Uçamıyor Takla açtığı için Havalanamıyor Düşüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafatmstf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar taklacı güvercinim bi garip oldu, uçamıyor, uçmak için kanat çırpar çırpmaz takla açtığı için havalanamıyor, takla atıp sırt üstü ya da yana düşüyor, neden böyle oldu ve dişisi de bugün yumurtladı ne yapacağımı bilmiyorum moralim berbar üç gündür böyle, hiç bi sorun yoktu gayet güzel uçuyordu, iki gün önce uçurayım dedim baktım uçamıyor, rica ederim bi bilgi verin bu konuda.

merhaba
imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alabilirsiniz. mutlaka önceden dışkıya bir antibiyogram tahlili yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre ilacı ve gerekli olabilecek katkılarını multivitaminli sıvı karışımıyla uygulayarak kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış olursunuz! geç kalmayınız. hayvanı korunaklı rahat bir revirde karantinaya alınız. Hastalık bakteri kaynaklıysa, duyarlı olduğu etken madde kullanıldığı zaman faydası farkedilecektir. Hastalığı virüs veya psikolojik kökenli olabilecekler için yapılabileceklere de ilgili dökümanda yer verilmiştir. zaman ve şefkat gerekir. Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için siteden arama yapabilir veya güncellenebilen dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan

Uzman veteriner desteği de önemli fakat kuşunuz hasta olmayabilir. Tüyü dizmiş bir kuşsa yavruların çıkıp biraz büyümesini bekleyin yavrular büyüdükçe gevşeyecektir. Şayet tüyü teleği dizmemiş genç kuşsa tüydeki kuşlar da böyle olabiliyor tüylerini tamamlamasını bekleyin.

Kuşlarda tüye girememe durumu hafife alınacak bir sorun değildir! Bazen sallabaş zannedilen hastalık dahil, kuruma ve diğer problemlere de sebep olabilmektedir! Bu konudan ilgili dökümanın Hastalıklar nelerden kaynaklanır bölümünde bahsedilmiştir. Beklemek yerine kuşunuzdaki belirtileri detaylıca kontrol edip değerlendirdikten sonra tüye giremeyenler için verilebilecek vitamin ve doğal katkılar yanında banyo suyu gibi konuları da siteden arama yapabilir veya dilerseniz aynı dökümandan faydalanabilirsiniz. Her durumda size tavsiyem geç kalmayınız! tekrar geçmiş olsun..
* yardım için gerekli bazı ipuçlarını bu konu içerisinde yeterince verdiğimizden konu kitli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri