TÜRKİYE GÜVERCİN FEDERASYONU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Zengin ve Geniş bir Kültüre Sahip Olan Türk Güvercin Yetistiriciligi, Hala Güvercin IRKlarımızın Standartlarını Belirliyememiştir, Bu çokca Bilinçsiz Yetistiricilerin varolmasına Neden Olmaktadır, Standart Bulamamakta, bilincisz yetistiricilerinde pekte suclari yok gibi gozukuyor, cunku ulkemiz cografyasinda hala Taklacinin, Kelebegin, veya Postanin Standarti Bulunmamaktadir, Bu Bİzim icin en oncelikli ele alinacak konulardan biridir, Ben Sizlerden Taklanin, DOlapcinin veya Kelebegin Standartlari sunlardir diye yazilar Istemiyorum, Girilen bu Girdaptan Güvercin yetistiriciligimizi nasil cikarabiliriz bunlari ogrenmek istiyorum,
Tum guvercinseverlerin bu konuda hassasiyet gostereceklerini umuyor ve yorumlarinizi bekliyorum.

Re: TÜRKİYE IRK STANDARTLARI

selam ama cok zor yada imkansız federasyon kuruldu ide zaman oldu gir bak sitesine sıfır bilgi neden kuruldu aidat ne kim kurdu hepsi var geri kalan hiç bir şey yok :=)

Arkadaslar Bu Konuda Ilgisiz Kalinmasi Beni Gercekten Uzdu, Hepimizin Kanayan Bir Yarasidir Bu bizim Guvercin Federasyonumuz Ne Is yapar, Ne Gibi Org. Duzenler ve Guvercin Yetistiriciliginin Bilinclenmesi Adina Neler Yapmalidir, Bugune Kadar Neler Yapmistir, Neden Bizim Guvercin Irklarimizn tam bir standardi olmamaktadir,
Bu Sorularin Mantikli cevaplarini Sizlerden Bekliyorum.

güvercin federasyonunun bu güne kadar birşeyler yaptığını hiç duymadım, oysa ki yapılacak öyle çok şeyler var ki güvercin ve yetiştiricisi için hala duyarsız kalınıyor.
dış ülkelerde güvercin beslemek isteyenin federasyona başvurduğu ve federasyonun kişiyi araştırıp hangi ırkı ne koşullarda beslemek istediğini sorarar ona göre izin verdiğini okumuştum. ne kadar doğru bilmem am abizim buraya kıyasla hayal gibi bir uygulama.
tabi bu konuda biz kendi imkan ve tecrübelerimizle buralarda bir birimize yardımcı olmaktan ileri gidemeyiz. unutmayalım ki burasıda biz güvercin sevenler için bÜyük nimettir.kıymetini bilmek gerek
unutmayalım ki "İnsanların En Faydalısı, İnsanlara Faydası Dokunandır." Hadisi Şerif

tearfulchild' Alıntı:
Arkadaslar Bu Konuda Ilgisiz Kalinmasi Beni Gercekten Uzdu, Hepimizin Kanayan Bir Yarasidir Bu bizim Guvercin Federasyonumuz Ne Is yapar, Ne Gibi Org. Duzenler ve Guvercin Yetistiriciliginin Bilinclenmesi Adina Neler Yapmalidir, Bugune Kadar Neler Yapmistir, Neden Bizim Guvercin Irklarimizn tam bir standardi olmamaktadir,
Bu Sorularin Mantikli cevaplarini Sizlerden Bekliyorum.

Serdar kardeşim merhaba bizlerin ortak noktada çeketiği sıkıntı derneklerin,federasyonların,cemiyetlerin senin düşüncende olduktan sonra ancak gelişim sağlanabilir yetiştirici derneğe ve federasyonun tüzüğüne müdahale edemediği gibi bu tür kuruluşların neden kurulduğunun beyanatı da orta da yoktur!!!

Sormak istediğim bazı sorular cevaplayalım lütfen.
1-Dernek ve fedarasyon niçin kurulur?
2-Yetiştirici bu kuruluşlara neden üye olur?
3-Derneklerin yegane görevleri nelerdir?
4-Dernek başkanı nasıl olunur kimler başkan olabilir ve başkanı ve yönetim kurulunu kimler seçer başkanların eğitim düzeyi nedir,bölgesinde ki kuşçuluğa ne sağlayabilir,bu üst kurul seçilirken adaylar nasıl belirlenir ve neden aday olunur adayların amaçları irdelenir mi?Kısacası AMAÇ ve HEDEF NEDİR?
5-Kuruluşlarımızı ne zaman? hangi kurum? niçin denetler?

Dernek insanların ortak olan yönlerini bir arada toplanarak daha iyi paylaşmaları ve geliştirmeleri için kurulur. türkiyede para kazanmak
Federasyon uluslar arası bilgi paylaşımına devlet desteğini sağlar. bizde hala belli değil
yetiştirici bu kurumlara kendisini geliştirmek ve daha fazla bilgi edinmek destek almak için üye olur. bizdeyse sadece cevre edine bilmek için
üyelerin ortak olan sorunlarına çözüm bulup bunu gidermek için elinden geleni yapmak ve hatta gerekenleri yurt dışından teymin ederek yetiştiricilere destek vermek bunun gibi bir dürü destek. bizdeyse üyelerden nasıl para kazanırım
4-Dernek başkanı nasıl olunur kimler başkan olabilir ve başkanı ve yönetim kurulunu kimler seçer başkanların eğitim düzeyi nedir,bölgesinde ki kuşçuluğa ne sağlayabilir,bu üst kurul seçilirken adaylar nasıl belirlenir ve neden aday olunur adayların amaçları irdelenir mi?Kısacası AMAÇ ve HEDEF NEDİR?

bence diyorum bunu bu işi yapacak zamana paraya ve bilğiye sahip kişi olmalıdır.

denetleniyorlar mı? :=))

tengelli' Alıntı:
Dernek insanların ortak olan yönlerini bir arada toplanarak daha iyi paylaşmaları ve geliştirmeleri için kurulur. türkiyede para kazanmak
Federasyon uluslar arası bilgi paylaşımına devlet desteğini sağlar. bizde hala belli değil
yetiştirici bu kurumlara kendisini geliştirmek ve daha fazla bilgi edinmek destek almak için üye olur. bizdeyse sadece cevre edine bilmek için
üyelerin ortak olan sorunlarına çözüm bulup bunu gidermek için elinden geleni yapmak ve hatta gerekenleri yurt dışından teymin ederek yetiştiricilere destek vermek bunun gibi bir dürü destek. bizdeyse üyelerden nasıl para kazanırım

bence diyorum bunu bu işi yapacak zamana paraya ve bilğiye sahip kişi olmalıdır.

Kenan bey 4-5 maddeyle görüyoruz ki her şey orta da bizlerin bunu bir anlamda konu etmeside bana tuaf geliyor çünkü bizlerde sadece konu ediniyoruz!

Tarım ve köy işleri bakanlığının bildirgesiyle Muhtarlıklar :pilot:

selam evet böyle bir gerçek var böyle birde rant var sadece konu oluyor bizlere dediğiniz gibi ama benim üzüldüğüm şu baltutan parmağını yalar zaten bunlar amaçları doğrultusunda yapılsa emek harcıyanda para kazansa kim ne diye bilir hakkıdır ama bizde öncelik para oldugundan sadece bize konu cıkıyor.

Kenan bey 4-5 maddeyle görüyoruz ki her şey orta da bizlerin bunu bir anlamda konu etmeside bana tuaf geliyor çünkü bizlerde sadece konu ediniyoruz!

Tarım ve köy işleri bakanlığının bildirgesiyle Muhtarlıklar

derken bu mekanizmalar ne zaman görevini yapmış ki demek istedim :=)

tengelli' Alıntı:
selam evet böyle bir gerçek var böyle birde rant var sadece konu oluyor bizlere dediğiniz gibi ama benim üzüldüğüm şu baltutan parmağını yalar zaten bunlar amaçları doğrultusunda yapılsa emek harcıyanda para kazansa kim ne diye bilir hakkıdır ama bizde öncelik para oldugundan sadece bize konu cıkıyor.

Tarım ve köy işleri bakanlığının bildirgesiyle Muhtarlıklar

derken bu mekanizmalar ne zaman görevini yapmış ki demek istedim :=)

Bu sistem de Kuş gribi vakası görüldüğün de derneklere yazılar asılır kuşlarınızı salmayınız cezası bilmem kaç ytl dir denir!Muhtar gelir kuş sayınızı sorar tutanak tutar her hangi bir salgın hastalıkta hayvanlarınız telef edilmek üzere kayıt altına girer!Bunun dışın da yapılan bir şey ben görmedim.

