Turlamiyorlar.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selamlar

belki çogu kuş besleyen insan böyle olmasini ister ama ben bu durumdan şikayetçiyim. ben kuşları hiç elime almıyorum. aşırı derece yabani gibiler. kümesi açtıgım zaman direkt kalkıp, basıp gidiyorlar. gün de dört beş defa kendileri kalkıp uçuyorlar. balkonda besliyorum. bir kaçak kuş düşünün aynı onlar gibi davranıp grub halinde düz bir şekilde uçuyorlar ta ki gözden kaybolana kadar. gözden kayboluyorlar aradan 15-20 dakika geçiyor tekrar görünüyorlar bu sefer diger tarafa dümdüz basarak gidip, kayboluyorlar. ticari olarak bakarsak bu iyi bir şey sat geri gelsin ve ya çalınsırsa filan uzak mesafelere alışkınlar vs.. ama benim kümes balkonda oldugu için çalınma gibi bir ihtimali yok, ben kuslar üzerinden ticarette yapmıyorum. bunlar böyle ucunca ben zevk alamıyorum. etrafta turlamalarını istiyorum ama turlamıyor, uzaklaşıyorlar düz bir şekilde, sonra tekrar geliyorlar. birçok kişi pırıltı veriyor ama inmiyorlar.

geçen gün yaklaşık 2 km ötedeki arkadaşın damındaydık kuşları gördü arkadaş pırıltı çaktı. süzülüyorlar ama yeri tanımadıkları için inmiyorlar. ve bu arkadaş bana hergün geldiklerini, bir kere bile indiremedigini söyledi bu kuşları. yine her zaman ki gibi kendiliginden kalkmışlar, uçmuşlar ve düz bir şekilde basıp oralara kadar gitmişler. Ve hergün gidiyorlarmış. normal etrafta turlamalarını istiyorum. bunun için formul yok mu ya? yeni kuş getiriyorum, tabii benimkiler öyle uçunca o da peşlerine takılıp, onlardan oluyor. bir turlatamiyorum çevremde. yardım edin...

kuşların cinsini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.

Kuşların cinsini bilmeden bir yorum yapmamız saçma olur ama kuş postaysa normaldir.onlar öyle uçar ama dediğim gibi cinsini bilmiyoruz.

yetişdirği ırk baska yazıyor muhtemelen baska. ama baska turlu uçan bi kuş değil değişik uçan bir kuş tur istiyorsan balkona konulaca en guzel kuş bence posta:) ,

Selamlar balkonda besliyorsan olanakların oldukça kısıtlı demektir.Kuşlarının yumurtlayıp yavru büyütmesini beklemelisin.Ayrıca çok erken saatlerde uçurma akşama doğru havanın kararmasına 1 2 saat kala uçur.Fazla açılmazlar ve eğitmesi daha kolay olur.Tok uçmamaları lazım tok uçarlarsa eğitmesi,kümese toplaması zor olablir.Ayrıca aralarına birkaç düz uçan mardin koyabilirsin.Mardinlerin geneli fazla hızlı uçmadığı için kümesin etrafından fazla açılmazlar.Ama oyunlu alırsan balkona indirmesi çok zahmetli olabilir.Umarım sorununa çare bulursun.Saygılar...

aç uçur olmazsa eline alıştır sana alışsınlar biraz urkeklikleri kalkar ortadan dişileri salma erkekleri sal devamlı dışarda salınık bırakma belirli saatlerde çıkar ve uçur benim aklıma bunlar geldi umarım faydasını görürsün

sag da, profil bilgilerinde yazdigi gibi baska besliyorum. zaafim oldugu icin bir ciftde bursa var. kuslarin icinde yavrusu olanda var, yumurtasi olanda var ama nafile. yumurtalar bos kalmiyor ama yavrusu olan tereddüt etmeden ucup, gidebiliyor. Aç uctuklari zaman ayrı bir çile oluyor, bu sefer daha uzun uçuyorlar.

sabah yemlemek için mecburi disari cikartmam gerekiyor, az bir şey yem yiyip, hemen sete kalkiyorlar. Bazen yem yemeden direkt oraya kalkiyorlar. İnip, cikmalar basliyor ve biri kalkinca hepsi takiliyor pesine. Sadece belirli bir saatte kaldirabilme firsati vermiyorlar. Yavrular var diye yemlemelere mecburi dikkat ediyorum. İcinden cikilmaz bir hal aldi.

bi hafta kanatlarını bantlı tut bide öyle dene yakınlık kur devamlı seni tanısınlar ne bileyim üretmeye calış bişeyler yanlarına 3 4 tane uçmayan kuş al felan

1-2 hafta kanatlarını bağla dışarıda öle gezsinler en iyi çözüm budur.... :slm:

kuşlar hangi ırk olursa olsn çutukları zaman evi kümesi görebilecekleri şekilde uçmaya çalışırlar ama senin kümesin balkonda olduğu için kuşları kaldırınca kuşlar apartmanın üstünde uçsalar kümesi göremiyolar bu yüzdende bana göre düz gidip geliyolar.

benim uçurdugum taraf boş arazi. askeriye alanı. inecekleri zaman orada iki tur atıp geliyorlar. oradan uçtukları için kümesi rahatlıkla giderken gelirken görebilirler. hatta diger taraftan gelip öteki tarafa gidecekleri zaman tepeden geçerken hepsi sıkıyor, kanat sesleri çıkartmaya başlıyorlar kendi bölgelerine gelince... öteki tarafada gidip geldikten sonra yine aynı şekilde askeriye alanı üzerinde neşelenip iki tur atıp iniyorlar. bir süreligine kanatlarını bantladım hepsinin. bakalım bi zaman sonra ne olacak.

kardeş senin kuşlar muhtemelen kümesi göremiyorlar o yüzden de uçmuyorlar

kusları balkonda beslemem cok buyuk dez avantaj .etrafada evler varsa ustamın dediği gibi kuslar yuvayı göremez ve sıkıntı yaratır.balkon biraz sef yerdeyse kusların direk ucusması normildir.basaka kuslar pek o kadar acılmaz ama seniniklerin kanı deli galiba :p ustam erkekleri ayrı ucur olmadı ustalarımın dediği gibi kanatlarını bantla biraz daha ilgilen.ben yerde bakıyorum özellikle ellime almıyorum insanlardan kacsınlar diye elletmesinler kendine diye .işallah hep birlikte bi cozum bulacasız.
saygılar..

geçen gün burada trt de yayınlanan bir video izledim orada başı çeken kuştan filan bahsediyorlardı. gözlemlerim sonucu başı çeken kuşu buldum. o basıp gidiyor onlarda peşine takılıp gidiyorlar. bunun kanatlarını bantladım digerlerini uçurdum turlamaya başladılar :) yani normal bir şekilde uçuyorlar artık. tek kuş onları oralara sürüklüyormuş :) cevaplar için herkeze tek tek teşekkür ederim hallettik sorunu.

BELKİ BALKONDA BESLEDİGİN İÇİNDİR ASLINDA TURLUYORLARDIR SEN GÖREMİYORSUNDUR

Geri