Turlamıyor.Sadece fişekliyor! Nası düzelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar mavi taklacımı kaldırıyorum. Düm düz yukarı çıkıyo yine dümdüz yan çatıya iniyor. Sonra orda 5-6 dk yatıyo sonra yine ordan kalkıyo dümdüz fişekliyo... Yine dümdüz kümese iniyor.. :S Kümese inerken korkutacak olursam yine her zamanki gibi dümdüz fişekleyerek sineğe kadar çıkyor ve yan çatıya iniyor... Bu kuşu nası düzeltebilirim. Tamam güzel fişekliyo ama arada tur atsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum...

SİNAN ÖZTEKİN

Ekli dosyalar

• IMG0142A.webp
    IMG0142A.webp
    13.5 KB · Görüntüleme: 1,220
O zaman bazen onlara ayak uydurmaya çalışıyo ama genelde diğerleri yükseldikçe o daha da fazla fişekliyo... Yani artık bu kuşun uçuş stili gibi bişey oldu...

SİNAN ÖZTEKİN

evet sinan kardeşim aynı sorun bendede var dişi sabunim takla ile fişekliyo sonra evin çatısına cıkıyo inemiyor daha demin evin çatısından aldım kuşu 3 4 saat yatıyor bazen eşiyle uçuruyorum eşi turlaryınca buda gidiyor ama az hemen kümesin oraya gelip fişeğe çıkıyo bu görüntü güzel oluyor açıkçası neyse çok uzattım benim sana tavsiyem eşiyle uçur eğer varsa ve oda turluyorsa

valla bnm düşüncelerime göre baya bi kuşla uçurman lazım başka bi şekide düzelceğini sanmıyorum Allah gönlüne göre versin...

s.a kardeşim iyi uçan 2-3 kuşunla sabah altı gibi kumesten çıkar 10 dakıka dışarda bırak çok az yem at sonra kuşlarla kaldır kovala bir kaç sabah sonra düzelir inş

merhaba arkadaşım kuş sıkıya düşmüş ,takla atmaktan kurtulmak için çatıya atlıyor,bu kuşu biz genelde ya kuyruk ortasını çekeriz veya,çoklu grubun içine katarız yada yavruya kusmasını bekler ozaman zorlarız biraz gevşemiş olur,ama kuşun yaşıylada ilgili bu duruma epeydir alışmışsa kendini başka çatılarada atacaktır yavru almanı tavsiye ederim,yada biraz uzaktan 2,3 kuşunla beraber kaldır şaşırıp uçabilir :slm:

bizde sineğe çıkma ,bulutlarda gezmeye deriz (: o kadar fişekliyormu :slm:

krmpl' Alıntı:
valla bnm düşüncelerime göre baya bi kuşla uçurman lazım başka bi şekide düzelceğini sanmıyorum Allah gönlüne göre versin...

yorumunuz için çok teşekkür ederim.....

sankolu' Alıntı:
s.a kardeşim iyi uçan 2-3 kuşunla sabah altı gibi kumesten çıkar 10 dakıka dışarda bırak çok az yem at sonra kuşlarla kaldır kovala bir kaç sabah sonra düzelir inş

Deniyim bi inşallah düzelir...

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşım kuş sıkıya düşmüş ,takla atmaktan kurtulmak için çatıya atlıyor,bu kuşu biz genelde ya kuyruk ortasını çekeriz veya,çoklu grubun içine katarız yada yavruya kusmasını bekler ozaman zorlarız biraz gevşemiş olur,ama kuşun yaşıylada ilgili bu duruma epeydir alışmışsa kendini başka çatılarada atacaktır yavru almanı tavsiye ederim,yada biraz uzaktan 2,3 kuşunla beraber kaldır şaşırıp uçabilir :slm:

Kuş sık taklada değil yani öyle aşırı takla atıp düşmüyo. Sadece fişekliyo hiç tur atmıyo... Ama yinede yorumunuz için çok teşekkür ederim...

göksal balcı' Alıntı:
bizde sineğe çıkma ,bulutlarda gezmeye deriz (: o kadar fişekliyormu :slm:

evet ben 2-3 kere ıslık çalarsam uçsun diye bulutlara kadar çıkıyo. 40 yılda 1 de tur atıyo :hhh:

kursatgurhan' Alıntı:
kuşunu yeme kustur

Yeme kusmak derken yavruya kusmayı kasdediyorsanız 1 haftalık yavruları var kusuyo zaten...

merhaba heryerin anlatımı farklı,bizde takladan uçamamaya serseme düşmüş ,çekerek takla atıp kendini bırakana sık taklaya düşmüş deriz :slm:

arkadaşım yavrusu oldugundan uçmadıgını düşünüyorum. Son zamanlarda bende gözlemliyorum. kuşların yavruları var ucan kuş zor ucuyor. ne kadar urassamda catıya iniyor kuş. bence yavrulu zamanlarda üst düzey performans beklememk lazım. ucurma yavrulara baksınlar. yavrularını ucurursun.

merhaba ,yavrulama zamanı ilk hafta mayalı deriz yavru sütü verdiğinden, belki o zaman uçmaz ama 2. haftada kuş rahatlar ve sersemde olsada belli bir açılma gösterir,saygılar :slm:

Bu gün sabah onun yanında 20 tane falan kuş kaldırdım bayağı ayak uydurdu.. Bu arada yavruları 17 günlük oldu...

SİNAN ÖZTEKİN

Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
kursatgurhan' Alıntı:
kuşunu yeme kustur

İlginçmiş.

Nesinin ilginç olduğunu anlayamadım oyun kuşu belirli evrelerde oyunun da randıman vermez o sebepten ötürü yavruya kusması beklenir ki zaten yavrusu varmış yavruyu büyüttükten sonra kuşunun eski randımanını alırsın kardeşim merak etme geçici bir problem

kursatgurhan' Alıntı:
Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
kursatgurhan' Alıntı:
kuşunu yeme kustur

İlginçmiş.

Nesinin ilginç olduğunu anlayamadım oyun kuşu belirli evrelerde oyunun da randıman vermez o sebepten ötürü yavruya kusması beklenir ki zaten yavrusu varmış yavruyu büyüttükten sonra kuşunun eski randımanını alırsın kardeşim merak etme geçici bir problem[/quot
dostum adam sana kurdugun cümlenin anlamsız oldugunu belirtmiş 'kuşu yeme kustur' demişsin bu arada ilginç yazısını görünce koptum gülmekten kusura bakma

s.a ikitane güzel uçan kuşunla bir kaç gün kovala uçur düzelir

Herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim... Kuş yavruları büyüttü ama malesef şimdi de tüye girdi o yüzden hiç uçurup yormak istemiyorum... Ama tüyden çıksın inşallah düzelir...

SİNAN ÖZTEKİN

selamlar arkadaşım benim sana tavsiyem bu tip kuşlarda eğer erkekse, dişisini yumurtaya kovaladığı dönemlerde dişisinin peşine uçuracaksın ozaman uçar...

Geri