ÜÇ ŞERİTLİ GÖK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AKSARAYLI_RAMAZAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aksaray
Meslek
Aksaray68
İlgi Alanı
Kediler
Sadece ilginizi çekebiliceğini düşündüğüm için ekliyorum kuşun iki kemeri dışında üçüncü bir kemer daha var benek olarak kabul edilecek kadar dağınık ve hiza sız olmadığı için kemer diyorum. gri tüyler bir katman olarak üzerinden geçmiş hafif kaldırınca diğer kalan kısmı da şerit şeklinde devam ediyor resimde sadece normalde ilk bakışta görülen kısmı var düzgün bir çizgi ve paralel olarak kemer yani şerit olarak adlandırılacağı için ekleme gereği duydum belki birçok arkadaşın elinde de böyle kuşlar vardır yorumlarınızı bekliyorum...

Selamın aleyküm paylaşımın için teşekürler güzelkuş MAŞALLAH kemer veya elif deyim diğer taraf sağ kanadında aynı şekildemi ölçü olarak birbirini tamam lar şekildemi birde diğer aile fertlerinde aynı şekilde varmı fizik olarak güzelkuş güzel günlerde ucurman dileğimle.

selamunaleykum
paylasim icin tesekkurler 3 kalemli kuslar eskiden sik olarak rasladigim bir ozelikti simdi fazla goremiyorum ve eskiden bunlardan ii oynayanlarda vardi insallah huzurla beslersiniz
saygilarimla ferhat

iyi akşamlar,üç sırmalı kuşlar eski ve köklü soylardan gelir.genellikle oyunlarıda çok güzel olur.oyunları hakkında bilgi verirmisin.iyi uçurmalar.

40TİLKİ' Alıntı:
Selamın aleyküm paylaşımın için teşekürler güzelkuş MAŞALLAH kemer veya elif deyim diğer taraf sağ kanadında aynı şekildemi ölçü olarak birbirini tamam lar şekildemi birde diğer aile fertlerinde aynı şekilde varmı fizik olarak güzelkuş güzel günlerde ucurman dileğimle.

sağolun.diğer kanadında sadece izleri var şerit şeklinde, dağınık şekilde kuşta tek bir nokta dahi yok!!! Daha belirgin olduğu için sol kanadından resim çektim :buyrun: az önce bir araştırma yaptım sanırım konya yöresine ait eski bir ırk olduğu söyleniyor kuşun kuyruk teleği 14, kuştan henüz yavru almadığım için detaylı bilgi veremiyeceğim :? kuşu damızlığa ayırdım mükemmel ses tonajında ve güçlü bir kanat yapısı var ilk defa soyu sopunu bilmediğim bir kuşu damızlığa çektim endamına kandım heralde (: inş hislerim yüzümü kara çıkartmaz :buyrun:

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
paylasim icin tesekkurler 3 kalemli kuslar eskiden sik olarak rasladigim bir ozelikti simdi fazla goremiyorum ve eskiden bunlardan ii oynayanlarda vardi insallah huzurla beslersiniz
saygilarimla ferhat

TEŞEKKÜRLER..

tatar sedat' Alıntı:
iyi akşamlar,üç sırmalı kuşlar eski ve köklü soylardan gelir.genellikle oyunlarıda çok güzel olur.oyunları hakkında bilgi verirmisin.iyi uçurmalar.

kuş sanırım uçurulmamış yatırılmış hep,1 aydır uçuruyorum gittikçe açılıyor şuanda kuş çok düzgün bir fişek ve bozmadan takla sergilemekte fişek dediysem abartmayım yarım direk boyunda düz uçarken hafif asılıp vuruyor taklayı sonra tırmanışa geçip 1-2 taklayla bağlıyor kuşa halen antreman veriyorum düzenli şekilde ileride dama düzenli sefer yaparmı yapmazmı bilemiyorum ama kuşun kanat sesi ve yaşına rağmen oyunundaki zevk verici güzellik inanılmaz . :tamam: .

Peki ramazan kurbanim, rengi haric bu kusu diger kuslara göre farkli kilan sey nedir ?

Genel olarak başka kuşlardan şunu bunu farklı demek yanlış olur görüşündeyim yalnız bana göre kümesimdeki kuşlara göre çok farklı yönleri var kanat sesi özellikle müthiş boyun ve ayakların belirgin uzunluğu güçlü kanat yapısı daha birçok özelliğini yazabilirim.
Başta belirttiğim gibi amacım sadece belki daha önce görmeyen arkadaşlar vardır onlarda görsün diye ekledim, ama bu tür kuşların konya yöresinde nesli tükenmiş yada yüz tutmuş eski bir soydanmı geliyor buda ayrı bir tartışma konusu eski Kuşçu abilerimiz daha iyi bilir yorum yaparlarsa daha aydınlanmış olacağız :evet:

Saygılar...

aynen 3 kemerli bi dişide bende var köyde yabaniler içinde kalmış, yavruları var çok kötü zamanda çıktılar oyuna yeni yeni düştüler yavrular güzel oynuyor ama annelerini yabaniyle uçursam hangisi yabani hangisi oyun kuşu anlayassınız...

muhammed36' Alıntı:
aynen 3 kemerli bi dişide bende var köyde yabaniler içinde kalmış, yavruları var çok kötü zamanda çıktılar oyuna yeni yeni düştüler yavrular güzel oynuyor ama annelerini yabaniyle uçursam hangisi yabani hangisi oyun kuşu anlayassınız...

kuş şuan elindeyse resim ekleyebilirmisin kardeş.

eklerim elimden çıkarmak istemiyorum kardeş neden dersen o türk kuşların ne olduğunu anlamak zor oluyor yavru alıp bakacam nedir ne değil ona göre bakarız inş. onunda rengi boz ama daha kapalı şekil aynı kanatları çektim geçen gün hiç kanadı yok yemn ederm 3. katın çatısına kadar çıktı yerden :S

pcde var pek net değil ama kuş bu
ndm9y.jpg

güzel kardeşim öncelikle ilgilenip resim eklediğim için teşekkürlerimi sunarım yalnız resim bulanık hangi kuş olduğunu kestiremedim daha detaylı bir şekilde belirtirsen sevinirim allaha emanet ol.

3. kemer seninki gibi yarım tam fotosunu çekerim inş. çok kuşumu bunun sayesinde kaçırdım

aman kardeş yinede dikkatli olalım biz ,malum silikler mirolar derken birde üç kemerli kuş rağbeti olur zaten iyice kırıldı oyunlu kuşlar günaha gireriz valla (:

ya zaten yemini suyuunu verdikten sonra herkes kuş bakar ama ayarlamayı iyi yapmadıktan sonra bakmanın anlamıyok iyi oynamayanı kümesinden çıkaracaksın ben valla kümese yarın 3 kuş gelecek öbürgün bir her zaman yaptığım şey bu bundan üstündür bu kalsın diğeri gitsin onlarda kesinlikle atmam yada bole 5 10 liraya satmam yeni başlayan arkadaşlarımız var 6 tanesini satıp onlara bir çift kuş alıp heveslendirebiliriz... :)

konu belki yanlış yönlere çekilebilir ama bu kuşların ayrı bir noktası olduğunu düşünüyorum vede elinde olanların kıymetini bilmesini kardeş tavsiyesi olarak kabul etmelerini,zamanında oyun kuşuna verilmeyen değer tavuk sınıfına konulan kuşlar soyu kaybolma derecesine gelmiş ırklar gerçekten biz kuşseverler için çok korkutucu ve üzüntü verici mesela benim elimde türkiye seferli kuş oyun tertibatına uyan kuşlar yok ama birçok kimsenin elindede bu elimdeki kuştan yok amaç yetiştiricilik ve stres atmakta birebir kuş seyretmekse bence ikisininde önemi yok :tamam:

Saygılar.....

valla çok çok doğru söylüyosun kardeşim tavsiyeler için teşekkürler aama adamın elini kolunu bağlayan bazen para oluyor inşallah herkes elindeki kuşun kıymetini bilirde bizlerde o kuşları alıp türlerini devam ettirmek için uğraşma konusunda biraz yardım almış oluruz :)

Geri