uçmayan taklacı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar

ben terası bulunan bir alanda taklacı besliyorum. bende bir taklacı var ama uçmayı sevmiyor taklayı çok seviyor çatıya çıktığında yem atıyorum diğer kuşlar yeme geliyor bu yeme gelmek için inmeye çalışırken bile takla atmaktan terasa inemiyor ama gel gelelim uçmayı sevmiyo bazen elimle atıyorum uçsun diye 7-8 takla atarak terasa konuyor sizden ricam bilginiz tecrubeniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. ben bu taklacıyı nasıl uçmaya alıştırmalıyım.

BENCE ZAMAN HERŞEYİN İLACIDIR..İYİ BİR KUŞ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..SABRETMELİSİN DERİM..HER NE KADAR TAKLACI BESLEMEYEN BİRİ OLSAM DA...

kuşun buyuk ihtimalle atmış uçurma fazla kuş kaybola blir bence damızlık yap

Bilgin için sağol Latif kardeşim atmış ne oluyor?

Bilgin için Sağol Latif kardeşim bu atmış ne oluyor benim bilgim yok o konuda da

kuş sıka girmiş olabilir, bu dönemlerde kuşlar uçmaz sadece takla atarlar, belli bir süre geçtikten sonra takla sayısı azalır, o dönemde sıkıştırmaya başlarsan, kuş sökülür ve uzun süre uçan fişekleyen bir kuşa sahip olabilirsin.

Mesut Bey öncelikli size teşekkür ediyorum bir çok konu da bana yardımcı oluyorsunuz bilmeyerek
sıka girmek, sıkışma ve sökülmenin ne olduğunu bilmediğim için söylediklerinden bir şey anlamadım cahilliğimi maruz görün yeni yetiştiriciyim :) tabi ki bunları bana açıklarmısın demicem en azından bu ve benzeri terimleri nerdn öğrenebilirim yardımcı olabilirmisiniz? yani balık vermek yerine balık tutmayı öğrensem size ve burdaki arkadaşları daha az bunaltmış olurum

şimdiden teşekkürler...

kuş taklayı sevmiyordur zaten geninde vardır kuşu ya damzılık yapın kanatlarını kesin

sıka girmek bir nevi ergenlik dönemi gibi düşün, nasıl insanlarda ses kalınlaşır sivilce çıkar vs vs. Taklacı kuşlarda da çok takla atma durumu başlar, salarsın hayvanı helikopter gibi havada asılı durur habire takla atar ne alçalır ne yükselir veya teras duvarından aşağıya inmeye çalışırken bile başlar takla atmaya bayrak direği gibi 20-30 mt fişekler sonra tekrar aynı şekilde takla ata ata aşağı iner, tur atmaz uçmaya çalışmaz. Bazıları kuşu bu durumdan çıkarmak için kuyruklarını çekerler ve hayvan fiziksel eksiklikten dolayı tam takla atamaz, taklası bozulur ve bu huydan kurtulur ama kuyruklar yerine geldiğinde bu tarz kuşların az takla attığı çok görülür.

Benim önerim, bu tarz sıka girmiş kuşları sıkıştırarak uçurmaya çalışmak (sökmek), ama bunu yaparken kuşun kendisini başka çatılara atmasına da mani olmak gerekir, yoksa alışırsa sen her sıkıştırdığında o çatıya gider konar..

(Latif arkadaşımızın dediği gibi bir durum varsa, yani kuş uzun süre kapalı kümeste kalmış dışarıda uçurulmamışsa, buna YATIK kuş denir, bu tarz kuşları da sökmek gerekir, yani sürekli uçması için sıkıştırarak kuş açılabilir, yoksa bu tarz yatık kuşlarda uçmayı sevmezler, 3-5 kanat çırpıp takla atar ve hemen yere inerler)

genç arkadaşım bilgin için sağolasın ama kuş aksine taklayı seviyor bol bol atıyor benim sıkıntım yükselip uçmuyor

FeLix_' Alıntı:
sıka girmek bir nevi ergenlik dönemi gibi düşün, nasıl insanlarda ses kalınlaşır sivilce çıkar vs vs. Taklacı kuşlarda da çok takla atma durumu başlar, salarsın hayvanı helikopter gibi havada asılı durur habire takla atar ne alçalır ne yükselir veya teras duvarından aşağıya inmeye çalışırken bile başlar takla atmaya bayrak direği gibi 20-30 mt fişekler sonra tekrar aynı şekilde takla ata ata aşağı iner, tur atmaz uçmaya çalışmaz. Bazıları kuşu bu durumdan çıkarmak için kuyruklarını çekerler ve hayvan fiziksel eksiklikten dolayı tam takla atamaz, taklası bozulur ve bu huydan kurtulur ama kuyruklar yerine geldiğinde bu tarz kuşların az takla attığı çok görülür.

