TÜRK IRKI GÜVERCİNLERİMİZİ SAHİPLENMELİYİZ..(TÜRKER ÖDEN )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
YURT DIŞINDAN GELME TÜRK TARİHİNDE YERİ OLMAYAN GÜVERCİNLERİ SAHİPLENİP , ONLARI ÇOĞALTMANIN KİME FAYDASI OLACAKTIR.ANAVATANLARINDA YANİ GETİRİLDİKLERİ YERLERDE ZATEN SAF IRKLARI VAR.

AYRICA ŞU AN MEVCUT OLAN TÜM HASTALIKLAR YURT DIŞINDAN GELMEDİ Mİ ?. VE YENİ VERSİYONLARI GELMEYECEK Mİ ? .HATTA BÖYLE GİDERSE YİNE BİZE YENİ İLAÇLARI SATMAYACAKLAR MI ? .

CANIM TÜRKİYE'MANAVATANI OSMANLILARA VE TÜRKİYEMİZE AİT GÜVERCİNLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM..

BİR ÖRNEK BENDEN OLSUN; BURSA OYNARI TÜRKİYENİN BİR IRK GÜVERCİNİDİR.ANAVATANI OSMANLILARA DAYANIR.LÜTFEN BU VE BENZERİ IRKLARIMIZA ÖZEN GÖSTERELİM..

DUYGU VE DÜŞÜNCELERİMİ DİLE GETİRDİM.SAYGI İLE KARŞILANMASINI RİCA EDERİM.
TÜM DİĞER IRK GÜVERCİN BESLEYEN DOSTLARIMA SEVGİLERİMLE..

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYEN VE TÜRK GİBİ YAŞAYANA....

BİZ TÜRKLER HALAY ÇEKER, DAVUL ,ZURNA İLE OYNARIZ. GAM GAM DANSI BİZİ BOZAR.

Re: TÜRK IRKI GÜVERCİNLERİMİZİ SAHİPLENMELİYİZ..(TÜRKER ÖDE

Her yörenin kendine has tarihçesi olan kuşları var, her yörenin kuşçusu kendi yöresine ait kuşlara sahip çıksa, yabancıları izlemekten vazgeçeriz..

Elin alamanı almış malatya taklacısını paçaları uzun diye kırmış antinkuşlar ile xxxxx ırkı kuş diye geri memlekete getirmiş satıyor.. Malatya da başka kuş besleniyor.. (besleyene sahip çıkana sözüm yok)

Elin bulgarı almış bursa kuşunu kırmış başka şeyler ile ırk uydurmuş bulgar makaracısı diye geri memlekete getirmiş satıyor.. (güzel sarıyorlar ayrı konu)

Velhasılı kelam, herkes kendi yöresine ait kuşa sahip çıkarsa ne değerleri düşer, ne de kanları kaybolup gider.

- Anlayanlara -

ABİ Bu başlığı açtığın için öncelikle çok teşekkür ederim ben bir bursa oynar yetiştiricisiyim bu kuşların genetiğiyle malesef çok oynanmış bu kuşların safları kalmadı gibi birşey nesli tükenme tehlikesinde korunmaya alınması gerekiyor... yetiştiricilerin başka kuşlarla çaprazlamaları verimi düşürdü . kusura bakma abi ben bir öğrenciyim dilimden geldiğince anlatmaya çalıştım

anil1616' Alıntı:
ABİ Bu başlığı açtığın için öncelikle çok teşekkür ederim ben bir bursa oynar yetiştiricisiyim bu kuşların genetiğiyle malesef çok oynanmış bu kuşların safları kalmadı gibi birşey nesli tükenme tehlikesinde korunmaya alınması gerekiyor... yetiştiricilerin başka kuşlarla çaprazlamaları verimi düşürdü . kusura bakma abi ben bir öğrenciyim dilimden geldiğince anlatmaya çalıştım

ANIL SAF IRKLAR ODALARDA ,BODRUMLARDA,KAPALI KÜMESLERDE,... BEN GEZİP GÖRMEKTEYİM.PAZAR KUŞLARI KONUMUZ DEĞİL . BENİM YANIMDA 2 ADET OYNARA 15000 TL VERİLDİ. SATMADI..BU VE BENZERİ ÖRNEKLER ÇOK..

YURT DIŞINDAN GELME TÜRK TARİHİNDE YERİ OLMAYAN GÜVERCİNLERİ SAHİPLENİP , ONLARI ÇOĞALTMANIN KİME FAYDASI OLACAKTIR.ANAVATANLARINDA YANİ GETİRİLDİKLERİ YERLERDE ZATEN SAF IRKLARI VAR.

AYRICA ŞU AN MEVCUT OLAN TÜM HASTALIKLAR YURT DIŞINDAN GELMEDİ Mİ ?. VE YENİ VERSİYONLARI GELMEYECEK Mİ ? .HATTA BÖYLE GİDERSE YİNE BİZE YENİ İLAÇLARI SATMAYACAKLAR MI ? .

CANIM TÜRKİYE'MANAVATANI OSMANLILARA VE TÜRKİYEMİZE AİT GÜVERCİNLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM..

BİR ÖRNEK BENDEN OLSUN; BURSA OYNARI TÜRKİYENİN BİR IRK GÜVERCİNİDİR.ANAVATANI OSMANLILARA DAYANIR.LÜTFEN BU VE BENZERİ IRKLARIMIZA ÖZEN GÖSTERELİM..

türker abi bende bursanın simgesi olan bir çift oynar aldım inşallalah devamının gelmesi dileğim sizi de takdir ediyorum

Türker abim eline , diline , yüreğine ve düşüncene sağlık.Çok güzel bir konuya değinmişsin.

Seninde dediğin gibi ÜLKEMİZE ait saf kan güvercinlerimizin çoğu yabancı ülkelerdeki diğer ırklarla kırılıp özlerini hızlı bir şekilde kaybetmektelerdir.Eğer bu şekilde giderse şimdi bizlerin yaptığı gibi 20 sene - 30 sene sonrada şu an ki güvercinler aranacaktır.Eğer ki bizler güvercinsever dostlar olarak bu konuya dikkat etmezsek ve saf kan ırklarımızı korumayıp , kırılmalarına izin verirsek , yabancı ülkelere safkan güvercinlerimizi kaptırarak, çok kötü bir şekilde etkileneceğiz.

Bazı kuşçuların kümeside kuşlarıda kalite oluyor fakat kimseye dağılmıyor nedeni pahalıya satmaları, yani 1 çift sivas kuşuna adamlar 500 600 1000 lira fiyat çekiyorlar.Gözde olan kuşlarına demiyorum yavrularına.
Herşeyin bir fiyatı piyasası var.Yeni başlayan bu kadar parayı veremeyebiliyor bunun içinde ucuz hastalıklı karışık ırk güvercinler alıyor.Niye yani Kuşçu üsdatlarımız o dedelerinden kalan ırkları yem parası gibi makul fiyatlara verseler o ırklar çoğalır ve seyisler boy ölçüşümeye başlar.Ama genel gördüğüm kanı kuşçular biraz kıskanç vermiyorlar.Ben kümesimden devamlı yavru kuşlarımı karşılıksız dağıtıyorum kim isterse.Kuşlarımdada çok şükür ne hastalık ne bir ölüm MAAŞALLAH.
Ne olacak yani fani dünya aha geldik ahada gidiyoruz, yaptığımız iş bir meslek değilki hobi.Onun için abilerim, gardaşlarım kimsenin kuşuna göz dikmeyelim, kuş isteyeni eli boş yollamayalım, bu işi sevgiyle yürütelimki sevgi saygı görelim.(YARADILANI SEV YARADANDAN ÖTÜRÜ)

YENİ YETİŞEN GENÇLER ÇOK BİLİNÇLİ OLACAKLAR..

[email protected]' Alıntı:
YENİ YETİŞEN GENÇLER ÇOK BİLİNÇLİ OLACAKLAR..
Haklısın abi inş öyle olur herkes artık kıra kıra kuşların kanı gitti çok bozmuşlar kuşları ne uçarlar ne takla atarlar nede dönerler saf kan olsa şimdi Dünya Çapında Güvercinlerimizin Degeri Belli olurdu

[email protected]' Alıntı:

585858' Alıntı:
Bazı kuşçuların kümeside kuşlarıda kalite oluyor fakat kimseye dağılmıyor nedeni pahalıya satmaları, yani 1 çift sivas kuşuna adamlar 500 600 1000 lira fiyat çekiyorlar.Gözde olan kuşlarına demiyorum yavrularına.
Herşeyin bir fiyatı piyasası var.Yeni başlayan bu kadar parayı veremeyebiliyor bunun içinde ucuz hastalıklı karışık ırk güvercinler alıyor.Niye yani Kuşçu üsdatlarımız o dedelerinden kalan ırkları yem parası gibi makul fiyatlara verseler o ırklar çoğalır ve seyisler boy ölçüşümeye başlar.Ama genel gördüğüm kanı kuşçular biraz kıskanç vermiyorlar.Ben kümesimden devamlı yavru kuşlarımı karşılıksız dağıtıyorum kim isterse.Kuşlarımdada çok şükür ne hastalık ne bir ölüm MAAŞALLAH.
Ne olacak yani fani dünya aha geldik ahada gidiyoruz, yaptığımız iş bir meslek değilki hobi.Onun için abilerim, gardaşlarım kimsenin kuşuna göz dikmeyelim, kuş isteyeni eli boş yollamayalım, bu işi sevgiyle yürütelimki sevgi saygı görelim.(YARADILANI SEV YARADANDAN ÖTÜRÜ)

doğrudur adam ister bende olsam bende isterim ve eminim oyun kuşu bakan bir çok kişide bu şekilde düşünüyordu bunu para isteme konusunu o şekilde düşünmemek lazım kuşçu orada kuştan çok emeğine para istiyor adam uğraşacak yıllarını verecek kuşları belli bir seviyeye getirecek ondan ufak paralara verecek öyle bir dünya var ise ne kadar iyi kuş varsa ustalarımın elinde ben hepsine talibim

KONU ; TÜRK IRKI GÜVERCİNLERİMİZİN PAHALI OLMASI DEĞİLDİR..

HER IRKIN GÜZELİ PAHALIDIR.. O AYRI KONU..

TÜRK IRKI OLAN GÜVERCİNLERİMİZİ SAHİPLENMELİYİZ..!

türker abi valla cok haklısın bahadır abi senin yorumunu okurken bi gaza geldim çok doğru konuşmuşsun bide türker abi ben hünkariyi cok seviyom ondan üretiyom o da türk kökenli dimi padişahlar besliyomuş diye duydum

Geri