Tüm Kümes Yumurtaları Boş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TyflTalha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

TyflTalha

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Talha ÖZTÜRk
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
S.a.
Şubattan beri kümesimde tüm kuşlarımın altından çıkan yumartaların hiçbirinden yavru çıkmadı 35-40 tane yumurta atmışımdır. Kuşlar kümes dışına hiç çıkmıyorlar.Ama kümes darlığından dolayı bir sorun yaşayacaklarını da zannetmiyorum.Kümes ebatları en=3m boy=2.5m genişlik=2.5m. Bu kümesin içinde 7 çift eke 8 tane de ötmemiş yavru vardı.ve bir tane bile yavru alamadım şubat-haziran arası. yaklaşık 1 aydır salıyorum salmaya başladıktan 1 hafta sonra yumurtlayanların yavruları şimdi çıktı. Acaba 3 ay boyunca yavru alamamamın nedeni kuşların dışarı salınmaması mı yoksa başka bir şey olabilirmi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yumurta cıkmadı derken, cıkmayan yumurtayı kırıp içine baktınızmı ? yavru oluşumu varmıydı, bazen yavru oluşur kabuğu kıramaz.Bir başka neden de, kuşlarda ilaç dozunun aşılması.

kusların yumurtalarına dokunduysanız güvercin yumurtasına bakmaz ve ilgilenmez snrada yumurtasını bölüm yöneticisi
gökaya da katılıorum

Yok abicim ben kuşların başında bile değilim yani yumurtalarla uğraşan kimse yok kuşların bakıcısı sadece yemlerini sularını veriyor hasta olanı varmı ona bakıyor gerisine karışmıyor. Kuşlar kendi kendilerine yumurtayı doğuyor 21 gün basıyor yumurta boş yavru çıkmıyor. İçi dolu olsada çıkamıyor, ki çoğu zaten baştan boşmuş.

Sen öğrenci olduğun halde neden kuşlara bakıcı tutuyorsun:) artı bide kuşlar17 günde felan yavrular :)

Serhat abi.Yaşından dolayı böyle söylüyorum sanırım beni yeni başlayanlardan falan zannettin yaklaşık 13 seneden beri güvercin besliyorum. Doğu hariç Türkiye'nin her yerini gezip çoğu ırk kuşu görmüşlüğüm gittiğim her yerde hatırlı abilerim var ki güvercinler hakkında bir şeyler bilmesem beni kümeslerine bile sokmazlar. Kuşlara niye bakıcı tuttun diyorsan benim okulum Trabzonda kuşlarım Muğlada yılda 5 ay anca yanlarında durabiliyorum kuşlarımın. O yüzden ben okuldayken kuşlarıma birilerinin bakması lazım bilmem anlatabildimmi. Bu olay ise ilk defa başımıza geliyor ve sadece benim kümeste değil. Kuşları dışarı salmadığımızdan dolayı kuşların kuşların stres yapmasından oldu diye düşünüyoruz. Kuşları salmaya başladığımızdan sonra çıkan yumurtaların içinden yavrular çıkıyor.Bu yüzden sorun kuşları dışarı salmadığımızdan dolayı oldu diye bir sonuca vardık. "Yok yumurtaya dokunmaymış yok 17 günde çıkarmış" bilmiyorsanız yorum yapmayın lütfen. En doğru cevabı bölüm yöneticisi verdi teşekkür ediyorum.

bence salınmama problemi değil gibi kuşların gereken vitamini minerali alıyormu benşm aklıma bu geldi dışarı çıktıysa toprak yeyip eksiklikleri tamamlayıp yumurtayı doldurmustur diye bi tahminde bulunmak istiyorum

bence kuşların bı saglık sorunu yoksa kusların yeterlı bos alana sahıp olamayıp rahat cıftlememesınden kaynaklanıyo olabılır ve kus rahat bı ortamda cıftlesememıs ve erkek döllelyemeısse dısıyı yomurtaların boş cıkması normal senınde deıgın gıbı salındıkları vakıt bu durum degısıyormuş ozamn tek ihtimal bu bence kuşlara ek bı salma yap cıflesmek ısteyen kuslar bu kısma gelıyorlar ve orda rahat davran bılıyorlar...

Geri