Ben Federasyonun Türkiye Güvercin IRKLARININ Standartlarının Bir Muhtıra veya Baska Birseyle Kesinlik Kaznadırılması Konusunda Birseyler Yapilmasini İstiyorum, Bu Federasyon Madem İs Yapmıyacaktı, madem bir ise yaramayacaktı, Neden Kuruldu, Fedarasyondan Yetkililere Ulasip Bu Soruyu Sormak Cok Isterim, Güvercin Kulturune Hizmet Edemeyen Bir Fedarasyon Bizlerin Ne İşine Yarayacaktır ki?

nasıl olsun bizde iş yapmadan kazanmak insanların işine geliyor.hangi dernekte yabancı ülkeden getirilmiş özel dergiler var bakılsın diye istisna onuda dernek getirmemiştir bir kuşçu getirmiştir ama para kazanacagı her şeyi getirir.dernek aslında parayı üyelerinden kazanır yaptıklarından ama nasılsa bizde sattıklarından kazanıyor. ama bunun suçlusu sadece dernek sahipleri ve yöneticileri değil biz kuşçulardada suç var bulunduğumuz semtte kaç kuşçu var kaçı üye böylede bir sorun var yani dernek geliride yok.sonuçta bundan kim zararlı cıkıyor biz gerçek meraklılar. güvercin yetiştiricileri dernekler gerçekten süper bir şekilde işlemiş olsa bir çok sorunumuz yok olur şuan avrupada sadece güvercinler üstüne sıkan yeni ilaçlar var kaçını biliyoruz ve kaçını gördük bir kaçını biliyoruz yenilerin hiç birini görmedik. bu dernek işi gerçekten bu işi yapa bilecek biri olmalı ve ona verilmeli bunun içinde o semteki insanlar üye olmalı ve oylama şeklinde olmalı dernekte 3 yada 5 üye olursa dernek sahibi kimseye sormaz istedini yapar cok bilen gelsin masrafları ödesinder :=) ama o semtteki herkes üye olur ve aidatını öderse ve üyelik görevlerini yerine getirise sorun olmaz.birde şimdi her açılan mezat dernek diye geçiyor mezat ayrı dernek ayrı insanlar bunu iyi bilmeli dernek ticaret hane değildir.

memlekette kimkime dumduma.bir çok dernekler ve federasyonların kurulma amacı.karapara aklama,misyonerlik,emparyalızm ve siyonizm e hizmet etmek amacı ile kurulmuş.yurt dışından bu derneklere milyonlarca lira para akmaktadır onlarda bu paraları kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktadır.bakınız son 3 yıl içinde türkiyede 1000 in üzerinde dernek kurulmuş ne amaca hizmet ettikleri belirlenememiştir.

kuşlarım çalındiğinda karakola gidip şikayetçi oldum.bana verilen yanıt şu. '' hırsızı bul bize göster biz onu yakalayıp tutanak tutalım'' sonra ne olacak dedim ; '' serbest bırakacagız,çünkü senin beslediğin kuş,doğada gezen yabani güvercinle aynı sınıfta,eger güvercin yerine muhabbet kuşun çalınırsa o cezai işlem gerektirir.''

buyurun burdan yakın : eğer bir federasyonumuz varsa gider siyasilere baskı yapar benim kuşumu yabanilerden ayrı koyar.ben bu federosyana inanmam KİMBİLİR KİMLERE HİZMET EDİYORDUR. yoksa şimdiye kadar her konuda sesini duyururdu.

Ewt sevgili ustad71, benim kuslarimin kanunen Cami avlusundaki gezen kuslardan hic bir farklari yok!!

Bizim Kuslarimizi Yabani Kuslarla bir tutan bu Federasyon denilen ne yediğu belli olmayan Kurulusu Sizler Onunde bizleri hic bir konuda bilgilendirmediği, bizlere Hizmet Etmediği, Bizlere Kulak asmadigi Icin Alkiş Yagmuruna tutuyorum,
Helal Olsun Güvercinden Anlamayan GüvercinSever Federasyon'a....

:oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley:

ben yukarıdaki yazıyı,kafamdan yazmadım,bıldır sene istanbul ahır kapıda bazı sendikalar,sivil toplum kuruluşları ve eski genel kurmay başkanı yaşar büyük anıt paşanın katıldığı konferansda dinledim.onun için inanmıyorum.ve
tearfulchild kardeşim, sana katılıyorum ve alkışlı protestona katılıyorum. :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley:

Biz kuralım o zaman federasyonu sizin gibi düşünen dostlar destek verecekmisiniz. :haha:

:=( kurulu olan bir şey tekrar kurulamaz.

Kurulmak istense kurulur neden kurulamasın ki başka bir isim altında kurarsın.
Neyse bırakalım bu boş konuşmalarıda birşeyler yapmaya çalışalım.
Siz sayın yetiştiriciler öncelikle hepiniz kendinize bir sorun üstünüze düşen sorumlulukları yapıyormusunuz?
Türkiye de güvercin yetiştiriciliğinin gelişmesi için neler yaptınız?

Güvercin federasyonundan beklentileriniz nelerdir?

İstekleriniz,düşünceleriniz,önerileriniz?

Burada ulaşmaya ,bunları sormayı çok denedim ama ulaşamadım diyen dostlarımız var biz bu konuları sizlerin yerine onlara iletmeye çalışacağız.
Ya da zaten buradan görüceklerdir.

Yapıcı eleştiriler yapalım lütfen.

bu desteği neden vermeyelimki,sürüyü çoban toplar,sürü çobanı değil.
federasyon öncelikle dernekleri bir standarda soksun.ticarethane gibi işlettirmesin.anadoluda bir çok dernek kırathane gibi işliyor..festivallerini duyursun,bununla ilgili yerel yonetimlerden destek istesin,üye olmayan giremesinki hakiki kuşcuların sayısı ve bu işe gonul verenler belli olsun.stanbulda iki derneği ziyaret ettim sadece güvercin satışına odaklanmış.üye olsam bana ne gibi faydası varki
Ama o kadar çok yer gezdim gördümki bunlara inanasım gelmiyor.

Federasyonumuzun olağan Genel kurul toplantısı

04. Ocak 2009 Pazar saat: 14.00'da

Zeytinburnu Güvercin Sevenler Derneğinde yapılacaktır.

Adres: Rauf DENKTAŞ cad. no: 19 kat: 2 Zeytinburnu / İSTANBUL

bu gün toplantı varmış alınan kararları belkide internet sayfasında acıklarlar.

yapıcı olarak nasıl davranmalıyız bu gerçekten büyük bir sorun yapıcı olarak önce gerçek görevini bilen dernekler kurmaya calışıp o derneklere üye olmak lazım.kendimden örnek vereyim bir dernek sitesine girip onlara mesaj attım bu dernek ayni zamanda federasyona kayıtlı gelirim belli oldugu için ben 30 postayla yarışlara katılsam üyelik saat felan diğer masraflar bana ne kadar maliyeti olur eger bütcem yeterse yarışmayı düşünüyordum mesajı attım. mesajı atalı 3 hafta oldu ve 2 kez attım yanıt hala yok :=) ama ben deseydim yarışmak istiyorum bir kaçta damızlık almak istiyorum derece yapmış isinden bana dönerler elimizde bu var şu var derlerdi eee yoluncak keklik yolmak lazım
valla yapıcı olmak için önce kuşçuların düşünceleri değiştirmek lazım yoksa ya yazıda ya sözde kalır başka hiç bir şeye yaramaz biz kuşçular biraz benciliz böyle bir gerçek var malesef :=(

