TÜM ÜYELER BAKSIN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kizilsahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

kizilsahin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kerem yayık
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Atmacalar çıldırmış olmalı , allahın cezaları , düşmanımız , yok öldürcem yok vurcam cart curt yırtıcı kuşlara bu çeşitlilikle nefret söylemlerini ilk defa duyuorum. Bu kuşların doğası avlanmaktır. Hiç birimiz inek ya da tavuk yiyoruz diye bizi vurmak isteyen kişiler çıkamaz. Sizde bu kuşlara bu tür şeyler yapamazsınız. Bu kuşların teline dokunmanın cezası 2 3 milyardan başlıyor. Ayrıca türkiye gibi bir cennette bu kuşlar gerçekten çok fazla. bunu bir zenginlik olarak değil de şansızlık olan kişiler hepiniz zavallısınız....

il önce zavallısınız gibi hakaret içerikli msj ınızdan dolayı sizi kınıyorum. her ne kadar atmacalr ıöldüren insanalr olduğu gibi yaşatmaya uğraşan insanlarda var. insanlarda insanalr ıöldürüyor zaten günümüzde. nedenleride borçlarını ödememeleri yada yanbakmaları cart curt olaylar.

eğer öyle söylemleri sevmiyorsan öyle söylemleri gerçekleştirenleri şikayet ett ama burada hiç bir kimseye hakaret etme hakkına sahip değilsin.

kardeşim sana katılıyorum doğanın kanunu bu bende atmacaya kuş veriyorum ama üzülmüyorum hemde aylarca soğuk demeden söktüğümüz kuşları alıyor önemli değil ama kimseye hakaret etme doğru olduğuna inananlardanım doğanın kanunu

kizilsahin' Alıntı:
Atmacalar çıldırmış olmalı , allahın cezaları , düşmanımız , yok öldürcem yok vurcam cart curt yırtıcı kuşlara bu çeşitlilikle nefret söylemlerini ilk defa duyuorum. Bu kuşların doğası avlanmaktır. Hiç birimiz inek ya da tavuk yiyoruz diye bizi vurmak isteyen kişiler çıkamaz. Sizde bu kuşlara bu tür şeyler yapamazsınız. Bu kuşların teline dokunmanın cezası 2 3 milyardan başlıyor. Ayrıca türkiye gibi bir cennette bu kuşlar gerçekten çok fazla. bunu bir zenginlik olarak değil de şansızlık olan kişiler hepiniz zavallısınız....
Sakin ol şampiyon :))

inek tavuk yemene kimse bişey diyemez tabi bi komsunun emek verdiği ineğini tavuğunu çal ye tekrar konuşalım :)

bana diyecekler en oyunlu kusunmu yoksa sahinmi ben sahin derim doganin kanunu der gecerim takilmam sahine zaten bunun caresi kabullenmek ona gore kus ucurcan nasil tutak oldugun kisinin catisini kollarsin kusun kacmasin diye sahindende oyle kollucan yapcak birsey yok :)

sen ne kadar saygısız bir adamsın. bir selam ver birşey yap. hakaretle başlamış hakaretle bitirmişsin. yaşın 18 yazıyo ama hala ergenlik sürecindesin galiba... şehrin göbeğinde atmacalar cirit atıyo sorun yok..ama adı ney doğanın kanunu.doğanın olmadığı yerde doğanın kanunu işliyo ne güzel memleket...

geçen gün bende kaptırdı m1 tane kuş altında 1 aylık yavru vardı bi tane şimdi eşi beslemese bu kuşu oda ölür ama atmaca benim kuşumu kapmasa senin kuşunu kapmasa kimin kuşunu kapıcak ?
atmacalar gukti yemiyolar. serçeler çok küçük geliyor keklik ve bıldırcınlarda havada uçmuyor. en bariz hedef güvercin.şimdiye kadar ürettiğim ve sahip olup alıp sattığım verdiğim kuşların sayısı 40 ı geçti gerçi 40 a kadar atmaca dalmadı hiç kuşlara ama 40 ı geçinde atmacada dedii bana kanun olarak kuşlarının 40 da biri benim diye aldı gittii xD en iyisidir en kötüsüdür ona bakmaz atmaca atmaclar en zayıflara dalırlar.çünkü doğanın kanununda zayıflara yer yoktur.

Admin silsin bu konuyu

Bende şahine çok iyi kuşlarımı verdim ama bu konuşma tarzı içinde hoşnut olmadığın şeyleri belirtmen etrafındaki insanlara biraz itici gelebilir. Önce konuşma tarzını değiştirip sonra sorunlarını anlatman herkez için daha iyi olacaktır.
Saygılar..

