Uçurulmayan Kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
Değerli arkadaşlar ve abilerim;

İçinizden birçoğunuz bana kızacaksınız ,belki bende ileride kendi kendime kızacağım, çok fazla haklı yanları var .
Bence onlar uçmalı..

Pahalı kuşl besleyen ,damar kuş besleyen özellikleri ve nitelikleri çok değerli kuşlar besleyenlerden bahsediyorum.

Nereden çıkarıyorum,

Güvercin beslemeye başladığımdan beri (daha 3 aydır )ve son günlerde bazı kuşçu abilerimizin kümelerini ziyaret etme şansına sahip oldum.Herşey güzel ,bilgiler üst seviyede hayranlıkla diliyorum,bakıyorum.Ama kuşlar değerli uçurulmuyor.Neden değerli tavuk alıp beslemiyosunuz !

Elbette haklılar;

Yırtıcı kuşlar ,başka kuşçunun değerli kuşu çekmesi,değerli kuşu görenlerin kümesi patlatması v.b. gibi daha birçok çok ciddi sebepler var. Acaba bu sebepler bir güvercinin uçma isteğinden daha mı önemli.

Muhakkak diyeceksinizdir,ordan sallaması kolay senin de maddi ve manevi değeri yüksek kuşların olsa seni de görürüz diye.Haklısınız. Peki ne olucak ,bunun çözümü ney.onlar nasıl uçucak Sauygılarımla.

slm
bende bazı kuşlarımı uçurmuyorum ancak madem bu kuşu uçurmuyorum altında yatan bir şey vardır demek değerliyse güzelse yavrusunu uçururum alırım 2-3 takım yavrusunu ilk takımı direk damızlık diiğerlerini kovalarım neden uçurmucamki sonuçta o değerli kuşun damarı,kanı bazı kuşççular uçurmaz bende dahil değerli görülen kuşlarımızı uçurmayız genelde ama ben çok değer verdiğim uçurmadığım kuşu yaıtırp yavrusunu alırım yavrularını uçururum böylece hem damarı elimde tutmayı sağlarım hemde seyir ederim nasılsa damarı var yavruları var diye düşünüp uçururum ama diğer arkdaşlar kuşçular nasıl yapar bilemem herkesin kendi düşüncesi

saygılar
emre kalender

Bencede yavruların uçurulması daha mantıklı ben ayar olur daha cabuk :oley:

Bencede yavruların uçurulması daha mantıklı bence ayar olur daha cabuk :oley:

Gerçekten süper bir konu aşmışsınız.Bendede pahalı kuşlar var ama sabrım kalmadı kanat vermeye başladım uçuracağım.Adı üstünde kuş ..................

Öncelikle güzel bir konuya değinmişsiniz...
Pahalı kuş bende de var, Kayseriden getirdim... VE getirdikten 10 gün sonra uçurmaya başladım. Pahalıysa pahalı napıyım ben o kuşu uçurmak için getirdim süs olsun diye getirmedim ki.. Ve anlamıyorum ne diye kuşu alıpta kanadını makaslayıp kuşu küstürürler... Güvercini uçurmadıktan sonra ne anlamı var ki?...

Şunu kimse unutmasın:

...KUŞ HAVADA GÜZEL...

SİNAN ÖZTEKİN

Pahalı kuşlar uçurulmaz damızlık olarak tutulur kapalı tellerin arkasında diye düşünenlere hak vermemek elde değil muhakkak o kuşlara kolay sahip olunmuyor yalnız yavrularını uçurmamayı anlamıyorum en azından yavruları uçurulmalı ...GEçenlerde yaban tv de kuşlar programında Nevzat Amca'yla bir program yapıldı paçalı dönek üstadı...Kümesinde beslediği kuşlara teklif edilen rakamlar astronomik seviyelerde diyebiliriz yalnız bir tane kuşu dahi kapalı teller ardında değil hepsini sırasıyla uçuruyor buda böyle bir durum...saygılar..

Geri