TÜY ZAMANI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERTSOMA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

MERTSOMA

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
LEVENT MERT
Meslek
ELEKTRİK TEKNİKERİ
İlgi Alanı
Arkadaşlar hepinizin de bildiği gibi kuşlarımız tek tük tüye girmeye başladılar.
Tüy zamanı yapılması ya da yapılmaması gerekenler bu konu altında hep bareber paylaşılırsa , hem değişik yöre ve ustaların birikim ve tecrübeleri bizlere aktarılmış, böylece kuşlarımıza bilmeden yanlış şeyler yapmamış, onları daha iyi kışa hazırlamış olur,hem de eni başlayan arkadalşlara yardımcı olmuş oluruz.
Mesela benim ilk aklıma gelen:
Tüye giren kuşlara sakın levamin levamix gibi kurt parazit ilacı vermeyin.Ölümle sonuçlanan olumsuzlar olabilir.
Bir de
Eğer dişi kuş ensede ve tüye de girmiş se takviye yapın en azından yavru hapı verebilirsiniz.
Üretim sezonu sonuna doğru olan şu zamanda 3 yada 4 basım yumurta aldığımız, yavru baktırdığımız dişiler bir de tüye girince sarsılıyor.
eczaneden alacağımız evit se tozu ile onların e vitamin ve selenyum açıklarını doldurabiliriz.
TÜM USTALARIN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞMALARI DİLEĞİYLE.SELAM VE SAYGILAR.

selamlar

Öncelikle levent abime teşekkürler güzel bir konuya deyinmiş.Tüy döneminde kuşlarımıza besin değeri yüksek gıdaların karışımından oluşan yemler verin.Yemine mineral katarak ve hafta da bir vitamin vererek destekleyin.Kuşumuzu iç ve dış parazitlerden korumak için haftada en az iki kez banyo yaptırın,banyo sularına elma sirkesi ve sofra tuzu katın böylece hem daha kolay tüy dökecekler ve üzerlerindeki parazitlerden daha kolay kurtulacaklardır.

saygılar sevgiler

umut coşkun
DENİZLİ

TÜYDEKİ KUŞLARINIZI UÇURMAYINIZ BOL BOL BANYO VERİNİZ DAİMA YAYILMASINI SAGLAYINIZ
KIRIK ARPA YEMESİNİ SAGLAYINIZ İLAÇLARA PEK YÜKLENMEYİNİZ
SAYGILAR

ben istanbul anadolu tarafındayım bursa oynarı besliyorum
yavru sezonu bizim için yeni başlıyor henüz 2.basımdayız en fazla 3
bizimde kuşlarımız yavaş yavaş tüye giriyor fakat yavru alıyoruz ve akşam serinliğinde uçuruyoruz da hala.
elma sirkeli banyo,karışık yem,mineral-vitamin desteği olduktan sonra sıkıntı doğmuyor biizim için...
bol yavrular herkese...

Benimkilerin altında daha yeni yavru var,yumurtada olanda var tüy zamanı problem çıkarmı acaba?
Gerçi günlük vitamin(berovit 12),depomin,mineral,dızaym_256,bira mayasını haftalık program dahilinde hergün uyguluyorum.

Geri