Tüy problemi ve Gelişim Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şebab_mersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sadettin
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
IMG_8877.webp
IMG_8871.webp
IMG_8875.webp
Selamlar üstadlarım ben yaklaşık 4 aydır güvercin besliyorum.5 kuşum var. Resimde ki yavru görev yaptığım okulun bahçesine düşmüş arkadaşlar bana getirdi sahibini bulamadık. Kuşu eve getirdim ben bakacam. İlk kez bir yavrum olacak.
Önüne karışık muhabbet kuşu yemi,kırık pirinç,fiğ,mercimek,çörek otu,keten tohumu,kenevir,buğday ve Mısırdan oluşan karışım koydum gagalıyor bazen yiyor bazen düşürüyor. Su koydum su içiyor.. mineral taşıda koydum belki yer diye...şimdi yardımınıza ihtiyaç duyduğum konu bu şekilde sabah akşam yemleme yapsam yeterli olur mu? Ekstra takviye yapmama gerek var mı? Yem sürekli önünde mi dursun yoksa yemleme zamanı mı koyayım? Ayrıca benim diğer kuşlar yem yerken yanlarına koyacam onları izleyerek de faydalı olacağını düşünüyorum. Son olarak sizce kaç haftalıktır gelişimini takip etmek için tecrübe kazanmak için. Şimdiden yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim

Canım hocam 24-26 günlük yemi ve suyu buldu ise yaşama tutunmuş hayata devam ediyor demektir hiç zorlama saya dediğimiz kuşlardan büyük bir olasılıkla siyahlardan güle güle besle selamlarımla.

Canım hocam 24-26 günlük yemi ve suyu buldu ise yaşama tutunmuş hayata devam ediyor demektir hiç zorlama saya dediğimiz kuşlardan büyük bir olasılıkla siyahlardan güle güle besle selamlarımla.
Selamlar ahmet abi çok teşekkür ederim. Abi sence kuyruğunu bir parmak makaslasam gelişimi için faydalı olur mu? Yoksa kendi haline mi bırakayım

deri mantarı tüylerin gelişimini engelleyebilir. 3 litre suya bir pirinç kitlesinde göztaşı eritip iyice karıştırıp banyo etmesini sağlayınız. oral ilaç kullanıyorsa suyu içmesin (kazara içmişse etkiyi azaltmak için hayvana az suda mercimek kitlesinde sodyum bikarbonat eritip içirmeniz gerekir). haftada birkaç kez göztaşılı suyla banyo etmesi faydalı olacaktır. kuşlarınızın önünden yemini suyunu hiçbir zaman eksik etmeyiniz! yeni gelen kuşlara önlem tedavisi ve korunaklı rahat bir ortamda karantina uygulamak gerekli. zamanında çıkmış tazelik yeşillik servis ediniz. muhabbet kuşu yemi az miktarda kenevir eklemek faydalı olacaktır. selenyum e, b kompleks ağırlıklı multivitamin takviyesi vs. siteden tüye girememe, banyo suyu,gibi konuları aratırsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. ayrıca kuşun ağız içini tüy aralarını vs. kontrol edip aspergillosis konusunu aratınız. dışkı normal değilse tedbir amaçlı yavru (genç kuş) hastalığını ve karma tedavisini okumanız faydalı olur. sağlıkla kalınız..
Not: Konu açmadan önce arama yapınız! Konu açarken ilgili bölüme açtığınızdan emin olunuz. Konu başlığınızın konuyla ilgili olmasına önem veriniz.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim Devir hanım. Önerdiğiniz konuları inceleyeceğim. Dışkısını bir kez gördüm katı yuvarlak siyah renkti. Sitenizden elimden geldiğince faydalanmaya çalışıyorum konuyu yanlış yere açmış olabilirim, dikkat ederim.

Rica ederim, sağlıklı beslemler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri