Ucamayan, dunya guzeli misafirimizle ilgili onerileriniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan heloise7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

heloise7

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
heloise7
Meslek
Web
İlgi Alanı
Arkadaslar Merhaba,

bugun kardesim bir guvercin bulmus arabayla aksam eve getirdi kutu icinde..

Eve ilk geldiginde zaten kutu icinde de strese girdiginden titriyordu. Neyse kendisine boyundan buyuk olmayan genis bir kutuyu yuva yaptik.

Ucamiyor ama tahminime gore kanadinda mekanik bir bozukluk da yok
Sol gozu kapali, elimle acmaya calistim biraz aciliyor ancak sonra kendiliginden yine kapaniyor.
Ama saglikli gorunuyor
yemesi yerinde

Sorum su ki bu hayvanin nesi olabilir? Ya da Istanbulda rontgeni olan, adam kaziklamayan, kanatlilardan anlayan bir veteriner bulabilir miyim? Avcilar'a da goturebilirim.

Simdiden evimizin gozdesi oldu, hayvanlara duyarliyiz (ama guvercin ya da herhangi bir kus beslemedik) bu hayvancik bu vaziyette omrunu surduremez.

Ne yapmam gerektigi konusunda bana bilgi verirseniz sevinirim.

Selamlar!

Ekli dosyalar

• kus.webp
    kus.webp
    118.9 KB · Görüntüleme: 1,538
merhaba neyi olduğunu gözünü neden açamadığını neden uçamadığını görmek lazım, avcılara getirebileceğinizi söylemişsiniz, avıclar sahile inerken bi veteriner var fiyatları genelde aynı oluyor, yanılmıyorsam sadece muaynesine 25-30 tl ödersiniz.

benim size önereceğim şudur, çevrenizde güvercin besleyen yetişkin insanlarla irtibat kurun öncelikle yada her yerde bulunan güvercin sevenler derneklerinede gidebilirsiniz. avcılarda mevcuttur.

Merhaba Avcilar'dan kastim,

Veterinerlik fakultesiydi, kaldi ki ta Istanbul'un obur ucundayim ve muhtemelen toplu tasimayla gidecegim. Ya da kanatlilardan anlayan bir veterinere gidebilirim. Birde neler olabilecegi ile ilgili fikir vs.. icin yazdim

Selamlar.
Kuşun sol gözünün resmini açık/kapalı halde paylaşırsanız daha iyi yorumlar alabilirsiniz.

usta kuşçularda veterinerler kadar olmasada bu işlerden anlar. bir kuşçu derneğine götürebilir veya bir kuşçuya verebilirsiniz. veteriner iyileştirse bile tek başına yine duramaz, ya yanına eş alın ya da birine verin.

Merhaba,

cevap veren herkese cok tesekkur ederim.

Bir bilgilendirme yapayim bizim tanri misafiri ile ilgili;

Dun bir hayvan hastanesine goturdum. Veteriner "bu hayvan ucar sizi sevmis ondan ucmuyor "dedi, kanatlarini elleriyle acti ve asagiya birakti, hayvan direk inise gecti, yani havada slalom falan cekmedi. (Aha! simdi yarim metrelik bir mesafeyi uctu bu iletiyi yazarken :) ) Sonra gozu icin genta(antibiyotik etkeni; gentamisin) verdi. P.tesi "kontrol" dedi.

Bu hayvanin gozunde cerahat yok ki, akintili kizarmis vb. hicbirsey yok. Gene de uzerimde vebal kalsin istemedim aldim damlalarini, saglam olan gozunede damlatiyorum birde enjektor icinde vitamin verdi sabah aksamda onu damlatiyorum agizdan.

Simdi, benim bir balkonum bile yok, bu hayvani asla kafese de koymam ucabilme olasiligi varsa bile bu yetisini yok etmemek icin, ama inanilmaz pisliyor etrafi. Ve bu ev halki tarafindan hic hos karsilanmiyor. Dun Sultanahmet'de orada burada herkesin gozdesi oldu, sekillenen bile oldu hatta bu jargonu bilmedigimden garipsedim "okut bu hayvani" dedi bir universite ogrencisi idi muhtemelen. Sasirdim "herhalde nazara karsi okut" gibi birseyden soz etmedi dedim arkadasima, pek inancli birine benzemiyordu cunku :) sonra "nasi yani deyince?" "iyi para eder anlaminda dedim" dedi..

