tüyden çıkamama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

muygun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet UYGUN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Arkadaşlar genç kuşların tüy dönemi sıkıntılı geçmektedir.bazen ölümlerle sonuçlanan zamanlar olmaktadır.iştahsızlıkla başlayan bu sıkıntılar eminim çoğumuzun derdidir.tüy dönemini rahat atlaabilmeleri için uyguladığınız ve sonuç aldığınız yöntemleri paylaşırsanız bilgilerinizden herkes yaralanmış olur.(aşı şart demeyin ben ithal aşı kullandığım halde bu sıkıntıyı yaşıyorum)

muygun' Alıntı:
Arkadaşlar genç kuşların tüy dönemi sıkıntılı geçmektedir.bazen ölümlerle sonuçlanan zamanlar olmaktadır.iştahsızlıkla başlayan bu sıkıntılar eminim çoğumuzun derdidir.tüy dönemini rahat atlaabilmeleri için uyguladığınız ve sonuç aldığınız yöntemleri paylaşırsanız bilgilerinizden herkes yaralanmış olur.(aşı şart demeyin ben ithal aşı kullandığım halde bu sıkıntıyı yaşıyorum)
S A Mehmet kardeşim kuşun en büyük düşmanlarından biriside tüy zamanıdır bakımını iyi yap bol bol banyo yaptır kuş banyo yapmasada elinle yaptır uçurma dinlendir vitamin takviyesi yap tüyden çıkamzsa ölür tüyden çıkmaya başladıgında ise bütün kuşlarına arpa kırıgından ver tüyleri daha düzgün olur kümesin yerde ise bol bol yayılsınar kuşun gerçek ilacı yayılmaktır saygılar düzelirler merak etme

bir çoğumuzun ortak olan sorunu özellikle genç kuşların tüyden çıkamamasının birkaç nedenleri vardır .güvercinlerin çoğu kronik olarak hasta ve buna dayalı taşıyıcılardır .bazı baş gösteren hastalıkların çoğu ise tüy ve stres durumlarında ,kanatlı tüm kuşların savunma mekanızması zayıftır,bu durum mikroplar için elverişli bir ortam sağlar ve aktif hale geçmesine zemin oluşturur,,özellikle performas kuşlarını etkiliyen tüyden çıkamama ile şavaşmak çok kolay ve basit işlemlerle çözülecek gibi .örneğin çoğumuz bilirizki sürekli uçan kuş tüye girmez bunu bile bile yavru kuşları aşırı sıkıştırmanın sonucu olarak ikinci neden bunu diyebiliriz bu neden özellikle olumsuz hava koşullarında daha sık karşımıza çıkmaktadır,,,bir bakıma insanlar gibi diyebiliriz mevsim geçişlerinde bir çoğumuz hastalanırız ,,önlem olarak ele alıp değerlendireceğimiz bir kaç husus sorunumuzu hallledecek gibi ,,sizce kuşlar tüy yapımı için nelere ihtiyaç duyarlar çok basit değilmi..öncelik istiraat stresten uzaklaşma ,,,tüy yapımı için gerekli olan mineraller kalsiyum vs ..güvercin gerekli olan kan üretimi için başlıca D vitamini bol güneş yada sentetik olarak bu vitamini içeren ilaçlar ,,,eski tüylerin rahat atımı ve yeni tüylerin çıkışını hızlandırmak için bol su banyo ,,,ihtiyaçlarını gidermek tüy dönemlerine girişlerden önce bu tip bakımlarla üstesinden kolayca gelebiliriz kanısındayım.saygılarımla..

10 tane dönek güvercinim var .1 tanesi pusup ve tüylerini kabartıyor ve10sn aralıgıyla gözlerini açıp kabartıyor .gittikçe zayılıyor önceden ucardı şşimdi ucmuyor ucurmyay zorladıgımdabaşka çatılara konuyor . ne yapmalıyım siz tüy atımında mı ve dogal vitamin var verilebilecek

Arkadaşlar ağızdan veya burundan beslenen insanlara verilen sıvı protein ve mamalar var 500 mg elinizdeki şişeyi güzelce çalkalayınız içindeki vitamin ve mineralleri okursanız ne dediğimi anlarsınız Birlik dediğimiz en büyük enjektörün ucuna 4 - 5 santim serum lastiği takıp kuşun gursağına bırakın.Tarifi bir defa daha iyice yapayım tekrar tekrar konu açılıp konu kirliliği olmasın 500 mg şişeden elinizdeki kuş yani yavru adedine göre her kuşa 10 mg gelecek şeilde sıvı veya mamayı bir kaba dökünüz aynı oranda suyu karıştırınız ondan sonra hazırlamış olduğunuz şırınganın içine çekip kuşun ağzını iyice açıp serum lastiği yardımıla kursağa bırakınız artanını buzdobına koyunuz yarın yaparken biraz ılık su ile yapınız sayın yönetci arkadaşlarım sizlerde numaram var isteyen arkaşlara verebilirsiniz selamlar.

