Tüye Girememe Zayıflama Problemi ve Tedavisi - Güncel!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canermeral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

canermeral

Üye
Katılım
4 Eyl 2012
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Yaş
30
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
caner meral
Meslek
uludağ üniversitesi öğrenci :D
Şehir
Bursa
İlgi Alanı
Kuşlar
kardeşlerim,abilerim benim sakallı karakuyruk kelebeğim var fakat eşi dahil bütün kuşlarım tüy dökümündeler ve tek kuşum tüy dökümüne giremedi sizce ne yapmalıyım sanki biraz zayıfladı gibi geldi bana acil yardım :hayir:
 
Tüye giremediyse eğer biraz kenevir türü karışık kuvvetli yem ver.Birde kuyruk arasından ortadan 4 teleği ve altındaki

ince tüyleri çek boşalt,rahatlatacaktır hayvanı.

selamlar sağlıcakla kal.
 
Merhaba,
halsizlik (durgunluk kabarma vs.) hastalık belirtileridir. hayvan tüye giremediği için iç kurumaya girmiş olabilir. tüye giremeyen kuşa bol bol banyo suyu veriniz isterse kendi girsin yıkansın (içine bir kapak doğal veya katkısız elma sirkesi ve veya karbonat ve magnezyum sülfat karışımı yarım çay kaşığı vs. şeklinde katabilirsiniz). multivitamin + b kompleks + selenyum e + kalsiyum d3 gibi vitamin mineral takviyesi yapınız. Ancak bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı ilerisi için sakıncalı olabilir. onun yerine doğal protein katkısı kenevir tohumu, keten tohumu omegaları içerir faydalıdır kullanabilirsiniz. Ayrıca ısırgan çayı “ısırganı iki günden fazla ard arda vermeyiniz, zamansız tüye sokar - ancak sıkıntılı tüy dönemlerinde kullanımı rahatlatır ve çeşitli zehirlenmelerde ise hayat kurtarır, detoks yapar”, doğal prebiyotiklerden saf köy yoğurdu ve suyu, kefir veya eczaneden şase alarak kullanmak da fayda sağlayacaktır. önüne karışık muhabbet kuşu yemi ve az miktarda kenevir tohumunu eksik etmeyiniz. hazmı kolay galeta unu veya ekmek içiği, doğranmış meyve sebze de faydalı olacaktır. ör: salatalık, marul, buğday çimi, elma veya armut vs. gibi. iç parazitlerden, tüye girememekten, ishale bağlı sıvı kaybından, sallabaş veya diğer hastalıklar kaynaklı beslenememekten, veya megabacterden vs. dolayı kuşlar zayıflayabilmektedirler (göğüs kemiğinin incelmesi, kuruma). bu konular için siteden aratabilir veya buradaki güncellenebilen dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeleri yazıp konuları bulabilirsiniz. dökümanı bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. öncelikle dökümandaki *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı başlıklı konuyu bulup mutlaka tamamını okuyunuz. mümkünse kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız! Gerekli tahlilleri yaptırmanız faydalı olacaktır. geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan
 
Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun: panteramisin ve berovit b enjektöre 5cc ,5cc ağızdan 3 gün ver tüye hemen girer. eger bunları yapmassan kuşun sıkıntıya girer ölüm bile gerçekleşir.

saygılar.
 
Sağlıklı güvercinler tüy değişimini sorunsuz atlatır.Tüye giremeyenler için eritrom toz ve sonrasında süper vit multivitamin kullanılabilir.Benim iki tane salmam var biri kapalı güneş görmuyor dukkandan bozma bir yer şu an gecici kesinlikle bu tür ortamlarda yetişen kuşlarda her türlü sorun cıkıyor ne kadarda titiz olsanızda, fakat güneş gören açıkhavadaki salmalar, kuşlar devamlı banyo yaptırılırsa güneşli havalarda bu tür sorunlar hiç olmuyor.Önce sağlıklı kümesler ve hastalıklar içinde dışardan gelen kuşu karantinasız kümese koyma.
 
cevaplarınız için tüm büyüklerime teşekkür ediyorum sağol'un
 
Kuslar tuye gırmeden once kuslarımıza Coccidiosis kuru yapmanın cok faydası olacaktır ve ayrıca tuy donemınde yıne kuslarımıza karısık bıtkı cayları vermemız ve vıtamın takfıyesı yapmamız gerekıyor.

Arkadaslar eger bır sene sonrasında saglıklı kuslara sahıp olmak ıstıyorsak bır oncekı yıl kusların tuy donemını cok saglıklı ve rahat gecırmemısını saglamamız gerekıyor yoksa her yıl aynı donemde ıster ıstemez bocalayıp duracagız.Onun ıcın tuy donemı cok onemlı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst