Tüy kabartma ve halsizlik

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Eşref kubilay sisek
Meslek
Cnc operatoru cam islemecisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar 3 gun evvel edirnekapi guvercin mezatindan aldigim guvercinimde geldigi gunden beri halsizlik tuy kapartma gozlerini yavas acip kapatma sorunu gozlemliyorum ve bazen burnundan aldigi nefesin ince sesini duyuyorum hirilti degil ince bir ses geliyor bazen nefes aldiginda kusun nesi vardir? Nasil bir tedavi uygulamam gerekir?

Kafesimdeki kuslari saglikli ve diri tutmak icin neler yapabilirim?

Halsizlik ve tüy kabartma ile ilgili başlıkları hatırlıyorum. Bi onlari inceleyin fikir sahibi olamazsaniz tekrar yazarsiniz konusuruz bir çözüm bulmaya çalışırız.

Canım kardeşim Edirnekapıdaki kuş mezatı değil kuş pazarı var mezatlarda kuş teşhir edilirken belki uzaklık nedeni ile fark edemeyebilirsiniz ama pazarda kuşlar teşhir edilerek satılıyor kuş satın alırken eğer iyi anlamıyor iseniz bir anlayan ile gitmenizde fayda olur yine de kuşun dışkısını takip et yeşil ve yeşile yakın ve sulu mu ilk önce bunları gözlemle ishali kesmeye bak kabaran ve pusmuş duran kuşu alıp kümesine götürüp hastalığı kümesine götürme alırsanda başka bir yere koy kısaca karantina yap sayğılarımla.

Dışardan sağlıklı kuşlar almaya bakın.Kuş sağlıklı olsa bile hastalık taşıyıcı olabilir.Kuşu kümese koymadan 10 gün kadar başka bir salmada kuşu takibe alın.Yemesine ,içmesine, dışkısına bakın ondan sonra ana kümese koyun.Yeni gelen kuşlarda özellikle ilk kez başka bir kümese gidiyorsa ortama alışıncaya kadar sitres yapar.Çok kümes değiştiren kuşlarda sitres görünmez kırk yıllık kuşunuz gibi davranır.Kuşlarda bir çok belirti hastalık olabilir, belirtiler birbirine benzeyebilir.Bizim için en tehlikeli olan virüs vebadır.Küşta ateş yuksektir, bol su tüketir, tüy kabartır ,yeme isteksizdir kümeste toplu ölümler kaçınılmazdır.Forumda hastalıklar bölümünü iyice gözden geçirin.Çok belirtiler devam ederse kuşpazarında ilaç satan kişilerden hastalık hakkında yardım alabilirsiniz.

Geri