BU KONUYU DAHA ÖNCELERİDE BAŞKA KONU BAŞLIKLARI ALTINDA KONUŞTUK ZAMAN ZAMAN.Bu gün güvercinle alkalı adı olan nekadar resmi yada gayri resmi teşkilatlanma var ise BUNA İNTERNET SİTELERİDAHİL tümüne yakınının kuruluş gayesi BU KONUDAN YANI GÜVERCİN SEVDALILARI ÜZERİNDEN KUŞ ÜZERİNDEN nemalanmak bir rant elde etmek.Tabi sizler konuşup fikirlerini paylaştıkça bakış açımız ve ufkumuz birazdaha genişliyor zihnimizde gölgeli kalan hususlar dahada netleşiyor .Sanırım hepimiz şunu istiyoruz Problemi tanınlayalım ,Konu ile ilgili sorulara makul yanıtları alabilelim .Bunuda bir otorite yapsın bu otoritenin sözu esas olsun Örnek:mardin kuşu nediir ? sorusuna bir yanıt olsun .Aynı su böreği nedir? gibi*.Kımse karıştırmasın sonra ,yada kendisi sahip çıkmasın yarın birgün. Elindeki ıspanaklı böreği bu su böreğidir diye önümüze sunmasın Ve bukonunun bir takım kuralları olsun bir manzumesi olsun adına nedenilirse o tanıma uygunluğu takip edilsin gerekiyorsa çatıda kuş beslemeyi yasaklasın adı dernek olan ama amacını yerine getirmeyenlerin durumu sorgulansın hatta kapatılsın örnek veriyorum sadece .Nasıl kuş gırıbınde topladılar sağlık açısından riskvar diye .Olaya bilimsel açıklamalar getirdiler kısmen hatalı da olsa biz ne dedik eyvallah .Çun ki kural koyucu devlettir ,erktir.Bizler burada sadece fikir alışverişi yapabiliyoruz ötesi yok olamazda çunki erk kural koyucu Devlettir .YARIN ARAMIZDAN BİRİ SAĞLIK BAKANI YADA TARIM BAKANI OLURSA konuyu çözer bu işi bu ülkede bir esasa bağlar bizlerde bu gün yaşadığımız karın ağrılarından kurtuluruz .Avrupada olduğugibi güvercin ve güvercin severler hakettiği makul yerde ve değerde düzenli ve sistemli bir teşkilatlanma kurallar manzumesi içinde devam ederler yollarına .Böylelikle ,bu işten ekmek yiyende hakkını yer bu işi zevk için yapanda kurallarına göre neyin ne olduğunu bilerek temiz bir toplum içinde yapar .beceremeyen yada kurallarını uygulayamayan da yapmaz yapamaz.buradan Türkiyede güvercin yetiştitmeyi sadece ve sadece sevgi ile yapan samımı dostları katkıda bulunan arkadaşları selamlıyorum .Umarım birgün herşey daha güzel olur .selamlar .ŞEREF

şeref' Alıntı:
.Bu gün güvercinle alkalı adı olan nekadar resmi yada gayri resmi teşkilatlanma var ise BUNA İNTERNET SİTELERİ DAHİL tümüne yakınının kuruluş gayesi BU KONUDAN YANI GÜVERCİN SEVDALILARI ÜZERİNDEN KUŞ ÜZERİNDEN nemalanmak bir rant elde etmek.ŞEREF

Biz de güvercin ile ilgili bir internet sitesiyiz şeref bey.
Şimdi biz buradan nemalanıyormuyuz,rant mı elde ediyoruz biraz açarsanız seviniriz.
Bakın siz bu konuyu burda konuşuyorsunuz özgürce dertlerinizi bi yerlere duyuruyorsunuz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
şeref' Alıntı:
.Bu gün güvercinle alkalı adı olan nekadar resmi yada gayri resmi teşkilatlanma var ise BUNA İNTERNET SİTELERİ DAHİL tümüne yakınının kuruluş gayesi BU KONUDAN YANI GÜVERCİN SEVDALILARI ÜZERİNDEN KUŞ ÜZERİNDEN nemalanmak bir rant elde etmek.ŞEREF

Biz de güvercin ile ilgili bir internet sitesiyiz şeref bey.
Şimdi biz buradan nemalanıyormuyuz,rant mı elde ediyoruz biraz açarsanız seviniriz.
Bakın siz bu konuyu burda konuşuyorsunuz özgürce dertlerinizi bi yerlere duyuruyorsunuz.

Ömer kardeşim sanırım sen konuyu yanlış anladın Şeref beyin yazdıklarını bir kez daha okumanı isterim.Şeref bey burda kimseye atıfta bulunmamış ve genel tüm sorunları irdelemiş orta hiç kimseyi hedef kılan bir cümle yok sanırım yanlış anladın ve üstüne alındın ben yanlış algıladığını düşünüyorum.

Hüseyin abi haklısın bencede birk niyet yok ama burda bütün internet siteleri de buna dahil dedimi istemeden de olsa bize bişeyler söyleniyor.
Buda bu sitede bir adet güvercin bile satmayan bir adam olarak bana dokunur.

