uçmayan kuşlar yeniden aynı performansı sergiler mi???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim kuşları soğuk nedeni ile odaya tasıdım terastaki kümeste düzen tutmadılar yumurtladılar fakat ya oturmadılar ya yavru öldü ben boş bi odaya tasıdım birde terastaki kümeste eke kuşlarda öldü bu beni tedirgin etti şimdi sorum bu kuşları odada uçuramam kuşları odaya indiremem kuşları ben havalar ısınınca terasa cıkaracağım cıkardığımda aynı performansı sergilerler mi acaba kuşların coğu odanın içerisinde takla atabiliyorlar bunun bir yardımı olur mu şimdidedn bilgilerinize teşekkürler...

Taklacı kuş uçmazsa biraz oyun azaltır ama normalde oyun yapan kuşlarsa 2-3 gün uçunca yeniden oyun açarlar bildiğim kadaryla..

...........SİNAN ÖZTEKİN...........

Evet bir süreliğine uçurulmayan kuş , performansını kaybeder , kilo alır , nefesi azalır , hantallaşır , oyun boşaltır , sıkı taklaya girer vs ...Buna benzer sorunlar yaşayabilirsiniz..
Bu gibi sorunları uçuma başlayacağınız zaman kısa sürede telafi edebilirsiniz , önce kısa süreli antremanlar, giderek artan bir tempo ve düzenli kontrollü uçum bu sorunları belli bir sürede aşmanızı sağlar ..

Bir diğer asıl önemli konu ; uçurulmayan bazı kuş oyun düzenini tamamen bozar, bu da kanı ile alakalıdır çoğu kuş yatırılınca sıkıya girer ve daha sonra açmak çok güçleşir , kimisi birdaha hiç düzen tutmaz ..
İyi oyunkuşu bir süreliğine hava görmesede , antremanlara başladıktan sonra yavaş yavaş kendini toparlar ve eski formunu kazanır , bu kuşun kanı ile alakalıdır dediğim gibi kimi kuş bir hafta da oyununu yeniden açarken kimisi daha uzun sürer , kimide kalır yerde yada düşer bir yere kaybalur gider .. selamlarŞEREWF

ilginize teşekkür ederim peki biraz saçma olcak ama bu kuşları havalar ısınınca terasa alıcam bu kuşlar burda uzun süre uçtu fakat aradan zaman geçip orayı unutma ihtimali var mı?

ilk alıştırma gibi olmasada ,yinede aralarında sorun çıkaranlar, kafası karışanlar olabilir , kısa bir süre uçurmadan yerini tanısınlar tekrar .. selamlarŞEREF

sevgili dostum sizin dediğiniz şeye ben sizlere şöyle bir yanıt vermek isterim bu oyun işi her kuş icin asla gecerli değildir şöyleki eğer kuşların kanı tutmuş ve oyun olarakta gercekten iyi ise iyibir kana dayanıyorsa isterseniz 1 yıl yatırın ve 1yılsonra ucur maya başlayın bir kac hafta icersinde size aynı oyununu yapar bana inanın ama kuşun kanı gercektende iyi değilse size aynı oyunu yapmayı bırakın kuşu siz bile tanıyamazsınız ve şünüda diyim sizlere bu bir gercektir iyibir kuş ne kadar yatarsa yatsın asla kilo almaz ve asla oyun bozmaz ve oyun bırak maz bırakıyorsa zaten onu sizde bırakın derim ben saygılarımla YUSUF AYKA İZİMİT

1 HAFTA DUZENLI UCURURSAN ESKI PERFORMANSINA DÖNER KUSLAR

Oyun kuşunda, yatırılınca oyun bırakan kuş kötü söylemine kesinlikle katılmıyorum.. istisnalar hariç, İyi oyun kuşu yatırılınca oyunu azaltır sert taklalar atıp kendini parçalamak yerine dahada yumuşar, Tekrar antrenman verilip uçurulmaya başlanınca oyununa tekrar bırakdığı yerden devam eder.. Selamlar..

valla sevgili dostum katılısın katılmazsın bu sizin bileceğiniz bir iştir ama bu böyledir neolduğu belli olmayan soydan gelen bir kuş yani kanı temiz ve kanı tutmuş asilbir kuş asla oyun bırakmaz ne kadar yatarsa satsın bir süre ucurulduktan sonra eski perfonmansını yapar neyse bu işler biraz karışık gelebilir burda yazarak anlatılcak şeyler değil ben fikrimi dile getirdim katılırsın katılmazsın siz ve sizin gibiler bildiğiniz yoldan devam edebilirsiniz saygılarımla YUSUF AYKA İZMİT

ayka' Alıntı:
valla sevgili dostum katılısın katılmazsın bu sizin bileceğiniz bir iştir ama bu böyledir neolduğu belli olmayan soydan gelen bir kuş yani kanı temiz ve kanı tutmuş asilbir kuş asla oyun bırakmaz ne kadar yatarsa satsın bir süre ucurulduktan sonra eski perfonmansını yapar neyse bu işler biraz karışık gelebilir burda yazarak anlatılcak şeyler değil ben fikrimi dile getirdim katılırsın katılmazsın siz ve sizin gibiler bildiğiniz yoldan devam edebilirsiniz saygılarımla YUSUF AYKA İZMİT

Sevgili Yusuf Ayka ..