Acik konusiyim ben her guvercinsevere pek guvenemiyorum, elbette gercek hayvanseverleri tenzih ediyorum. Soyle ki ben bir kopek de, bir kaplumbaga da bir kedi de olsa alirdim, cunku orada ki magdur olan turle degil canla ilgileniyorum. Keza bahcede ki agac yaraliysa onu da iyilestiriyorum vs.. Bu yuzden bu hayvani emanet edebilecegim biri bana guven vermeli ki bu hayvani teslim edebileyim. Cunku sol tarafini durttugumde bile tepki vermiyor, yarasi beresi yok ama darbe almis olabilir, beyin santral sistemi hasar gormus olabilir, hatta sol tarafi belki de felcli, bilmiyorum cunku sag tarafi tepkiye cok duyarli. Ve genelde Birde kursagi hep bir tarafta (solda)onunda fotografini yolluyorum.

Yani demem o ki; zavallim bicare, simdi kalabalik nufusu olan guvercinlerin icinde ac kalabilir vs.. Ortaya dokulen yeme inis yapamayabilir cunku onundeki yemle bile el gordu diye bir iki kekiyor birakiyor.

Huseyin Bey: Kus arada cok zorladiginda kisik da olsa aciyor gozunu, ama istemsizce kapaniyor, yani %80 kapali sanki o kaslarda bir sorunu var.

Ha son olarak doktora cinsiyetini sordum, bilemeyiz endoskopi ile bakilmasi gerekir dedi?!

Ekli dosyalar

• DSC01724.webp
    DSC01724.webp
    47.8 KB · Görüntüleme: 1,339
  • DSC01726.webp
    DSC01726.webp
    76.1 KB · Görüntüleme: 1,374
  • kursak.webp
    kursak.webp
    68.5 KB · Görüntüleme: 1,305
Merhaba heloise7,
Misafiriniz güvercinlerde görülen ve göz nezlesi olarak bilinen bir rahatsızlığın başlangıç safhasında.
Veterinerin verdiği göz damlasının gözünün hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacağı kanaatindeyim.
Göz nezlesi aslında üst solunum yolları enfeksiyonunun belirtilerinden biridir.Akvaryumculardan 5 tl'ye temin edebileceğiniz Orni-tab tableti ilk gün 2 sonraki 3 gün 1'er tane uygulamanız hastalığı kökünden çözmenize yardımcı olacaktır.
İnşallah tedavi sonrasında sağlığını tamamen kazanır.Sonra yeriniz müsaitse besleyebilirsiniz.Tedavi çabalarınızda başarılar dilerim.
Hastalık hakkında ayrıntılı bilgi için
knowledge/kb_show.php?id=40
guvercin-ilaclari-ve-vitaminleri/goz-nezlesi-ve-ilac-kullanimi-hakkinda-yardim-t6759.html
Selamlar.
Khalid

Merhaba Khalid,

ama akinti olmasi gerekmez mi? ne bileyim bir islaklik burunda bir nem, cehaletimi mazur gorun ister istemez insanlardaki nezlelerle ozdeslestiriyorum bu yuzden sormak istedim. Simdi bu hayvana birde o tableti tatbik etmem onun bunyesini daha da zorlamaz mi?

Birde bu tablet beseri eczanelerde yok mudur ve tabletse eger gagasini acip agzina zoraki mi sokmaliyim?

Tesekkurler..

Ve bu durumda biz de risk altindayiz demektir degil mi? ben gozlerimden yeni ameliyat oldum :/

Merhaba heloise7,
Ornithosis'in zoonoz olmadığını biliyorum. O yüzden insanlara bulaşma riski yok.
Ornitab eczanelerde bulunan bir ilaç değil Pantex firmasının güvercinler için ürettiği özel bir ürün.
Aslında Genta antibiyotik göz damlası, orni-tab'ın da antibiyotik olduğunu sanıyorum.O yüzden dediğiniz gibi genta damlaya, sabah akşam 2 damla olmak üzere(damlayı damlattıktan sonra kuş göz kapaağını hareket ettirir,o yüzden damlanın göze nüfüz etmesi içinbirkaç saniye gözünü tavana paralel tutmanız gerekecek)devam etmeniz ve vitamin takviyesi yapmanız hastalığı atlatmasını sağlayacaktır umarım.
Acil şifalar dileklerimle...
Khalid

Damla damlatirken sag gozu(acik olan gozu) kirpilip kirpilip aciliyor tipki insan gibi, ama kapali olan gozunu elimle aciyorum ve asla hareket yok, gozu hic acilmaz mi sahi? :/

Geri