Uçma Sorunu Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkadaşlar
Benim Sorum Şu
5 Tane beyaz mardin 2 tane de bango var
sürekli hergün salıyorum kuşlar uçmuyor cıkıyorlar sürekli çatıda geziniyor yerden kum Vb şeyler otlanıyorlar kümeslerinde Kil Mineral ve normal kum var yinede dışarıda birşeyler yiyorlar aynen tavuk gibi otlanıyorlar resmen
2 günde bir 3 günde bir denedim olmuyor
Bir dönem bangoları saldım havaya attım sadece uctukları 8-10 dk uçuyorlardı
Bu aralar bangolarda uçmuyor 3-5 dk da iniyorlar hemen
Mardinleri saldım 2-3 dk taş çatlasa uçuyorlar
uçtuklarıda yok sadece ürkütürsem havalanıyorlar yan çatıya konuyorlar keyifleri denk gelirse 2-3 dk 5-6tur evin çatısında dönüp hemen konuyorlar
Şizce nasılbi taktik uygulasam 1buçuk sene oldu kuş beslemeye başlayalı artık bu kuşlar uçmadıkça sıkılmaya moralim bozulmaya başladı ne yapmam gerek lütfen bana yardımcı olun sizden başka bana yardımı dokunacak kimse yok :hungur:
Derdim böyle.

Forum Da Araştır Derseniz Araştırdım Bir Türlü Olmuyor Ne Yapsam LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM :tamam:

kuşları aç olarak uçurdan kasıt nekadar aç olmaları gerekiyor
Ben kuşları günde 2 sefer yemliyorum sabah ve akşam
akşam yemlemeden 1buçuk 2 saat önce salıyorum

Kuşların yatık olmuş elden çıkar kuş pazarndan veyada bi tanıdıgından al ama alırken uçan kuş istiyorum de uçmazsa geri verrim de ..

sen okuşların yanına uçan kuş al kardesim diger kuşlar kalktınmı uçmayan kuşlarda pesine kalkıcak zaten zamanla onlarda uçar ölede olmuyosa o gittigi çatıya cık bişeyyap benim arkadasında öleydi en sonda o catıya korkuluk yaptı öle uçmaya basladılar

1 veya 2 uçan kuşunuz varsa eğer diğer uçmayan kuşları onlarla beraber düzenli olarak antreman vermelisiniz ilk olarak tek tek başlayın uçanların yanına 1 tane uçmayan kuşu ekleyin sonra yavaş yavaş diğerlerinide eklersiniz

teşekkürler
Dişi bango 3-4 ay önce çekme geldi 15-20 dk ucuyordu tek başına beyazları salınca görüp hemen çatıya iniyor beraber birtürlü uçmuyorlar uçsa uçsa 5 dk beraber ucup beyazlar hemen iniyor beyazlar inince bangoda iniyor onlarla beraber yanlarına iniyor uçma iştehı olursa kendisi ucuyor beyazlar takmıyor bangoyu hiç :) yeni 1 ay oldu erkek bango geldi cekme 2si cok iyi ucuyor uzun süreli hepsini bereber salınca birtürlü ucmuyorlar :(

kuşları aç olarak uçurdan kasıt nekadar aç olmaları gerekiyor
Ben kuşları günde 2 sefer yemliyorum sabah ve akşam
akşam yemlemeden 1buçuk 2 saat önce salıyorum

Kuşları akşam yemledin sabah kümesi aç yemlemeden uçurmayı dene baktın uçmuyor elinle havaya filan fırlat bi şekilde uçur hergün antreman yaptır sonra sonra kuş açılır ve sen kümesin kapısını açtıgında kendi uçar :) Ne demişler at koşarak Kuş uçarak açılır :) Ama kuşlarını zorladığın takdirde yinede uçmuyorlar ise bi eksiklik vardır vitamin falan flan kuşun eksiğini gidermelisin :) Kolay gelsin Saygılar ..

Kardesim kuşlarını sabah güneşin ilk ısıklariylan uçurursan daha iyi açılırlar kumeste kavga filan yoruluyorlar Düzenli olarak elinden firlat ve bir 3 metrelik sopaya siyah poşetler bağla ve uçur. :hhh:

arkadaşım öncelikle bangolarla oyunkuşları bir arada olmaz öncelikle hangi türden besleyeceğine karar vermelisin bango türünden anlamam oyun kuşlarında diğer arkadaşların dediği gibi kuş yavruluğunda uçmadıysa eke durumda fazla uçması beklenemez yaşlı kuşsada ve yatık kuşsa uçurman çok zor bence elinden çıkartman lazım

Geri