Öncelikle üslubunuzu yaşınıza nazaran hiç tasvip etmedim.Bu kişisel gelişim ve eğitim seviyenizi ortaya koyuyor..Yaş olarak benden büyüksünüz eminim bilgi birikimi olarak da öyledir lakin, bu duruşunuzla kendinizi hiç kimseye anlatamaz, kimsede sizi dinletemez ve tıpkı benim yaptığım gibi kimse gaile almaz..sadece kendi kendinize konuşur kendiniz dinlersiniz.. Hayatınız boyunca kaç kuş üretip,kaç kuş uçurup söküp, kaç kuşu yatırıp yavru alıp sonra tekrar uçurdunuz..Ben boş konuşmuyorum elle tutulur delil gözle görülür örneklerim mevcut.. Yukarıda sizin yazdığınızda benim dediğim kısmen aynı şey sayılır ama kapasite olarak bu seviyeye erişmeniz bayağı zaman alacak gibi görünüyor.. Şimdi size bir link vereceğim bu uçan kuş 4 yaşında ve hala bende 1 senedir yatıyor şu an kaldırayım yumuşadığından (hamladığından) o performansa denk tek bir takla atmaz.. ama 10 15 gün antrenman verildikten sonra yine eskisi gibi 40 50 metre fişekleyeceğine adım gibi eminim çünkü o evrelerden geçti.. Mesleki bilgilerime bakıp aldanmayın,ufak yaşlardan beri en az sizin kadar bu işle ilgiliyim..

http://www.guvercinvideolari.com/taklac ... -disi.html

iyi seyirler
Mali Müşavir
Ahmet SAYIN
05333864926

sevgili kardeşim benim yazmış olduğum yorumdan bukadar kendinize neden paycıkartıyorsunuzki ben kötü bişey demedim dediğimide sanmıyorum bukadar agrasif olmanın bi alemi yok malum her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır benim demek istediğim size eğer beslediğiniz kuş kanı temiz ve kanı tutmuşsa zaten o kuş asla oyun bırakmaz sertleşebilir yumuşaya bilir ama biraz nefeslensin kendini acar eski haline gelir benim demek istediğim size bu ama sanırımki sizbunu ya yanlış anladınız yada ben anlatamadım ve ben bunun arkasında duruyorum iyi bir kuş oyun bırakmaz ucurulsun eski halini alır eherki almıyorsa sizin değiniz gibi o evrelerden gecipte yatıysa ve tekrar ucurulupta eski oyununu yapmıyorsa o kötü kuştur benim demek istediğim bu size gelelim benim eğitim durumuma ben yeterince eğitim almış biriyim bundan asla şüpeniz olmasın ama cokta merak ediyorsanız size belgelerimin birer fotokopisini meil atabilirim ordan daha iyi bakarsınız incelersiniz saygı ve sevgilerimle
BAŞKOMSER YARDIMCISI İL EMNİYET MÜD YUSUF AYKA

Memnun oldum başkomiser Yusuf AYKA bey, bende istanbuldan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ahmet SAYIN.. Sizinle aslında aynı dili konuşuyoruz lakin iletişim kuramadık..O zaman konumuzu şu şekilde bağlıyorum.. Bir süre yatan kuş yumuşar,serte girer,oyuna ara verir,ama tekrar uçurulup tekrar aynı forma dönebiliyorsa iyi kuştur.. Sanırım bunda mutabıkız.. SELAMLAR..

sevgili dostum evet konuda mutabık sayılırız belki benim uslubumda bir hata olabilir ondan ötürüde özür dilerim sizden mesleki ahlak tanda kaynaklanmış olabilir sizin beni anladığınızı umuyorum ve düşünüyorum ben tanıştığıma cok m.o. oldum inş ist tayinim cıktığında yada geldiğimde görüşürüz herşey gönlünüzce olsun saygı ve sevgilerimle YUSUF AYKA İZMİT

2- 3 sene yatar da sokak yüzü görmezse biraz zor gibi geliyor bana .

Çatıda oyun kuşu yetiştirenler için sizin dediğiniz gibi zor, başka çatılara düşer veya oyundan kalkamaz ama yerde veya arazide uçuranlar için problem değil bir iki kovaladığı zaman, iyi damar kuş ise 3 5 gün antrenman verildiği zaman yeniden aynı performansına döneceğinden eminim.. Ayrıca iyi kuş ne kadar yatarsa yatsın kilo almaz oyununu hafifletse bile oyundan düşmez sadece performansı azalır onuda forma sokmak seyisine düşer..

kuşları 1 aydır uçuruyorum ve performansları aynı hatta bir kaç kuşta daha iyi daha cok gidiyor ve bol takla atıyor zamanla oda normale iner diye düşünüyorum

bu konu hakkında bende bişey danışmak istiyorum benimde bi kuş var yeni aldım kuş uzun süredir uçmamış güzel kuştu açılır dedim aldım ama 1 haftadır uğraşıorum yerden 2-3 metreden fazla havalanmıyor ve yere inerkende 5-10 takla atıp göysünün üstüne düşüyor buna ne yapabilirim

Geri