Turuncu Kumru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Bu kumrunun renkleri çok ilginç.
Ben bir anlam veremedim.​
Yorumlarınızı bekliyorum.
:?

grnt005ga2.jpg

grnt006uu9.jpg

Başlarda yavrudur değişir dedim.
Ama yok değişmedi.
Bunun birde kardeşi var o da aynı.

KARDEŞ PAYLAŞIM ÇOK GÜZEL İLK DEFA GÖRÜYORUM ELİNE SAĞLIK

Ömer bu Kumru nerede kardeşim. Ankaradamı yoksa?

ömer boyamış olmasınlar bu kuşları. belkide ferit gilin ordan geçmiştir yolu. :)

evet ankarada bizim sokakta.
sana gösterdim onu sanırım hüseyin.

ilginç bi çıkış yapmış kerata.sağol abi.eline sağlık.

Güzel bir kumru ömer,bizim köydeki evimizin çatısının arasında 50 ye yakın kumrunun yuvası var,anlıyacağın bizim evi mesken tuttular,onların içinde gözüme aynı bu renklerde bir çok kumru çarptı,gözlemlediğim kadarıyla bellirli bir dönemlerde bu renk tonunu taşıyorlar,eğer köye gitme fırsatım olursa,onların fotolarını çekicem ve burada yayımlayacağım.

abi bunlar kumru değil üveyikdir bir çok üveyiğin renkleri böyledir

cem kardeşim bence üveyik başka olurdu

streptopelia_turtur_10205.jpg

800pxstreptopeliaturturkq6.jpg

Kuşçu26 Samet kardeşim teşekkürler. Malatyalı arkadaşım üveyik arkadaşızın paylaştığı gibidir. Üveyiklerde renk değişiliği olabilir ama bu kadar olacağını sanmıyorum. Üveyik resmi yukarıdadır. Forumun ilgili bölümlerinde üveyik resimlerine ve bilgilerinede bakabilirsiniz.

ben üveyikle eşleşme sonucu böyle yavrular çıkabilirmi acaba dedim?
ama bilmiyorum eşleşirmi iki ayrı kuş.
hani saka ile kanarya ne bileyim böyle eşleşmeler olabiliyor ya...

Evet Ömer bende sana katılıyorum,üveyikle yakından uzaktan bir alakaları gözükmüyor,üveyiklerin kanatları koyu kahve rengi şeklinde işlemeli bir renk tonuna sahiptir,ben bu renklerde kumrular bahsettiğim gibi köyde görmüştüm,kanarya ile sakaları eşe atıyorlar ve elde edilen yavrularada tabiri caise saka piçi denilmektedir.Ve bu yavrularında elde edilmesi çokta kolay değildir,ancak çok değerlidirler.Ve elde edilen yavrular yüzdeyüz kısır çıkmaktadırlar,ancak ben kendi şahsi görüşüme göre üveyikle eşleşmiş olacaklarını zannetmiyorum.Yine kendi şahsi kanaatime göre bu renk tonunun belirli evrelerde görülen bir renk pigmenti olduğunu zannediyorum.

üveyikler bölgeden bölgeyeye renk ve başka bir özellik bakımından değişiyor sizin gösterdiğiniz resimdeki daha çok batı kısımda gördüğüm üveyiklerdendir ama en başta gösterdiğiniz bizim oralarda bir sürü var hatta bizim balkona yuva yapmıştı onda çok iyi bilirim yavrularını gün gün izlerdim

duydunumu bilmem ama bi ara bi yerde okumuştum.üveyikle posta eşlemesi sonucu kuşlar elde edilmiş ve postanın zekasından üveyikin hızlı uçuşundan yararlanılıp yarışlara katılınmış ve iyi dereceler alınmıştı.yalnız çıkan yavrular tıpkı saka kanarya kırmalarında olduğu gibi ve katırlarda olduğu gibi kısır çıkmışlardı...abi birde üveyik kolay kolay şehir içine inmez.ormanlık yerde bulunur.insandan herzaman uzak kalırlar...