Şeref Bey den bir düzeltme bekliyorum.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Hüseyin abi haklısın bencede birk niyet yok ama burda bütün internet siteleri de buna dahil dedimi istemeden de olsa bize bişeyler söyleniyor.
Buda bu sitede bir adet güvercin bile satmayan bir adam olarak bana dokunur.

Şeref Bey den bir düzeltme bekliyorum.

Ömer kardeşim üstüne alınmana bence gerek yok yani burda Şeref beyin vekilliğini de üstlenmek pek doğru değil fakat Şeref beyin düşünce ve yazılarını genel anlamda incelediğim de bu yazısın da neler anlatmak istediğini ben senin gibi düşünmedim açıkçası benimde bir sitem var org da benim sitem böyle hissediyorum ama ben kuşta sattığım halde senin gibi üstüme alınmadım açıkçası bence bir an yanlış anladın Ömer'cim internetten yazışmadan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma var sanırım tabii Şeref bey bizzat sana bunu açıklıyacaktır sen açıklama istemekte özgürsün ama bence düşündüğün gibi değil eğer düşündüğün gibiyse benim de tepki vermem gerekli ama ben üstüme hiç alınmadım.

:=) selam üstünüze yakışmıyorsa bence almayın arkadaş doğruları yazdı ama siz kendinizin böyle olmadıgını biliyorsanız sorun yok zaten eger sizide düşünerek yazcak olsaydı siteler demezdi. yönetimdeki arkadaşlar derdi herkes açıkça paylaşım yapmalıki gerçekler net ortaya cıkmalı

yazdıkları bu kelimeler
BU KONUYU DAHA ÖNCELERİDE BAŞKA KONU BAŞLIKLARI ALTINDA KONUŞTUK ZAMAN ZAMAN.Bu gün güvercinle alkalı adı olan nekadar resmi yada gayri resmi teşkilatlanma var ise BUNA İNTERNET SİTELERİ DAHİL tümüne yakınının kuruluş gayesi BU KONUDAN YANI GÜVERCİN SEVDALILARI ÜZERİNDEN KUŞ ÜZERİNDEN nemalanmak bir rant elde etmek.

tümüne yakının demiş burda sizce böyle bir gerçek yok mu.

Neyse sen öyle diyorsan öyle olsun hüseyin abi.
Konuyu bölmeyelim o zaman güzel düşünceler çıkıyor.

Peki neler yapılmalı bu işlerin olması için.
Güvercin beslemek yasaklanamazki.Sen federasyona kayıtlı değilsin ver elindeki güvercini ,sana beslemek yasak diyemez hiçkimse.
Devlet böyle bir düzenleme yapsa bile bunun önüne geçilemez bence.

Bakın bence biraz da güvercinseverlerde suç var.
Önce çuvaldızı kendimize batıralım.
Çevrenize bakın sizin gibi düşünen kaç tane bilinçli güvercinsever var?
Bazende insanlar yılıyor statüsünü düzeltmeye çalıştığımız kuşcular öyle şekildeki bunlar içinmi ben uğraşıcam diyor,bu adamlar içinmi?
çoğunluğumuz türkiye de güvercin yetiştiren bunları haketmiyor bence.

Bence bu işler 3 kişinin 5 kişinin yapabileceği işler değil.
Önce bilinçlenmek gerekiyor.
Yani en azından ötekiler dediğimiz kuşcu profilindeki insanların sayısını geçmemiz gerekiyor.

tengelli' Alıntı:
:=) selam üstünüze yakışmıyorsa bence almayın arkadaş doğruları yazdı ama siz kendinizin böyle olmadıgını biliyorsanız sorun yok zaten eger sizide düşünerek yazcak olsaydı siteler demezdi. yönetimdeki arkadaşlar derdi herkes açıkça paylaşım yapmalıki gerçekler net ortaya cıkmalı

yazdıkları bu kelimeler
BU KONUYU DAHA ÖNCELERİDE BAŞKA KONU BAŞLIKLARI ALTINDA KONUŞTUK ZAMAN ZAMAN.Bu gün güvercinle alkalı adı olan nekadar resmi yada gayri resmi teşkilatlanma var ise BUNA İNTERNET SİTELERİ DAHİL tümüne yakınının kuruluş gayesi BU KONUDAN YANI GÜVERCİN SEVDALILARI ÜZERİNDEN KUŞ ÜZERİNDEN nemalanmak bir rant elde etmek.