Benim önerim, bu tarz sıka girmiş kuşları sıkıştırarak uçurmaya çalışmak (sökmek), ama bunu yaparken kuşun kendisini başka çatılara atmasına da mani olmak gerekir, yoksa alışırsa sen her sıkıştırdığında o çatıya gider konar..

(Latif arkadaşımızın dediği gibi bir durum varsa, yani kuş uzun süre kapalı kümeste kalmış dışarıda uçurulmamışsa, buna YATIK kuş denir, bu tarz kuşları da sökmek gerekir, yani sürekli uçması için sıkıştırarak kuş açılabilir, yoksa bu tarz yatık kuşlarda uçmayı sevmezler, 3-5 kanat çırpıp takla atar ve hemen yere inerler)

demek istediğinizi anladım peki ben bunları sıkıştırırken neye dikkat etmeliyim mesela forumda okuduğum yem vermeden uçurun deniyor bu yararlı olur mu ya da tek uçurun gibi yem vermeden tek uçursam olur mu? bide ben buna eş yaptım yine taklacı bir kuşu, acaba eş olup yumurtasını mı alsam zaten havalar soğuk bahara doğu uçmaya alıştırayım siz olsanız ne yapardınız?

Benim bi şampiyonum var dişi miski oda sık taklada, bazı dönemler azalıyor bazı dönemler artıyor.Çatıdan inemiyordu ama kendisi sonunda yöntemini buluyor, helede çatıda tek kaldığı zaman elimde yem kabını görünce diğer kuşalrda üşüşünce oda bir şekilde geliyor.Seni yoruyorsa git kuşçunun biriyle takas et yada birisine hediye et.

585858' Alıntı:
Benim bi şampiyonum var dişi miski oda sık taklada, bazı dönemler azalıyor bazı dönemler artıyor.Çatıdan inemiyordu ama kendisi sonunda yöntemini buluyor, helede çatıda tek kaldığı zaman elimde yem kabını görünce diğer kuşalrda üşüşünce oda bir şekilde geliyor.Seni yoruyorsa git kuşçunun biriyle takas et yada birisine hediye et.

kuşun takla atması beni yormuyor belki ben yeniyim diye böyle düşünüyorum ama çok fazla takla atıyor ben internettede izliyorum öve öve bitiremedikleri taklacılar kadar takla atıyor o yüzden elden çıkarmak yerine yönlendirerek uçmasını sağlamalıyım diye düşünüyorum.

O daha güzel, kuş kendine bir yol bulacaktır mutlaka.

uetekin' Alıntı:
585858' Alıntı:

kuşun takla atması beni yormuyor belki ben yeniyim diye böyle düşünüyorum ama çok fazla takla atıyor ben internettede izliyorum öve öve bitiremedikleri taklacılar kadar takla atıyor o yüzden elden çıkarmak yerine yönlendirerek uçmasını sağlamalıyım diye düşünüyorum.
böle düşnmenize çok sevindim çünkü taklacı yani oyun kuşu beslemek meziyet sabır v zaman ister bende size katılıyoru altı boş olankuş sık takla atmaz yada bu güne kadar oyunsuz kusun sıka girdiğini görmedim sn antreman ver bence kuşuna buyuk ihtimal karşılıgını alıcaksın saygılar :slm:

[email protected]' Alıntı:
BENCE ZAMAN HERŞEYİN İLACIDIR..İYİ BİR KUŞ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..SABRETMELİSİN DERİM..HER NE KADAR TAKLACI BESLEMEYEN BİRİ OLSAM DA...
abi haklısın benimkileri kovalıyorum 1yıldır uçmuyorlar en fazla havada 2dk durdular 1keresinde topil 1keresindede atmaca kovalamıstı ozman 3-4dk uçmuslardı

latif yıldız' Alıntı:
uetekin' Alıntı:
585858' Alıntı:

böle düşnmenize çok sevindim çünkü taklacı yani oyun kuşu beslemek meziyet sabır v zaman ister bende size katılıyoru altı boş olankuş sık takla atmaz yada bu güne kadar oyunsuz kusun sıka girdiğini görmedim sn antreman ver bence kuşuna buyuk ihtimal karşılıgını alıcaksın saygılar :slm:
aynı sorun bendede var antreman dedigin nasıl olmalı.?

ya kuşu düzenli olarak havada baş yapmaya başlıyana kadar günde sabah akşam olmak üzeri ikikere uçurun kuş havada başladıkdan sonra günde biker uçurun kuş yerinize oynamaya başlar tabi oyunu nasılsa bilimyorum kolay gelsin

Geri