evet üveyik tir kırıkkale-Ankara yorelerinde çok sıktır bunlar

hayır abi bizim orda kumrular kadar fazladır üveyikler hatta her gün iki tanesi konar bizim balkona tam en baştaki resimde gösterdiğiniz kuş malatyada olsaydım çekip yollardım

arkadaşlar bu kumru sanırsam bunda mütabıkmıyız.ben baya yakından hep görüyorum.
bunun kesinlikle kumru olduğunu düşünüyorum ama nasıl bu renkte ona anlam veremiyorum.
birde şu şehre inen kumru gibi gezen üveyiklerin reimlerini bir yayımlarsanız bizde görelim.
çünkü bende insanlara yaklaşmaz diye biliyorum.

üveyk ürkek bir kuştur. avı bile o kadar kolay değildir. bırakın şehre inmesini dağda uçarken 10 saniye görünür kaybolur. bu yüzden sulaklarda veya yayılım olan yerlerde bek avı yapılır beklenir yani pusuya düşürülür. hiç bir üveyk insanı görünce yaklaşmaz.

resimdeki kuş neyse bizim oralarda ço fazla var hatta birini tuttuğum için bilirim dikkat ederseniz kuyruğunun ilk ve son tüyleri beyazdır

cem kardeşim yanlış gördün galiba bunun kuyruklarda beyazlık yok.
sadece biraz açık gri olan yerleri var.

fevzikaya kardeşim,üveyik bizim oralarda mahalle aralarındada gezer hatta aüaçlara ve direklere yuva yapar,çocukken sapanla çok avlamışımdır onları.

evet abi ömer beyin resimde gösterdiklerini ben izmir ve antalyada sık sık görüyordum yani insanda kaçarlar falan diyorsunuz ama hep şehire yuva yapıyorlar ilk resimdeki kuşlarda üveyiktir üveyiğin başka bir cinsidir malatya da onlar çok fazla vardır bizim pencerede klima nın arasına yuva yapmıştı çok iyi biliyorum izmir ve antalyada gördüklerim daha çok kafaları grimsi bir ren oluyor gözleri kırmızı ve boynunda siyah bir çizgi var çok görüyorunm ilk resimdeki malatya da ki en çok görünen kuşlardandır. hafta ya malatya ya gidersem resimlerini çekip yolluycam.

antalyada çok var. farklı tonlarda çıkanları mevcut.. makinem olsa çekecem fotolarını.. bazıları geyet güzel bir görüntü veriyor..

buyrun işte size malatya ya gidince resimlerini çekip yollıyacam demiştim bu turuncu kumru değildir bu bir üveyiktir

saygılarımla...

Ekli dosyalar

• SUC50045.webp
    SUC50045.webp
    160.8 KB · Görüntüleme: 1,133
  • SUC50047.JPG
    SUC50047.JPG
    0 bayt · Görüntüleme: 1,017
  • SUC50051.webp
    SUC50051.webp
    117.8 KB · Görüntüleme: 1,055
resimi 3.kattan çektiğim için biraz kötü çıktı öür dilerim

Bu bir üveyik değil ama. Daha net ve yakın resim çekebilirsen iyi belli olacaktır.

burda serçelerden daha fazla var bizim balkondaki biber ekili saksılara konup dibini kekiyolar ve üveyik gibi ötüyorlar bunlar üveyiğin bir çeşididir hatta babama bile sordum ben senin yaşalrındayken adamın biri gelip 1 çift uçurup gitti o günden bugune çoğaldılar dedi.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
ben üveyikle eşleşme sonucu böyle yavrular çıkabilirmi acaba dedim?
ama bilmiyorum eşleşirmi iki ayrı kuş.
hani saka ile kanarya ne bileyim böyle eşleşmeler olabiliyor ya...

slm alykm iki ayrı türden olan kuşlar ancak kendi türünden bir kuş bulamadığı zaman eşleşir. kanaryayla eşleşecek sakanın saka sesini duymasını önlemek için yakınına saka konulmaz . konumuza gelince bence kumru bende bu renklerde kumrular görmüştüm.

Geri