Uçurmak için aldığım kelebekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kelebekci34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet çelik
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
Bunları damızlık için değil uçurmak için aldım, İçlerince oyunları güzel olanlar çıkarsa yavru çıkarttırıp,yavrularını uçuracağım.

Ekli dosyalar

• SDC11920.webp
    SDC11920.webp
    319.7 KB · Görüntüleme: 1,385
  • SDC11923.webp
    SDC11923.webp
    308.1 KB · Görüntüleme: 1,446
  • SDC11931.webp
    SDC11931.webp
    295.6 KB · Görüntüleme: 1,477
devamı

Ekli dosyalar

• SDC11950.webp
    SDC11950.webp
    288.2 KB · Görüntüleme: 1,470
  • SDC11944.webp
    SDC11944.webp
    313.7 KB · Görüntüleme: 1,453
  • SDC11937.webp
    SDC11937.webp
    306.3 KB · Görüntüleme: 1,493
İnşallah güzel dönen çıkar içlerinden.Yatık kalmışlarsa biraz zor uçurursun.Kolay gelsin.

güzel kuşlar.. içlerinde sadece uçurmalık değil damızlık olabilecek kuşlar bile var..kaplanlar esgal olarak güzel öyle tahmin ediyorumki büyük ihtimal oyun yaparlar..sağlıklı hastalıksız bol yavru almalar ve uçurmalar..

Teşekkürler. Şahin-atmaca hep seçme kuşları kaptığı için onları artık fazla uçurmuyorum. Kaçarsa kaçar, giderse gider diyerek bunları uçurmak için aldım. Karanfilleri Manisada birinden 20'şer liradan aldım, diğerlerini Balıkesirden 13-20 lira arasından aldım. Artık şansımıza kalmış daha öncede böyle kuşlar almıştım,içlerinde harika oynayan kuşlar çıkmıştı. Aksilik güzel oynayanları hep şahin-atmaca aldı.Bakalım bu sefer ne olacak.

kelebekci34' Alıntı:
Teşekkürler. Şahin-atmaca hep seçme kuşları kaptığı için onları artık fazla uçurmuyorum. Kaçarsa kaçar, giderse gider diyerek bunları uçurmak için aldım. Karanfilleri Manisada birinden 20'şer liradan aldım, diğerlerini Balıkesirden 13-20 lira arasından aldım. Artık şansımıza kalmış daha öncede böyle kuşlar almıştım,içlerinde harika oynayan kuşlar çıkmıştı. Aksilik güzel oynayanları hep şahin-atmaca aldı.Bakalım bu sefer ne olacak.

siyah karanfilleri 20 tl den aldınız hee xD birde diğerler i15 falan süper fiyata almışınız bizim burada öyle karanfil bulunmuyo pazarda olsa 20 t ldeil 30 tl veririm xD

kusbaz123' Alıntı:
kelebekci34' Alıntı:

siyah karanfilleri 20 tl den aldınız hee xD birde diğerler i15 falan süper fiyata almışınız bizim burada öyle karanfil bulunmuyo pazarda olsa 20 t ldeil 30 tl veririm xD
insallah saglıklı ve sahınsız ve atmacasız bir sekılde ucurursunuz..bu arada ekrem kardesım manisa ve balıkesir..saya(kelebek)türü guvercinlerin uretim merkezidir..tabiricaizse fabrikadır..5tl ye bile kuş bulabilirsin..bu karanfillerden gelen kus olur yada tel kuyruklardan gelen olur farketmez..

oraya bir gün yolum düşerse dolaşayım ben ozaman oraları xD bu bilği için teşekürler.

not: bursada oynar besliyicileri açısından zengin bir yer ama ucuz değil xD

bunlarıda yazın uçurmak için almıştım.Çoğu yavru kızması ve uçuşları çok güzeldi.Yazın kuş bulmak daha kolay.

Ekli dosyalar

• SDC11562.webp
    SDC11562.webp
    247.9 KB · Görüntüleme: 1,347
  • SDC11566.webp
    SDC11566.webp
    231.5 KB · Görüntüleme: 1,278
  • SDC10086.webp
    SDC10086.webp
    983.3 KB · Görüntüleme: 1,371
bangoları nçok hoşmuşş hoşuam gittilerr xD birde kırmızı bozalın xD

kusbaz123' Alıntı:
oraya bir gün yolum düşerse dolaşayım ben ozaman oraları xD bu bilği için teşekürler.

kuşa göre değişir fiyatlar bi karanfil besliyen olarak bu kustan örnek vereyim..3bin liraya bile karanfil var..her yörede kuşun cinsine göre.. iyiside var kötüsüde var..bu arada oynardan anlıyosan benim kuşların ne kadar ettigine bi bakıp özele yazarsan sevinirim..bursa oynar bölümünde=)

kuşların hepsi çok güzel bol yavrulu sezonlar dilerim.

erciben' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:

kuşa göre değişir fiyatlar bi karanfil besliyen olarak bu kustan örnek vereyim..3bin liraya bile karanfil var..her yörede kuşun cinsine göre.. iyiside var kötüsüde var..bu arada oynardan anlıyosan benim kuşların ne kadar ettigine bi bakıp özele yazarsan sevinirim..bursa oynar bölümünde=)

malesef oyanr kuşundan anlıyacak kadar kuşçu değilim.ama bu forumda baya bir oyanrcı mevcut onu biliyorum. en kısa zamanda istediğiniz bilgileri size söyliyeceklerindende hiç şüphem yok.

bu rada oyanr örnegini vermemin amacı kuşun ana bölgesi olduğu içindir. balıkesir manisa izmir antalya gibi illerimiz saya yetiştiriciliginin hat safhada oldug uyerlerdir. yani ana bölgeleri diyebiliriz. oynar örnegi o amaçla verilmiş bir örnektir.

birde kuşların fiyatları meraklısına göre değişim gösterirler.

evet arkadaşlar kuştan kuşa fark var. Erciben'in dediği gibi 20 lirayada karanfil var 200 lirayada 2000 lirayada. Ben bunları uçurmak için aldığımdan kostüme,soyuna sopuna önem vermeden aldım. Yoksa benimde 100-150 liraya aldığım kuşlar var.Onların bir kısmını şahin kaptığı için artık onları uçurmuyorum,uçurma zevkimi alayım diye bunları uçuruyorum. Balıkesirde 1000-1500 liraya satılan damızlık karakuyruklar biliyorum. Pazarda 10-15 liraya satılanlarda var.

Geri