TÜY DÖNEMİ TAKLACI OYUN KUŞU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HÜSEYİN AKDENİZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
taklacioyunkusu.azbuz.com
Ad Soyad
HÜSEYİN AKDENİZ
Meslek
OTOMOTİV
İlgi Alanı
Kediler
MALUM GÜVERCİNLERDE HAZİRAN / TEMMUZ VE AGUSTOS AYLARI .
TÜYÜN EN YOGUN OLDUGU ZAMANLARDIR ONUN İÇİN OYUN KUŞU UÇURMAK.
İMKANSIZ GİBİ BİRŞEY . UÇSA DAHİ YAG YAKAN MOTOR GİBİ ÖMÜRDEN YER.
HER DÖNEMİNİ ÇOK İYİ TAKİP ETMEK GEREKİR.
ÖNCELİKLE GÖÜS TÜYÜNE GİRDİKLERİNDEN TAKLA ATMAYI BIRAKIRLAR.
KANAT ALTLARINI BOŞALTIKLARINDA TAKLA YIGAR FİŞEK ÇEKMEZLER.
KANAT TÜYÜNDE İSE SEFERE GELMEYİP BOŞ UÇARLAR
EGER YENİ YAVRUYSALAR TAKLA ATMAYIP BOŞ UÇARLAR KENDİNİ İLERLETMEZLER
TAKLADA OLAN YAVRULARDA KENDİLERİNİ İLERLETMEYİP HATTA TAKLA BIRAKABİLİRLER.
BU DÖNEMLERDE KUŞTAN PERFORMANS BEKLEMEK HAKSIZLIK OLUR .
TARTIŞMASIZ BU AYLAR DİNLENME AYLARI OLMALIDIR .

verdigin bilgilere teşekkür ederim. bu saprı hepimiz kuşlarımıza ğöstermemiz lazım.abi çok güzell özetlemişsin. bir daha teşekkür ederim,

Şu an aylardan ne ?

Temmuz.

Kümesin içi tüyden gecılmıyor. her hafta temızlıyorum.

Ama kuşlar gayet guzel ucuyorlar. Takır takır da takla atıyorlar.

Sorun yok.

EFE_' Alıntı:
Şu an aylardan ne ?

Temmuz.

Sorun yok.

Selam
Sürekli uçan kuş tüy değiştirmesi öteki uçmayan yerde duran kuşlara göre daha hafif geçer aslında doğru olanı yavruya taklayı çevirttirip makaslayıp tüyden çıkmasını beklemek ama bizde nerde o sabır.Dün arkadaşımla telefonda görüştüm kuşçuları gezmek için Mardine gitmiş.Kuş seyredebildinizmi diye sordum.Bütün gittikleri kumeslerde kuşların kanatlarının kesik olduğunu söyledi.Duğrusuda budur.Bana sorarsanız senin kuşların kesikmi; Hayır son iki üç teleye kadar eğitime devam. :haha:

mavigalaca76' Alıntı:
EFE_' Alıntı:
Şu an aylardan ne ?

Temmuz.

Sorun yok.

Selam
Sürekli uçan kuş tüy değiştirmesi öteki uçmayan yerde duran kuşlara göre daha hafif geçer aslında doğru olanı yavruya taklayı çevirttirip makaslayıp tüyden çıkmasını beklemek ama bizde nerde o sabır.Dün arkadaşımla telefonda görüştüm kuşçuları gezmek için Mardine gitmiş.Kuş seyredebildinizmi diye sordum.Bütün gittikleri kumeslerde kuşların kanatlarının kesik olduğunu söyledi.Duğrusuda budur.Bana sorarsanız senin kuşların kesikmi; Hayır son iki üç teleye kadar eğitime devam. :haha:

Pardon? ucmayan kuş nasıl oluyor? tavuk mu besliyoruzz?

bende ucmayan kuşun kumeste işi olmaz. Ya da butun kuşlar her gun duzenlı olarak dısarı cıkar ve ucar.

