Kuşları aç , yarı aç bırakma , kuşun sizin kontrolünüzde hareket etmesini sağlayan bir yöntem. Daha çok kuşları sürekli indir kaldır yapan , istediği zaman indirip kümese kapatmak isteyenler için geçerli bir yol.
Kuşların çok uçmasıyla , aç kalmalarının ilgisi pek yok diye düşünüyorum. Hatta bence ters etki yapıyor.
Aç kalan kuş hem bedenen zayıf düşüyor , hemde uçarken aklı yemde olduğundan bir an önce inip yem yemek istiyor.
Kuşların uzun uçması için yapılacak şey ise öncelikle uçkun kuşlar edinmek , onları öncül yapmak , diğerlerini birer birer onlara eklemlemek. Arkadaşları uçarken tek başına damda kalan kuş rahatsız olur , o da bir süre sonra kendiliğinden yada ufak ürkütmeyle havalanır, uçan sürüye katılır.
Birde bu kuşların içinde çeşitli sebeplerle kuşları aşağı çeken , uçmak istemeyen kuşlar varsa bunları tespit edip , devre dışı bırakmak. Benim ilk başladığımda edindiğim iyi uçan yavru , olgunlukta anaç bir dişi oldu , yumurtalarını sürekli atmama rağmen , hemen tekrar yumurtlayıp uçan sürüyü aşağıya çekiyordu. Bende onu uçanların arasından çıkarttım. Olay çözüldü.