tüy saç tırnak bunlar proteinden oluşuyor vucut geliştirme ile uğraşan kişilerin saçını kazıttıklarını tırnaklarını kısa tuttuklarını biliyorum vucuttaki protein gitmesin diye

tüye giren kuşun vucudunda protein kalmamışsa tüyü atlatamaz kenevir gibi yağlı yemleri veya bebe piskevit :hhh: gibi şeyler verebilirsinz

eywallh

ben belindeki tüyleri dökmesine yardımcı oluyorum epey rahatlıyor hayvan kanat kuyruk kısmındakileri kendi döküo zaten ama beline uzanamıyo belindeki tüyler tribe sokuyo olabilir

Arkadaşlar resim eklemek için mesajı tekrar iletiyorum,

Arkadaşlar ağızdan veya burundan beslenen insanlara verilen sıvı protein ve mamalar var 500 mg elinizdeki şişeyi güzelce çalkalayınız içindeki vitamin ve mineralleri okursanız ne dediğimi anlarsınız Birlik dediğimiz en büyük enjektörün ucuna 4 - 5 santim serum lastiği takıp kuşun gursağına bırakın.Tarifi bir defa daha iyice yapayım tekrar tekrar konu açılıp konu kirliliği olmasın 500 mg şişeden elinizdeki kuş yani yavru adedine göre her kuşa 10 mg gelecek şeilde sıvı veya mamayı bir kaba dökünüz aynı oranda suyu karıştırınız ondan sonra hazırlamış olduğunuz şırınganın içine çekip kuşun ağzını iyice açıp serum lastiği yardımıla kursağa bırakınız artanını buzdobına koyunuz yarın yaparken biraz ılık su ile yapınız sayın yönetci arkadaşlarım sizlerde numaram var isteyen arkaşlara verebilirsiniz selamlar.

Ekli dosyalar

• 2013-12-17 23.11.26.webp
    2013-12-17 23.11.26.webp
    49.9 KB · Görüntüleme: 2,444
  • 2013-12-17 23.11.40.webp
    2013-12-17 23.11.40.webp
    53.2 KB · Görüntüleme: 2,367
  • 2013-12-17 23.11.53.webp
    2013-12-17 23.11.53.webp
    58.5 KB · Görüntüleme: 2,475
  • 2013-12-17 23.12.35.webp
    2013-12-17 23.12.35.webp
    74.8 KB · Görüntüleme: 2,462
ankara kuşcusu' Alıntı:
tüy saç tırnak bunlar proteinden oluşuyor vucut geliştirme ile uğraşan kişilerin saçını kazıttıklarını tırnaklarını kısa tuttuklarını biliyorum vucuttaki protein gitmesin diye

tüye giren kuşun vucudunda protein kalmamışsa tüyü atlatamaz kenevir gibi yağlı yemleri veya bebe piskevit :hhh: gibi şeyler verebilirsinz

eywallh
insanlarda saç ve tırnağın yapıtaşı keratindir bence kuşta farklı olsa gerek benim tavsiyem fiğ burçak ve sık banyo suyu kolay gelsin

Benim yöntemim çok basit.
Yavru hapı diye satılan haplar var pazarlarda bilirsiniz(Bir kutusa 400 adet civarı var).
Birde Linco spectin isminde mucizevi bir ilaç var.
Mucizevi diyorum,çünkü ben çok faydasını gördüm şu ana kadar.
Tüye giremeyen kuşu rahatlatmak adına kuyruğundan 5-6 telek çekiyorum.
Ardından 2 adet yavru hapını yutturuyorum.
Üzerine şırınga ile çektiğim Linco spectin denilen ilaçtan kuşun ağzına en az 2 ml veriyorum ve yutturuyorum.
Bunu uygulamam sonrası şimdiye kadar düzelmeyen kart ya da yavru hiç bir kuş olmadı.
Hepinize tavsiye ederim.
Linco spectin denen ilacın 50 ml'si 25 tl civarlarında satılıyor İzmir'de.
Yavru hapı zaten 400 adedi 20-25 tl civarı bişey.
Ama kurtulan kuşların yanında inanın bu para komik benim için :)

Geri