Uçmaya Alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ümit09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ümit09

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit kırlı
Meslek
okuyom .d
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar benim kuslarım cok az ucuyor 1-2 tur atıyor atmıyor yan binaya atıyolar kendilerini hemen geri geliyorlar ama aç bırakıyorum yem diye dolanıp duruyorlar kusları nasıl uçmaya alıstırabilirim ...

kardeş erkekleri ucur toplu atma 2tane at bide öyle dene tam ac olmasın az ac olsn serinde ucur bide kümesin önündn atma götür sokakdan at öyle dene bide

Öncelikle Selamlar
Kardeşim aynı sorun bendede vardı 1 çift kuş almıştım ilk başta güzel uçuyolardı sonra bi baktım dişi ve erkek kendilerini damlara atmaya başladılar bende az uçurmaya başladım haftada 1 bilemedin 3 kez sonra dişisini kümeste bırakıp erkeğini uçurdum erkeği tek daha iyi uçuyor eskiden 2 tur atıp dama gidiyorsa şimdi 3-5 dk uçup gidiyor şöyle deneyebilirsin dişisini eline al erkeğini sal(eşlerse) eğer erkeği dama giderse görebileceği bir yere geç dişisiyle pır yap gelir
SAYGILARIMLA

öncelikle kuşları çok yorma yani günde 7,8..10 defa kaldırma en ideali günde 2 veya 3 kere hava yap sabah ve akşam olmak üzere

Aynı sorun bende de vardı kuşları aç bırakırsan eyer neyse şöyle bir örnek vereyim ben sana sen kurt gibi aç oduğunda nasıl olursun onu düşün koşabilir misin adım bile atamasın o yüzden fazla aç olmasınlar dışarı çıkar az şöyle dolansınlar az azda yem at sonra kuşları kümese sok yakala 1-2 sokak ileriden at bakalım kuşlar nasıl uçuyor :heyo: :heyo: :heyo:

Kuşları aç , yarı aç bırakma , kuşun sizin kontrolünüzde hareket etmesini sağlayan bir yöntem. Daha çok kuşları sürekli indir kaldır yapan , istediği zaman indirip kümese kapatmak isteyenler için geçerli bir yol.

Kuşların çok uçmasıyla , aç kalmalarının ilgisi pek yok diye düşünüyorum. Hatta bence ters etki yapıyor.
Aç kalan kuş hem bedenen zayıf düşüyor , hemde uçarken aklı yemde olduğundan bir an önce inip yem yemek istiyor.

Kuşların uzun uçması için yapılacak şey ise öncelikle uçkun kuşlar edinmek , onları öncül yapmak , diğerlerini birer birer onlara eklemlemek. Arkadaşları uçarken tek başına damda kalan kuş rahatsız olur , o da bir süre sonra kendiliğinden yada ufak ürkütmeyle havalanır, uçan sürüye katılır.

Birde bu kuşların içinde çeşitli sebeplerle kuşları aşağı çeken , uçmak istemeyen kuşlar varsa bunları tespit edip , devre dışı bırakmak. Benim ilk başladığımda edindiğim iyi uçan yavru , olgunlukta anaç bir dişi oldu , yumurtalarını sürekli atmama rağmen , hemen tekrar yumurtlayıp uçan sürüyü aşağıya çekiyordu. Bende onu uçanların arasından çıkarttım. Olay çözüldü.

Benim kuşlarda zamanında uçmuyorlardı.. Şans eseri bir arkadaştan bir çift hünkari edindim. görünüşlerini beğendiğim için. Bu hünkari ler benim uçmayan kuşiları gezdirmeye başladılar. Uçmayan kuşlar ortadan kaybolup 15 20 dakkika sonra gelmeye başladılar. Kısaca hünkari bango vs gibi uçmayı seven kuşlar edin aralarına karıştır. bende işe yaramıştı.

Geri