Tüye Girememe Hastalıklar ve Çözümü - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre1332
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emre1332

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Kaplan
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
abilerim kardeslerim hepinize iyi aksamlar. uzun zamandır internetim olmadıgı için siteyi ziyaret edemiyordum.kuslarımda tüye girememe problemi var ve çözemedigim bir hastalık var. tüye girip cıkan güvercinlerim birden durgunlasıyor keyifsizleşiyorlar yem yemede problem yok dıskısı normal ama hayvanlar durup kabarıyor büzülüyor. tüye girememe problemi ise şöyle yavru kızmalarım olsun damızlıklarım olsun. su banyosu sık veriyorum toprak tas veriyorum vitamin takviyesi yapıyorum yinede kuslarım tüye giremiyor.kümesim günes görüyor salmaya salıyorum gündüzleri günesi rüzgarı yiyorlar ama yinede bu problemi çözemedim. yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim . :slm:

Merhaba,
halsizlik (durgunluk kabarma vs.) hastalık belirtileridir. hayvan tüye giremediği için iç kurumaya girmiş olabilir. tüye giremeyen kuşa bol bol banyo suyu veriniz isterse kendi girsin yıkansın (içine bir kapak doğal veya katkısız elma sirkesi ve veya karbonat ve magnezyum sülfat karışımı yarım çay kaşığı vs. şeklinde katabilirsiniz). multivitamin + b kompleks + selenyum e + kalsiyum d3 gibi vitamin mineral takviyesi yapınız. Ancak bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı ilerisi için sakıncalı olabilir. onun yerine doğal protein katkısı kenevir tohumu, keten tohumu omegaları içerir faydalıdır kullanabilirsiniz. Ayrıca ısırgan çayı “ısırganı iki günden fazla ard arda vermeyiniz, zamansız tüye sokar - ancak sıkıntılı tüy dönemlerinde kullanımı rahatlatır ve çeşitli zehirlenmelerde ise hayat kurtarır, detoks yapar”, doğal prebiyotiklerden saf köy yoğurdu ve suyu, kefir veya eczaneden şase alarak kullanmak da fayda sağlayacaktır. önüne karışık muhabbet kuşu yemi ve az miktarda kenevir tohumunu eksik etmeyiniz. hazmı kolay galeta unu veya ekmek içiği, doğranmış meyve sebze de faydalı olacaktır. ör: salatalık, marul, buğday çimi, elma veya armut vs. gibi. iç parazitlerden, tüye girememekten, ishale bağlı sıvı kaybından, sallabaş veya diğer hastalıklar kaynaklı beslenememekten, veya megabacterden vs. dolayı kuşlar zayıflayabilmektedirler (göğüs kemiğinin incelmesi, kuruma). bu konular için siteden aratabilir veya buradaki güncellenebilen dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeleri yazıp konuları bulabilirsiniz. dökümanı bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. öncelikle dökümandaki *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı başlıklı konuyu bulup mutlaka tamamını okuyunuz. mümkünse kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız! Gerekli tahlilleri yaptırmanız faydalı olacaktır. geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri