TÜYE GİRİP ÇIKMALI MI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kral19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 993

kral19

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa uzeli
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
SLM abilerim kardeşlerim öncelikle uzun zamandır siteyi takip ediyordum ama aranıza yeni katılıyorum.Sizlerden yardım almak istediğim husus şu:dumanlı bir yavru başlattım 8 - 9 takla iyi gidiyo fakat hayvan ince tüyde fişekleri sağlıklı değil yani gücü yetersiz bunu çok rahat sezebiliyorum.şimdi ince tüye girip çıkmsanı feklerini atmasını beklemelimiyim? bana kalırsa daha şuan için düzenli uçması gerekiyo taklayı iyice pişirmesi yukarlarda kendini dövmesi gerekiyo diyorum ama siz büyüklerimden ustalarımdan bu konu ile ilgili bi bilgi almak istiyorum. tüye girip çıkmalı mı ? (Bu arada kuş daha hedefe çok alçalmadı yukardan alıyo ) kusura bakmayın belki herkeze yönelik bi konu açmam gerekirdi ama içimde kaldı böyle bi başlangıç yapmakta fena olmas umarım.

Kardeş bence uçurma derim.Sen şimdi kendini daha yapsın diyosunda bide tüyden kanatlarını patlatırsa o kuşu tamamen tüyden çıkmadan daha uçuramazsın.Şöyle bir örnek veriyim kendimden;Benim dayım memlekette kuş besliyo elinde miski yavru var oyuna sokuyo sonra tüyde ama haberi yok (ince tüyde) daha sonra kuş başa yöneliyo ve onu izleyen bizim akrabalar tutup bakıyoki kuşun kanatların kan içinde ve o kuş daha uçurmayıp yatırdılar.Sonra dayım şuan istanbula geldi bize ve kuşu istedik sonra kuşu getirdiler.Yeni tüyden tamamen çıkmış durumda kısmet olursa bizde daha yeni uçurcaz onu... Uzun lafın kısası acele etme kuş sende olduğu sürece herzaman uçurursun..."DADAŞ"

madem yavru başlamış o zaman benim düşüncem yavruyu 3 terege kadar düzenli ucur 3 terege geldimi kes dinlendir kanatlarını tamamlayana kadar son teregı kuruyana kadar kaldırma ondan sonra kaldır ucur
benım bıldıklerım bu sekılde saygılar

s a aramıza hos geldin mustafa kardesim yeni baslayan tam olmamıs kus ince tüyde ucurursan o ince filizleri patlatır kusun zaten yavru olusu içinde varolanı bilinçsizce aktarması birde tüyde olusu kusu bozar hataya sürükler unutulmamalıki oyun kusunun en büyük düşmanlarının kusun tüyde uçurulmasıdır zaten o sekil uçursan bile performansının artmayacagı gibi dahada geriye gidecegidir ince tüyden çıkana kadar kaldırma yerin müsaitse yayılsın kus üşümez banyoda verebilirsin ince tüyden çıktıkdan sonra kanat fekleri uçmasına engel olmayacak sekildeyse son üç feke kadar uçur ondan sonra kalan o üç feki kes kendi dizmesini bekle kanatlarını dizene kadar kızar ese atarsın yumurtlayıp kanatlarınıda dizince havalarda düzelmiş olur kusda hem kanat hemde enseden çıkmıs hırsını almıs olur ondan sonra düzenli antremanını veririsin kusunda içinde var ise bildigin kus ise oda sana gerekeni verir bu sekil konularla alakalı bolca baslıklar ve konular sitemizde mevcut okuyup dahada güzel bilgilenirsiniz güle güle besleyiniz

SAYGILAR

öncelikle yorumlarınız içn teşekkürler. dedikleriniz çok mantıklı zaten kuşun üzerine fazla yürmek yaanlış teşşekürler benzer konu bulamamıştım ama varsa onlarada bakarım teşeküürler bol şanslar .

Geri