TUĞLADAN KÜMES...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RETUNROCK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

RETUNROCK

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR BN 15 YAŞNDAYIM VE 7 YAŞMDAN BERİ GÜVERCİN BAKYRM. 2 TANE KÜMESİM WAR. AMA 1 TANESİNİ YIKIP ONUN YERİNE TUĞLADAN KÜMES YAPMAK İSTİYORM. TUĞLAYI FLAN AYARLARIM SORUN DEĞİLDE. HARÇ ÇİMENTO NASIL YAPILIR BİLMİYORUM LÜTFEN BENİ BİLGİLERİİNZLE AYDINLATIN BİDE YAPTIKTAN SNRA ÜSTÜNÜ NEYLE KAPATMALIYIM?? ŞMDİDEN HERKEZE TEŞŞEKKR EDİYORM.

Ekli dosyalar

• Resim 013.webp
    Resim 013.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 5,514
bence çevrende bu işlerden anlayana varsa ona yaptır çünkü bu tarifle yapalabilecek kadar kolay değil. Harç hazırlamayı yaptın diyelim duvar örmek basit değil,kümes bile yapılsa zor yani. Belki tahtadan daha büyük bir yapsan daha iyi olur. Bizim bir arkadaş tuğlaları harçsız bir şekilde dizerek bir kümes yapmıştı ama bu pek sağlam olmaz. Bence çevrende işten anlayan büyüklerden yardım istemek daha iyi olur.

DÜZGÜN TÜRKÇE KULLANMAN GEREKİYOR.

tuğlayla uğraşma bence git tahta al güzel ve düzenlli bir şekilde çak tavanada ister kiremit yada nalburlarda bulunan sarı plastiklerden alabilirsin!!!!

En son tanıdığım büyük birisinden yardım alıcam sağ taraftaki kümesim damızlık o kümesi yıkmıcam çok verimli yavru alıyorm. hem kuşlar sağlıklı oluyor ama sol tarafa uçan kuşları koyuyodum ama küçük geliyodu fotoda kümes küçük gibi gözüküyor ama içi çokta dar değil. ama bu yaz 1 tane kmesi yıkıcam kararlıyım daha sağlam geniş bi kümes yapmayı düşnüyorm allahın izniyle

[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 006.webp
    Resim 006.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 5,934
:D DAHA TOY OLDUGUM İÇİN ÇOK DEĞİŞİK TÜRLERLE ÇİFTLEŞTİRDİM AMA BU SENE AYNI CİNSLERİ EŞLEŞTİRİCEM WE BU KUŞLARIN HEPSİNİ VERDİM. ARAPLA ZIRHLI EŞ LİMONLADA GÖK EŞ. ARAPLA ZIRHLININ YAVRULARI ARAP OLDU 1 TANESİ SIK TAKLA OLDU SONRA ÇATIYA KONAMADI DIŞARDA BIRAKTIM YARINDA BULAMADIM. AMA DİĞER GÖKLE LİMONUN YAVRULARI BİTANESİ PERÇİNLİ FULL AYNA OLDU 1 TANESİDE KARA GÖK OLDU ANLAMADIM GİTTİ:D BU SENEDE HÜNKARİ TÜRÜ KUŞ BESLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BURSALIYADA MERAKLIYIM VE HER ZAMANKİ GBİ TAKLACI GÜVERCİN 2 ÇİFT SÜT 1 ÇİFT MARDİN GÖKÜ TOPLAM 12 KUŞ BESLEMEYİ DÜŞÜNÜYRUM AMA EN İYİLERİNİ. AMA BU YAZ TUĞLADAN GÜZEL Bİ KÜMES YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM. NE TÜR KUŞ BESLEMELİYİM SİZCE ?? EVİMİZ 4 KATLI VE YERDEN BAYA YÜKSEK.. ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM VE ŞMDİDEN HERKEZE TEŞŞEKKRLERİMİ ARZ EDİYORM

[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 029.webp
    Resim 029.webp
    767.8 KB · Görüntüleme: 4,833
[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 016.webp
    Resim 016.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 5,203
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0212.webp
    Fotoğraf0212.webp
    357.9 KB · Görüntüleme: 5,006
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0188.webp
    Fotoğraf0188.webp
    393.7 KB · Görüntüleme: 1,689
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0154.webp
    Fotoğraf0154.webp
    338.2 KB · Görüntüleme: 1,785
[No message]

Ekli dosyalar

• fotoğraf0040_001.webp
    fotoğraf0040_001.webp
    111.9 KB · Görüntüleme: 1,635
Bütün büyük kuşçular diodu kuşları elle tutma diye bnde 3 tane kuşu follukların içine ayrı ayrı koydum. tabi limon zırhlı kaldı. onuda ellemedim kendi çıktı. snra ben bunu tek uçurdum. o ara biyere gttim snra gldiğimdede babam çağırdı tamam kuşlara yem verip geliyorm dedim. kuşları açtım en alttada bu kuşu koymuştum bu kşu unuttum. Snra yarın sabah baktğmda kuş ölmemişti ama çok kötü duruyodu. su flan içirdim. snra yem atıyorum yemiyo kuşun uçucak hali yok 5 saat snra da ölü olarak buldum

üzülme kardeşim.herkesin başına gelebilir kuşunun ölmesi gibi bi olay.bundan sonra daha dikkatli olursan daha iyi olur

ARTIK PROF. OLARAK BESLİCEM. ÖLE HER KAÇAĞI KÜMESE ALMICAM. TOPLAM 14 TANE KUŞ BESLİCEM AMA BESLİCEĞİM KUŞLARDA BOŞ OLMUCAK. KAÇ SENEDİR HEP 5 10 TL LİK KUŞ BESLİYORUM. KUŞLAR HEP DAMIZLIK İYİ YAVRULARIM WAR AMA İYİ KUŞ OLMADIĞI İÇİN 5 DK UÇUYORLAR.

arkadaşlar kümesim var içinde yaklaşık 75 tane kuşum var tanesini 25 satıyom almak isteyen varsa mesaj yassın

ahmet bana 2 tane satarmısın (:

Tavsiyem tuğladan değil tahdadan yap. Soğuk havayı çok geçirmez. Yerde su biriktisi nem kalmaz. dolayısıyla daha sağlıklı olur. İllede tuğla diyorsan Gelelim çimento mevzusuna.

Çimento satan bi yerden çimento ve Biraz ince kum al. Sonra dök bi yere. Suyla iyice karıştırıp harc et. Sonra tuğlaların arasına koya koya yaparsın.

Geri