah yapılacak yarışmada (yetişirlerse) beni utandırmayacaklar.Son 3 aydır düzenli olarak sıkı bir antremandalar.Şuan çok keyifli devirli yarım bir direk dönüşler izleyebiliyorum (özellikle siyahlarımdan çok mennunum).

Beyazlarım ortalama 8 aylık ilk yavruları yeme düşmek üzere yavruya kustuktan sonra dönüşlerinde bariz şekilde farkedilen bir artış var ancak dönüşleri (devirsiz)çok neşeli peşi sıra taklaların ardından uzunnn bir şekilde bel kırıyorlar(bel kırma mesafesi kadar devirli dönebilseler veya taklayı bozmasalar mükenmel olacak belki diyorum 1 yaşından sonra tam dönmeye başlarlar diye düşünüyorum geçmişleri oldukça sağlam yerlilere dayanıyor.Tek sıkıntı aslında beyazlar trakya genelinde dönüşü için değil(fiziksel güzellikleri)ve yüksek uçuculukları için yetiştiriliyor buda ister istemez makarayı zedelemiş gibi görünüyor.

Sene sonuna kadar(istediğimiz makara şeklinde) belli bir mesafe kat edeceğime inanıyorum.Allahın izniyle.çalışıyorum emek veriyorum inşallah bunun karşılığında keyfili makaralar seyredebiliriz tek gayem bu.

Sevgiler saygılar.

değerli dostum canım kardeşim H.HÜSEYİN AYDOĞMUŞ diğer ırklarda olduğu gibi bu ırktada başarını kanıtlamış,iyi ve sağlam kuşlar üretmişsin,ALLAHIM Emeklerini boşa çıkarmasın,tüylerince hayrını gör.

SAYGILAR SELAMLAR
TURAN ONARAN

turan_44' Alıntı:
değerli dostum canım kardeşim H.HÜSEYİN AYDOĞMUŞ diğer ırklarda olduğu gibi bu ırktada başarını kanıtlamış,iyi ve sağlam kuşlar üretmişsin,ALLAHIM Emeklerini boşa çıkarmasın,tüylerince hayrını gör.

SAYGILAR SELAMLAR
TURAN ONARAN

Benim için değerli ve önemli düşüncelerin için sağolasın Turan abim teşekkürler.harcadığımız emeğin karşılığında keyifli bir o kadar da vasıflı performanslar seyrederebilirsek bu en büyük mutluluk olacaktır. kuşlarımın hayrını bu beklentide görmek kafi.

hüseyin maşallah yerlileri yetiştirmişsin işallah perfermansta alırsın görüşmek üzere kal salıcakla.. :slm:

ya arkadşlar ben siyah kesme besliyorum ama biyrde aradımı fotqrflarınıı fln göremiyorum kuşlarım siyah tek kuyrukları beyaz acaba siz başka brşeymi diyosunuzz bu kuşlaraa

ya benim siyah ksmelerim var ama biyrden arayınca kantlarıda beyaz olanlar çıkıyoo ama bnm kuşlarımın saqdece kuyrukları beyaz acaba siz başka birşeymi diyorsunuz bu kuşlara

toprağım kuşların gerçekten güzelmiş tüyü kadar ömürlü olurlar inşllah

Geri