merhaba sevgili Ali;
Türkiyeden avrupa nın herhangi bir ülkesine canlı hayvan götürmek belirli antlaşmalara tabidir,bu ülkelere göre farklılık arzetmektedir önce götüreceğin hayvanın uluslararası sağlık sertifika cüzdanı çıkarman gerekmektedir ve bu iş için yetki belgesi olan bir veteriner hekimden bunu çıkarabilirsin daha sonra bu hayvanları yurtdışına çıkarmanda sakınca olmadığına dair tarım ve köy işleri bakanlığından onay alman gerekir bunun müracaatınıda ilçe veya il tarım müdürlüklerinden yapabilirsin ve götüreceğin hayvana ait uçak kargosunun standartlarına uyan kafes temin etmen gerekir.
tüm bu prosedürleri yerine getirmen biraz zaman ve para harcaman anlamına geliyor , birde hollandaya götürdükten sonra oradaki prosedür var oradaki tarım müdürlüğünden ülkeye girişi serbest olduğuna dair izinli hayvanlar statüsünde olduğunu ve neslitükenmekte olan hayvanlar sınıfında olmadığına dair onay aldıktan ve havaalanının canlı hayvanlara ayırdığı karantina bölümündeki konaklama süresince bakımı için günlük ücret ödemen gerekiyor bu süre ingiltere de 1 ay ile 3 ay arasında değişmektedir bukadar zahmete katlanırım diyorsan yolun açık olsun ,
ben kuşların yumurtalarından götürmeyi tercih ederim
(Karantina nın ne olduğunu belki bilmiyorsundur diye açıklıyorum ,kontrol altında tutuyorlar herhangi bir bulaşıcı hastalığa karşı tedbir süresi )
birde buradan sana cevap yazan bilgisi olmadan fikri olan bir genç var adı Mustafa bak delikanlı Ali yi tanımam ama yurtdışındaki kullanılan klavyeleri sana izah ettiler ve Türkçe karakterler yok ve kurmuş olduğu cümleninde düşük bir cümle olduğunu düşünmüyorum.
ne demiş Türkiyeye gittiğinde kuş getirecekmiş doğrusuda bu gelecek zaman kullanmış.
birde bu siteyi msn de yaptığınız kısaltmalarla ve çeşitli laubali yazışmalarla basitleştirmeyin dalga geçeceksen başka laylay siteler var oralara takılın canım . Adı üzerinde paylaşım sitesi burası,birde turgutlu fen lisesine gittiğini yazmışsın ne demeye çalışıyorsun sen çokmu kültürlü oldun o liseye gidince bir ata sözü vardır bu duruma uyan bakalım ne anlayacaksın eşşeği okula yollamışlar cahilliği gitmiş ama eşşekliği bakii kalmış .
son olarak turgutlu jandarma karakolunda görev yapmıştım sen doğmadan oralarıda çok severim elektronikçi murat abinede selam söyle canım mustafa
sevgilerimle