Genç arkadaşımızın üslupla ilgili sıkıntısı olduğu açık .. Daha nezaketli olması gerekiyor .. Yaşının küçük olmasına bağlıyorum bu gereksiz tavrını ..
''Tüm üyeler baksın '' başlığını görünce bende baktım Neymiş diye ! ::)) .

Genç bir kardeşimiz Yırtıcı kuşların öldürülmesine tepki duymuş, bu işin sorumlusu olarakta sanırım sadece kuş besleyenleri muhatap olarak seçmiş kendine ...
Çoğumuz da Yırtıcı kuşların öldürülmemesi konusunda bu arkadaşla hemfikiriz de zaten ::)) Doğanın dengesini bizlerde en az bu kardeşimiz kadar önemsiyoruz .. Bu konuda çok büyük bir sıkıntı yok ...
Yırtıcı kuşların ölümünden tek sorumlu kuş besleyenler gibi algılamak çok yanlış , Zehirli kimyasallar , Tarım ilaçları , Avcıların gelişi güzel AV SİPORU diyerek yaptıkları av Hayvanı katliyamı buna bağlı açlık , gibi daha pekçok etken var yırtıcı kuş popülasyonu na olumsuz tesiri bulunan ..

Bütün bunları da göz önünde bulunburmak şart .. Evet bizler Yırtıcı kuşları çok sevmeyiz ,; .. Kedileri , Kargaları Martıları , Gelincikleri, Sansarları da MESELA BEN HİÇ SEVMEM .. !!

Ama bu sıraladığım bana göre Haşere sınıfınna giren canlılardan öldüreyim , yok edeyim bunları , kökünü kurutayım ,gibi bir çabam da yok ,.. Bu Mahlulata karşı kendi adıma daha korunaklı biraz daha Güvenlikli barınaklar kurmaya , kendi emeğimin zayii olmamamsı için farklı önlemler almaya özeniyorum .. Çocumuz gibi ..!!

Mesela Taa Düzceden hediye gelen bir dişi kuşum var, bu hayvan geleli 6- 7 ay oldu sanırım, daha yeni iki yavrusunu havaya verdim .. Malumu olan lar vardır Trakyada 15 Nisan gibi yırtıcı kuş Nüfusu azalır ..
15 Nisan gelmeden kuş uçurmak riskli dir , aama bu riski alarak kuşları kısa rüre önce uçurmaya başladım .. Etrafta görünen yırtıcı kuş polülasyonunun giderek azaldığını fark edince tehlike azalıyor diyerek uçurdum ve hüsran ! bir yavrumu aldı .. Benim için değerini ancak benim gibi emek verip sabırla mücadele edip kuş besleyen ler anlaya bilir .. !! Dışarıdan birilerine anlatsam belki güler geçer aman daha geride 35 kuşun var neolacak tek bir yavru kuş derler belkide .. :)

Böyle değil işte biz burada bir emek veriyoruz !! EMEK VERİYORUZ , dışarıdan insanlara anlatmak nekadar güçte olsa sabredip bu mücadeleyi sürdüroyoruz ..
Ama Elimizde tüfek Kedi Köpek Yırtıcı kuş kovalamıyoruz Bize zarar veriyorlar diye .

Yok böyle birşey, bu YANLIŞ bir ALGI ! birkaç özel durumu bu camiaya TOPYEKÜN maletmek sadece haksızlık olur ..

Toplumun genelinde bir alakasızlık , doğaya karşı saygısızlık var , Endüstri toplumu sadece tüketime odaklı , etrafı ile çok ilgili değil ..
Kendi çıkarları için doğaya verdiği zararın farkında olmasına karşın bu duruma kayıtsız ..

Bu bağlamda evet bir sıkıntı söz konusu ; , Faturayı sadece kötü biriki örnekten yola çıkarak Tüm Kuşçu Camiasına kesnek yanlış .. selamlarŞEREF

Konuyu açan arkadaş inşallah Şeref bey in yazdıklarını anlamış ve kendince birşeyler çıkartıp içinden bu gereksiz ön yargısından vazgeçmiştir. Saygı konusuna gelince; Türk toplumunda büyüğe saygı hrkesin bildiği bir kuraldır.. Ama ne yazıkki ailesinin veremediği saygıyı buradan da kimseden alamaz bu genç kardeşimiz. Burada ki yaşıtlarının ve büyüklerinin davranışlarını örnek alır inşallah...

Geri