Tüm arkadaşların bilmesi gereken en önemli nokta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar.

Geçen başıma gelenleri mekanik-yaralanmalar/kartal-yada-sahin-vurcu-acil-t17850.html konusunda anlatmıştım.Biraz araştırmam sonucunda atmaca yada şahin kuşu alırsa ses çıkarırsanız bırakır dıye bır sonuca ulaştım.Bu bilgiyi tecrübe ile doğruladım.Eğer sizinde başınıza gelirse yüksek ses çıkarmanız ve bir şeyler sallamanız korkutup kuşu bırakmasına sebep olabilir.Aklınızda kalsın derım.Herkesin başına gelebilecek bir durum.

Bir diğer konu atmayaca kuş kaptırmamanız için sabah ve öğle vakti kuş uçurmamanız.Ben öğle leyın kusu kaptırdım.Sabahlarıda mantık olarak doğrular gıbı.Cunku sabahları aç olabilirler.Akşam üstü 6 - 7 gibi tok olacağından pek saldırı almazsınız diye dusunuyorum.

Ben saat 7 gibi aldım saldırıyı 2 gündür abini kuslarada bu saatte saldırıyo yani belli olmuyor ne ara geleceği ıslık öttürdüm gercekten yararı oldu ama biraz bi kuru sıkı filen olsaydı dalarkene iyice korkutabilirdi ama işte ..

aksam 7 demı aldınız yoksa sabah mı.Geçmiş olsun.

dün aksam 7 gibi ama alamadı kuş bi manevra yaptı sıyrıldı bu 2 . atmacaya yakalanış saldırım daha ilk saldırıda kaptırmıştım .

O zaman akşam 7 doğruluğu çürüyor :( demek ki ne zaman geleceği belli olmuyor.Lakin ben mantık olarak doğruladım.Çünkü sabah ava çıkarlar.Öğle yine öyle.Akşama doğru kendilerini doyuracaklarını düşündüğümden yazdım.

tabi gene dediğiniz gibi aksam üstü serinlikte uçurmak daha iyi ben öyle yapıyorum çünkü kuş güneşte yoruluyor hem aksam üstü atmaca dalsa daha çok şansı olur öğlene göre , atmaca o kadar akıllıki yorulmasını bekler kuşun benim anlayamadığım dün kuşuma daldı alamadı kuş hala uçuyodu ya 2. saldırı gelseydi

Benım kusumda poset salladım kurtuldu geldı fısekte yaptı uctu ama yıne saldırmadı.pırıltı verdım ındırdım kusu ıkı yerden yaralamıs.kus yenı oyuna dusmustu ve yuvamda en ozen gosterdıgım kustu.sozde pazartesıye kadar hazırlayıp salı gunu vıdeo koyacaktım sıteye.Ilkkez kusu tek ucurdum ve o manzara gozumun onune gelınce gercekten tuhaf oluyorum kusa 1 m kala fark ettım.acık alanda nasıl goremedım anlamadım

benimde en iyi kusuma daldı çok hızlı atmaca vallahi napcam bimiyorum yani burası bide dağlık tepeden iniyor hemen silah sıksam olmaz evler var ya kelebek alcam kuşun yanında uçurtcam kuşuda eğitir

atmaca sahin aç oldugu ve alıstıgı sürece sabah aksam ögle bilmez onun işi avlanmak zaman la her türlü gürültüyede alısıyor kuscunun ucuracagı saati bile bekler doganın kanunu yapacak pek bir sey yok oda geçimini hayatını yavrularını beslemenın pesinde bizler kuslarımızın istedigi her ihtiyacını bir sekilde karsılıyoruz onlarda bu sekil karsılıyor kus havadayken zaten inene kadar senin degil yapacak bir sey yok onlara zarar verme öldürmede çare degil yerlesim yerleri her geçen gün kısıtlanmakda yani onlarında yasam hakları var

saygılar

Geri