Kenan bey ben üstüme alınmadım Şeref bey size gerekli açıklamayı yapacaktır.Ömerin de yanlış anladığını düşünüyorum sizin düşünceniz tam olarak nedir?Siz sitelerin ve benzeri kuruluşların art niyetlemi açıldığını düşünüyorsunuz?

tengelli' Alıntı:
nasıl olsun bizde iş yapmadan kazanmak insanların işine geliyor.hangi dernekte yabancı ülkeden getirilmiş özel dergiler var bakılsın diye istisna onuda dernek getirmemiştir bir kuşçu getirmiştir ama para kazanacagı her şeyi getirir.dernek aslında parayı üyelerinden kazanır yaptıklarından ama nasılsa bizde sattıklarından kazanıyor. ama bunun suçlusu sadece dernek sahipleri ve yöneticileri değil biz kuşçulardada suç var bulunduğumuz semtte kaç kuşçu var kaçı üye böylede bir sorun var yani dernek geliride yok.sonuçta bundan kim zararlı cıkıyor biz gerçek meraklılar. güvercin yetiştiricileri dernekler gerçekten süper bir şekilde işlemiş olsa bir çok sorunumuz yok olur şuan avrupada sadece güvercinler üstüne sıkan yeni ilaçlar var kaçını biliyoruz ve kaçını gördük bir kaçını biliyoruz yenilerin hiç birini görmedik. bu dernek işi gerçekten bu işi yapa bilecek biri olmalı ve ona verilmeli bunun içinde o semteki insanlar üye olmalı ve oylama şeklinde olmalı dernekte 3 yada 5 üye olursa dernek sahibi kimseye sormaz istedini yapar cok bilen gelsin masrafları ödesinder :=) ama o semtteki herkes üye olur ve aidatını öderse ve üyelik görevlerini yerine getirise sorun olmaz.birde şimdi her açılan mezat dernek diye geçiyor mezat ayrı dernek ayrı insanlar bunu iyi bilmeli dernek ticaret hane değildir.

tabiki suç bizdede var cıkarımıza nasıl geliyorsa öyle yapıyoruz. neden bizler kuşlarımızın seceresini tutmuyoruz tutmalıyız kuş besliyorsak bir derneğe üye olmalıyız kuşlarımızı markalamalıyız hangi ırktan olursa olsun beslediğimiz kuşu profosyenelce beslemeliyiz.ben böyle iyim dememeliyiz. düşünün türkiyede kaç kuşcu var kaç tanesi kuşlarını yeterli şartlarda ve koşullarda besliyor sadece bugdayla kuş besleyen var başka hiç çeşit yem vermiyor. bence hayvanların hakkını vermeyen beslemesin gecen kuşum yumurtlamıyor diye arkadaşın biri konu actı tavsiyelerden biri kuşda makakta kis varsa hemen elden cıkar yani başkasına kakala zihniyete bak sucun çoğu bizde onlara rant sağlattığımız için ve hakkını vermeyen kuşçularıda kuşçu diyerek aramızda tuttugumuz için tekrar söylüyorum bu hayvanların hakkını vermeyen beslemesin ii yetiştiricilerde bunu amötörce değil profosyonelce yapsın ki. bizde dünya standartında kuş ciftliklerine kümeslere sahip olalım sektörde para kazanmak isteyenler iyi yuvalıklar özel kümesler ilaç v.s gibi şekilde rantlarını sağlasınlar hem onların hemde bizim işimize gelsin adam yarım metre kare kümes yapıyor içinde 40 kuş besliyor bu yetiştiricilik mi?

redhotchilipeppers' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

yazdıkları bu kelimeler

Kenan bey ben üstüme alınmadım Şeref bey size gerekli açıklamayı yapacaktır.Ömerin de yanlış anladığını düşünüyorum sizin düşünceniz tam olarak nedir?Siz sitelerin ve benzeri kuruluşların art niyetlemi açıldığını düşünüyorsunuz?

ben size demedim benden önce ömer beyin dediği mesaja cevap olarak yazdım dokunuyor abi demiştide size ondan.

Anladım Kenan bey bileyim de ona göre bir düşünce sergileyim o açıdan bir teyid almanın iyi olcağını düşündüm açıklamanız için teşekkürler.

Geri