tüy dökülmesı hastalıkmıdır

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan monarozza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

monarozza

Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdal
Meslek
ögrencı
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
selamlar arkadaşlar benım adanalarım var bırtanesının başkısmındakı tuyler dökuluyor ama kuşta herhangı bır kırgınlık hastalık belırtısı yok sadece gaga altında baş kısmında tuy dökuluyor...
 
Selam güzel bir konuya değinmişsiniz kuş türlerinin benim bildiğim kadarıyla tüğ dökümü olur yazın yani periyodik olarak yılda bir kez tüğ dökümüne girer.Siz yeni başladınız galiba güvercin beslemeye daha önce besleseniz muhakkak görürdünüz.Benim fazla bilgim yok ama bu kadarını söyleyebilirim...
Saygılarımla
 
selamlar. bu soruyu sorduğunuza göre yeni güvercin besleyicisisiniz herhalde. zira güvercinler her sene temmuz sonlarında eylüle kadar tüy değiştirirler. bu bir hastalıktan ziyade hastalık önleyici bir şeydir. bir güvercinde yaklaşık 4000 tüy bulunduğu araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır. ve bu araştırmaya göre de bir güvercindeki tüy ağırlığı, güvercinin kendi ağırlığından fazladır. bu tüyler sayesinde iklim şartlarına göre kendilerini koruyan güvercinlerimiz yaz aylarında da küçük tüylerini dökmek suretiyle kendilerini serin tutmaya çalışırlar ve yeni tüylerle kış mevsimine hazırlanırlar. bu bakımdan güvercinlerde tüy dökümü önemlidir. tüy dökümüne giremeyen kuşlar rahatsızlanmakta, hatta ölmektedirler. bu yüzden tüy döküm aylarında kuşlarımızın yem karışımlarına dikkat etmeli gerektiği yerlerde tüy dükümlerine yardımcı olmak, yeni çıkacak tüylerin sağlam ve parlak olmasını sağlamak amacıyla bazı takviyeler kullanmalıyız diye düşünüyorum. böylelikle hem sağlıklı bir güvercine sahip oluruz hem de onun kendini iyi hissetmesine yardımcı oluruz. unutmayalım ki onlar bizim gibi her istediklerini yapamamaktadırlar. "tüylerimi dökemiyorum yardım et" diyemiyeceklerine göre yada "bana iyi bak ki kış mesiminde üşümeyeyim" diyemeyeceklerine göre, yetiştirici olarak onların dilinden anlamalıyız. biz kışın üzerimize mont kaban giyip ısınırız ama onların böyle bir lüksü yok. varları yokları tüyleri. bu konunun atlanmamasını dilerim zira çok önemlidir.
dostlukla...
 
aynı şey bu aralar benim kuşumda da var tabi bu normal bişi
ama bu zaman daki yem karışımı nasıl olmalıdır bi iblen var mı????

ELEMİM
 
TÜY YEMİ: % 30 MISIR, % 20 BUGDAY, % 10 ARPA, % 10 AK DARI, % 25 BEZELYE, % 5 ASPİR
Bu yemde kullanılan tahıllar içersinde Bezelye yerine diğer baklagiller (fasulye, mercimek, fiy, burçak, çılban) vs. gibi tahıllar kullanılabilir. Aspir yerine ise çekirdek kullanılabilir. Ayrıca 1 kg karşıma 1 yemek kaşığı Keten tohumu ilave edilir.

TÜY PROGRAMI

PAZAR GÜNÜ : TEMİZ SU
PAZARTESİ : DEPOMİN + MULTİVİTAMİN
SALI : TEMİZ SU
YEM KATKISI : BİRA MAYASI + (PROBİYOTİK) + SIVI YAĞ
ÇARŞAMBA : NATURALİN (BİTKİ SUYU) + ELMA SİRKESİ
PERŞEMBE : TEMİZ SU
YEM KATKISI : BİRA MAYASI + (PROBİYOTİK) + SIVI YAĞ
CUMA : DEPOMİN + MULTİVİTAMİN
CUMARTESİ : NATURALİN + ELMA SİRKESİ + SARIMSAK

Haftada bir gün kuşlarımıza yeşil salata, havuç, lahana vb. gibi sebzeler verilmelidir.
Haftada 1-2 defa mutlaka BANYO yaptırılmalıdır.

--- message by moderator ---
Uyarı!
Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.
Dikkat! Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. Bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı da ilerisi için sakıncalı olabilir. Bunların yerine doğal protein katkısı olarak uygun miktarda kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir. Prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi) olarak saf köy yoğurdu ve suyu, biramayası, katkısız kefir veya eczaneden prebiyotik şase vs. alıp araştırarak uygun miktarda kullanabilirsiniz.
Uyarı! Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı veya ürünü maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---
 
kuşlara iyi bakın tüye girsinler şayet tüye girmezlerse vay hallerine o kuşların!
 
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst