uçurmaya başlamalıyım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furkan5561
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

furkan5561

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
furkan bahadır
Meslek
veteriner
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar İsmim Furkan Samsun da kuşçuluğa yeni başlayanlardan biriyim..

Arkadaşlar benim 2 çift kuşum var. Bir çiftini alalık 1 ay oldu 3 haftadır kanatları açık yemliyorum fakat hiç uçurmdım. Diğerlerini alalı 2 hafta oldu erkeği bir kez kaçtı fakat geri getirdi bi tanıdığım.. bende onunda kanatlarını baüladım şimdi bu ilk aldığım 2 kuşumu uçurmam gerekiyor akat garanti olması için ne yapmalıyım sonuçta 3 haftadır dışarıda yemleniyor bu kuşlar nereden baksanız her gün 2-3 saat dışarıda kalıyorlar.. birisi zaten yavru ben aldığımda yeni yeme düşmüştü diğeri ondan yaklaşık 20 gün daha büyük.

Arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim uçurma işini nasıl yapıcam?

Teşekkürler..

Furkan yeni konu acmadan önce forumu arastirsan, mutlaka istedigin cevaplari bulursun.
Bu hobinin en zor yanida kus ucurmak zaten, sana en azindan sunu söymekte yarar görüyorum: kuslari kesinlikle ürküterek (bayrak, minder, sandalye, ceket vs. sallayarak) ucurma, yoksa baska catiya konarlar, en iyisi sabah günes yeni dogmaya basladiginda kümesi ac onlar kendiliginden ucarlar, ucmazlarsa eger sopanin ucuyla hafif dokunabilirsin. Haydi kolay gelsin.

ben araştırdım ama bulamadım ama varsa gerçekten özür dilerim bilgilendirdiğin için teşekkürler..:)

Kardeşim sorunu gördüm cevaplamak istedim.. Önce kanatları yapıştır bir gün aç bırak güvercinlerin kapısı aç yem koy önüne otlasın daha sonra 3 - 4 defaa onu kendin sok fola çıkar . Sonra ki gün çıkart bırak daha korkman gerekmez.

dediğine göre kuşlar yavru kızması alıştırması zor olur ama eğer damarlıysa alıştırdın mı da çok iyi olur.sıkıştırma dan yavaş yavaş uçur konunca kümese girsin tekrar uçur fazla açılırsa parıltıyla çek.eşlenip enseye girdiğinde daha iyi olur aslında.

Geri