Uçmaya başlayan yavrularda halsizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jak_win
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

jak_win

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alper bekçi
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkeze merhabalar genelde uçmaya başlayan her yavrum kırılıyor halsizlik oluyor.Bakıma çekip düzeltiyorum uçurup indirdigimde tekrar halsizlik belirtileri oluyor bu durum için ne önerirsiniz.

Kuşlar sadece bugday yemez yada tahıllar yemez..Bir takım vitamin ve besin ögelerini karşılamak için taç toprakta yerler...Kuşların bunları saglayacak ımkana sahıp mı..?

Kuşlarıma karışık yem veriyorum ayrıca toz kireç tuz çay posası yeşillik mineralli kum vs. şeyler veriyorum.Ama durumları bu

Bir yerde bir yanlışlık var sanırım..

Herşeyi anladımda toz kireçi anlayamadım ...

kuşlarında hastalık var kardeş.muhtemelen kronik bir rahatsızlık.pasif durumda kuş kendini topluyor zorlanınca hemen etkisini gösteriyor.sinsice pusuda bekliyor bu rahatsızlık .muhtemelen ciğerlerinde sorun var uçunca zorlamanın etkisiyle kuş bitkin düşüyor.uçmayınca topluyor kendini.kuşlarını hastalandırmışsın sonra iyileşmişler ama sorunu kökten çözememişsin.sorun bu bence..hastalık geçimişine bak kuşlarının ve sorunu kökten halledecek çözüm ara bence..kolay gelsin...

Hayır kuşlarımda hastalık yok öyle olsa yavru büyümez veya ekelerdede hastalık olur ama sadece uçmaya başlayanlarda oluyo normalde bütün kuşlarım saglıklıdır.

merhaba,yavrularda halsizlik çok çeşitlidir,etkenleri fazladır yuvanın durumunu yazmamışsın kuşlar yuvaya fazla ise kavga kuşların uçmadan yorulmasına ve strese girmesine sebep olur ,havalandırman yetersizse ciğerlere kadar toz yutar,buda uçmadan nefessiz kalmasına sebep olur,kuşları düzenli uçurmuyorsan buda uçum sonrası halsizliğe sebep olur,yem ve suyun temizliğide kuşun halsizleşmesine sebep olur,ama şu sıralar ince ve kalın tüy değişimi halsizliğe daha çok sebep olur,,bunlardan hangisi sana daha çok uyuyor bir incele, yok bunlar değil dersen kuşlarında iç veya dış parazit olmasıda muhtemel hastalık olmadan tedavi her zaman iyidir,ayda bir berovit b12 vitamin,haftada bir neguvan banyo tozuyla banyo ,3 ayda bir bloticle at sineği ve yuva ilaçlama yaparım.az kuş beslersen pek bir sorun çıkmaz yuvana göre kuş besle ,sağlıcakla kal :slm:

göksel arkadaşa katlıyıorum, ayılk kür uygulamak her zaman iyidir, kuş hasta oludğunda iyileştirmekten daha kolaydır. ana babadan kesilen yavru en kritik zamanına girer tüğ değişimine kadar, bu zamanda bir gün dahi yerde su içirmese büyükler, o kuş kırılır ve ölür. takibi çok önemli, sürekli gözlem şart yavrularda özelilkle de bu günlerde su içip içmedikelrinin kontrlou,

Geri