EFE_' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
EFE_' Alıntı:
Şu an aylardan ne ?

Temmuz.

Sorun yok.

Selam

Pardon? ucmayan kuş nasıl oluyor? tavuk mu besliyoruzz?

bende ucmayan kuşun kumeste işi olmaz. Ya da butun kuşlar her gun duzenlı olarak dısarı cıkar ve ucar.

Selam
Arkadaşım seninde kümesinde daha önceden uçmuş ama şu anda uçurmadığın veya birinden emanet aldığın kuş mutlaka vardır ben ondan bahsediyorum.Benim kümesimde 3 takım damızlık kanadı kırpık kuş var senin kümesinde yer müsaittir uçanlar ayrı kümeste uçmayanlar ayrı kümestedir o zaman hepsi uçuyor olabilir.

Bilgileriniz için tşk ederim önemli bilgiler her kuşçunun bilmesi gereken şeyler saygılarımla.

mavigalaca76' Alıntı:
EFE_' Alıntı:
Şu an aylardan ne ?

Temmuz.

Sorun yok.

Selam

Aynen bendede aynı son 3 teleğe kadar devam eke kuşlarda ama yavru kızmalarını pek kovalamıyorum böle bir durumda karın agrısında olur çünkü bünyeleride zayıf oldugundan taklaya gelebılırler :asla:

EFE_' Alıntı:
Şu an aylardan ne ?

Temmuz.

Sorun yok.

Maşallah Maşallah

benimde yavrum var oyuna girdi ama baktım ondan sonra kümes de ufak bir hasar çıktı bende salmaya attım kuş ucmaya ucmaya sonra karın agrısına giirdi kuşa bir şey olur mu ?

güncellendi

dogada bütün kanatlı hayvanlar için tüy dönemi dinlenme dönemidir.eski bir hint horozu meraklısı olarak tüyün hayvanlar üzerindeki etkisini en iyi bilenlerdenim.tüydeki hayvanı eline bile alamazsın canı yanar durmaz o yüzden tüy döneminde hayvan bırakın idman etmeyi tavukla bile gezdirilmez.aynı durum kuşlar içinde geçerlidir.kuşlara kötü huylar kzandırmamak,uçurdugumuz kuşdan randıman almak istiyorsak tüye,mayaya vb. gibi dikkat etmek gerekir

HÜSEYİN AKDENİZ' Alıntı:
MALUM GÜVERCİNLERDE HAZİRAN / TEMMUZ VE AGUSTOS AYLARI .
TÜYÜN EN YOGUN OLDUGU ZAMANLARDIR ONUN İÇİN OYUN KUŞU UÇURMAK.
İMKANSIZ GİBİ BİRŞEY . UÇSA DAHİ YAG YAKAN MOTOR GİBİ ÖMÜRDEN YER.
HER DÖNEMİNİ ÇOK İYİ TAKİP ETMEK GEREKİR.
ÖNCELİKLE GÖÜS TÜYÜNE GİRDİKLERİNDEN TAKLA ATMAYI BIRAKIRLAR.
KANAT ALTLARINI BOŞALTIKLARINDA TAKLA YIGAR FİŞEK ÇEKMEZLER.
KANAT TÜYÜNDE İSE SEFERE GELMEYİP BOŞ UÇARLAR
EGER YENİ YAVRUYSALAR TAKLA ATMAYIP BOŞ UÇARLAR KENDİNİ İLERLETMEZLER
TAKLADA OLAN YAVRULARDA KENDİLERİNİ İLERLETMEYİP HATTA TAKLA BIRAKABİLİRLER.
BU DÖNEMLERDE KUŞTAN PERFORMANS BEKLEMEK HAKSIZLIK OLUR .
TARTIŞMASIZ BU AYLAR DİNLENME AYLARI OLMALIDIR .

Geri