Türker Abimin ve Büyük Üstadların Yardımını Bklyrm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilyaskonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ilyaskonya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KonyalıKuscu
Meslek
otokaporta
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar

bundan 2 sene önce 1 çift kuşdan toplamda 8 tane cogaltmıştım yavruların analarını babalarını satmak zorunda kaldım elimde sadece 2 tane yavru kaldı bu yavrular farklı kuşak yavruları aralarında 1 2 ay var birisi erkek - birisi dişi , sizce bu 2 yavruyu eşlesem eski soyumu devam ettirebilirmiyim ?

Canım ustam anne babaları satmakla bence iyi yapmışsın erkeğin hangi soydan dişnin hangi soydan olduğunu biliyorsan mesele yok demektir soyun kaynağı sende soyunu gençleştirmiş oldun çünkü fazla çoğaltırsan çaprazlamada şaşırabilirsin akraba evlilikleri gibi sakatlık körlük daha bir sürü olumsuzlukları ortadan kaldırmış oldun veya bir tanıdıktan değişik bir kuştan soy girmen gerekecekti Sayın genç ustam selamlar.

İyi damızlık olabilmeleri için kuşların yaşlarını biraz almaları lazım, 6 aylık olan kuşun yumurtası gelişmemiş olur genelde, 1 yaşını geçmişse sorun olmaz.

Kuşlar yaşlarını almışsa sorun olmaz, 1 yaşını doldurmamış kuşların yumurtaları gelişmemiş oluyor genellikle.

anne ve baba aynı kan değildi .hatırlıyorum!
6 yavru aldın
8 kuş oldular
ana-baba damızlıktı.2 damızlık tan 6 yavru eşit güzellikte olması zayıf ihtimaldir.hele hele damızlık olabilecek kriterlerde olması çok daha zayıf ihtimaldir.
ana-baba satıldı .6 yavrudan muhtemel 4 ü de öldü.
kaldı bir dişi -bir erkek böyle olmuş olabilir mi hikaye....
şimdi ANA-BABAYI ARAR OLDUN ELBET ..geçti Bor' un pazarı ,sür eşeği Niğde' ye...
bekle de onlar altından iyi kuş çıkacak diye ..kolay gelsin .BOL ŞANSLAR.. :asla:

[email protected]' Alıntı:
anne ve baba aynı kan değildi .hatırlıyorum!
6 yavru aldın
8 kuş oldular
ana-baba damızlıktı.2 damızlık tan 6 yavru eşit güzellikte olması zayıf ihtimaldir.hele hele damızlık olabilecek kriterlerde olması çok daha zayıf ihtimaldir.
ana-baba satıldı .6 yavrudan muhtemel 4 ü de öldü.
kaldı bir dişi -bir erkek böyle olmuş olabilir mi hikaye....
şimdi ANA-BABAYI ARAR OLDUN ELBET ..geçti Bor' un pazarı ,sür eşeği Niğde' ye...
bekle de onlar altından iyi kuş çıkacak diye ..kolay gelsin .BOL ŞANSLAR.. :asla:

Anne baba , yeni yeme düşmüş 1 takım yavrusu ve yeme düşmüş 1 takım yavrusuyla beraber 6 tanesi satıldı bugüne kadar hiç bir yavru kaybetmedim hepsi sağlıklı bir şekilde büyüdü gelişti kayıp vermeden hepsi eşit kritelerde değildi tabi ben sana hikayemi anlat dememiştim yada tahmin etmenide istememiştim sadece , aynı kanı yavrulardan devam ettirebilirmiyim onu sormuştum .

Canım kardeşim İlyas Ustam Türker ağabeyin sana anlattığı damızlık kuşlarını tam elden çıkarmadan kriterlerini iyice gör her çıkan yavru iş yapacak diye bir şey olmadığını belirtmek istiyor bekleyip görüp son seçimini ona göre yap anlamında söylüyor ama yer ama maddi hangi konularla elden çıkardığını bilmiyor benim tavsiyem yeme düşen kuşlarını yaptığı iş görevi oyunu görmeden elden çıkarma biraz sabırlı olmaya kendini zorla genç ustam Konya ya selamlar.

Geri