uçma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahadır77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

bahadır77

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bahadır gökbayrak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
BU KONUYU ARAŞTIRDIM AYAGINA İP,BAĞLA,ÜRKÜT(BİYERDEN ÜRKÜTÜYOM 50 CM İLERİYE GİDİP KONUYOR İŞE YARAMIYOR) VS VS ÇOK YÖNTEM OKUDUM AMA OLMUYOR ADMİNLER ANCAK KESİN Bİ SONUÇ BULAMADIM ÖNCELİKLE BUNU YAZMAK İSTEDİM ÇÜNKÜ KİTLİYORSUNUZ.

USTALAR SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZEBİLCEK BİR YÜNTEMİNİZ VAR İSE BENİMLE PAYLAŞIR İSENİZ ÇOK ÇOK MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN TEŞKKÜR EDERİM...
SAYGILARIMLA

Merhabalar öncelikle kardeşim.Malesef köklü bir çözüm yok.Her kuş bir olmaz.Kanı , damarı , soyu , sopu kuşların uçmasınde ve performans göstermesinde önemli etkenlerdir.Her kuş uçacak diye bir kuralda yok.Kuşun uçmasını sağlamak ürkütmekle , sabahtan akşama kadar damdan dama kovalamakla olucak iş değil.Eğer kuşlar yeni ise , salındığından sonra 2-3 hafta uçmama sorunu olabilir fakat uçacak kuş daha sonra saldığında direk uçuşa geçer.

bahadır77' Alıntı:
BU KONUYU ARAŞTIRDIM AYAGINA İP,BAĞLA,ÜRKÜT(BİYERDEN ÜRKÜTÜYOM 50 CM İLERİYE GİDİP KONUYOR İŞE YARAMIYOR) VS VS ÇOK YÖNTEM OKUDUM AMA OLMUYOR ADMİNLER ANCAK KESİN Bİ SONUÇ BULAMADIM ÖNCELİKLE BUNU YAZMAK İSTEDİM ÇÜNKÜ KİTLİYORSUNUZ.

USTALAR SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZEBİLCEK BİR YÜNTEMİNİZ VAR İSE BENİMLE PAYLAŞIR İSENİZ ÇOK ÇOK MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN TEŞKKÜR EDERİM...
SAYGILARIMLA

BAHADIR DAHA ÖNCEDE 2 KEZ UYARI ALMISSIN AMA ANLASILIYORKİ ANLASILMAMISIZ

BİZLER SİZİ ANLIYORUZ HEYECANLI İSTEKLİ ÇABUK ÖGRENMEK İSTİYORSUNUZ BUNUDA ANLIYORUZ

AMA BU HADİ DİYİNCE OLACAK SE DEGİL KÖKLÜ ÇÖZÜM DEMİSSİN AL SANA KÖKLÜ ÇÖZÜM

1 AZ KONUSUP ÇOK DİNLEYECEKSİN
2 FORMLARI ÖNEMLİ BASLIKLARI OKUYACAK BİLGİLENECEKSİN
SABIRLI OLACAKSIN EMEK VERECEKSİN
KUSLARINI AYNI SAATLERDE DÜZENLİ UÇURACAK VE BESLEYECEKSİN
KUSLARINI SEVECEKSİN İSTİRAHAT ETMELERİNE MÜSADE EDECEKSİN
NASILKİ İNSANLAR FARKLI FARKLI KUSLARDA ÖYLE

AKSİSİ OLUR AKILLISI OLUR DELİSİ OLUR UCANI UCMAYANI TEMBELİ OLUR SECİCİ OLACAKSIN AMA BUNLARI HEP UCURA UCURA GÖRECEK ÖGRENECEK BIKMAYACAKSIN TECRÜBELER EDİNECEKSİN VS VS VS

Bak kardeşim geçen bizim arkadaş kuş beslemeye karar verdi hiç para ödemeden ordan burdan tahta parçaları bulup çok güzel bi kümes yaptık görüntü olarak fazla iyi değil ama çok işe yarar bi kümes giden para 10 tl oda file için
kuşlarda çok sevdi zaten kümesi neyse biz arkadaşla 50 tl topladık gittik mezattan bi 20 tlye miski aldık yavru kızması tek ayağı topal ( kuş 2 haftada söküldü şuan 100 tl veren var ) onu koyduk kümese arkadaşlardan falan topladık 4 kuş oldu bitane mavi vardı arkadaş güzel kuş dedi aldık bitane kötü miski vardı onla uçururken 2 tur atıp konuyodu bizim bu 20 tllik miskiyle uçurduk miski inene kadar inmedi yani yaklaşık 45 50 dk. falan 5 dk.dan 50 dkya yükseldi yani 2 uçan kuş vardı sonra parayla almaya karar verdik mezata gitmeye üşeniyoduk :D kuşçu vardı oraya gittik 2 adet kuş aldık 1 günde alıştırıp uçuroyduk 1 haftada 10 kuş değiştirdik uçanını bulana kadar şuan arkadaşın 16 tane kuşu var hepsini 15 20 tlye aldı hepsi enaz 1 saat uçuyolar yani demek istediğim uçan kuş bulana kadar değiştireceksin ha birde genç kuş almaya özen göster yavru olursa iyi olur bunların yanına paraya kıyıp 1 çift uçan bango alırsan yavrular bangoların peşinden ayrılmaz :)

lordmozard61' Alıntı:
Bak kardeşim geçen bizim arkadaş kuş beslemeye karar verdi hiç para ödemeden ordan burdan tahta parçaları bulup çok güzel bi kümes yaptık görüntü olarak fazla iyi değil ama çok işe yarar bi kümes giden para 10 tl oda file için
kuşlarda çok sevdi zaten kümesi neyse biz arkadaşla 50 tl topladık gittik mezattan bi 20 tlye miski aldık yavru kızması tek ayağı topal ( kuş 2 haftada söküldü şuan 100 tl veren var ) onu koyduk kümese arkadaşlardan falan topladık 4 kuş oldu bitane mavi vardı arkadaş güzel kuş dedi aldık bitane kötü miski vardı onla uçururken 2 tur atıp konuyodu bizim bu 20 tllik miskiyle uçurduk miski inene kadar inmedi yani yaklaşık 45 50 dk. falan 5 dk.dan 50 dkya yükseldi yani 2 uçan kuş vardı sonra parayla almaya karar verdik mezata gitmeye üşeniyoduk :D kuşçu vardı oraya gittik 2 adet kuş aldık 1 günde alıştırıp uçuroyduk 1 haftada 10 kuş değiştirdik uçanını bulana kadar şuan arkadaşın 16 tane kuşu var hepsini 15 20 tlye aldı hepsi enaz 1 saat uçuyolar yani demek istediğim uçan kuş bulana kadar değiştireceksin ha birde genç kuş almaya özen göster yavru olursa iyi olur bunların yanına paraya kıyıp 1 çift uçan bango alırsan yavrular bangoların peşinden ayrılmaz :)

:tamam:

hakan ı dinle hakan bu işi çözmüş :)

FeLix_' Alıntı:
lordmozard61' Alıntı:

:tamam:

hakan ı dinle hakan bu işi çözmüş :)

sağolasın abim bizim buralarda oyundan çok uçuma özen gösteriyolar fazla pro. kuşcular olmadığı için önce uçsun sonra oynasın hesabı var :haha:

saolun.

kardeşim hakan şimdi taklacı kuşu bangoyla uçursak oyuna girişmez benim bildiğim sadece düz uçar benim istedigim şey hem uçsun hemde yuvaya oynasın ona galiba fişekleme deniyordu her neyse işte.

selam kardeşim.kuş uçurmak için öncelikle sabırlı olacaksın.nasıl ham insan direk uzun mesafe koşamassa kuşlarda belli bir süre idman almadan gerekli kondisyona ulaşamaz.kondisyon kazanmaları içinde bol bol idman edicen.uçum kümesi yapıcan,yemleme düzenli olacak v.b şartları yerine getirmen gerek.her kuş uçar ama uçurmasını bilmen gerek

bahadır77' Alıntı:
kardeşim hakan şimdi taklacı kuşu bangoyla uçursak oyuna girişmez benim bildiğim sadece düz uçar benim istedigim şey hem uçsun hemde yuvaya oynasın ona galiba fişekleme deniyordu her neyse işte.

Kardeşim pro. kuşcular uçmaya hazır yavruları adana,tip,bango gibi veya çok uçan taklacı kuşlar ile uçururlarki yavrunun nefesi açılsın.Kuşun nefesini açtıktan sonra kuşu teke düşürüp kuşu tek uçurmaya başlar ve kuş kendi kendine oyunu söker veya teke düşürmek yerine oyunlu kuşlarla uçurup sökülmesine yardım edenlerde var..

evet fişekleme deniyor

Yapacağın şeyi söylüyüm sana kusu eline alıcaksın mesela 50 metre ilerdeki bi dama cıkacaksın kusu ordan bırakacaksın kus senin dama geri gelecek bunu sürekli ve mesafeyi uzatarak yaparsan göreceksin ki kuş nefeslenecek ve uçacak.

Geri