Ucuzluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
Selam arkadaşlar kümesimde olan tavuklarımı sattım.Şimdi güzel bir çift yer kusu ile başlamak istiyorum.Sizce hengi mevsim veya hangi aylarda güzel kuşları ucuza bulabilirim.Saygılar

Kardeşim Mevsimle Ucuzlugun Alakası OLacağını Sanmıyorum İyi Kuş İyi Paradır Herzamn :)

Polatlı06' Alıntı:
Kardeşim Mevsimle Ucuzlugun Alakası OLacağını Sanmıyorum İyi Kuş İyi Paradır Herzamn :)

Abicim arkdaşım kışa doğru kuşların ucuzladığını hatta yok fiyatına sastıldıüını sölüyor.Sizce doğrumu

Bende öyle duydum.

bak şimdi o aslında öyle olmuyor araba piyasası gibi :)

Kuş pazarlarının iller genelinde açılış saati sabah 7-8 kapanışı da öğlen 12-1 dir. Yazın, bu saatlerde pazarlara müşteri olarak çıkanlar az sayıda olur, kimisi erken kalkmaz kimisi tatile gider vs. Ama satıcılar da eksilme olmaz, alıcı az satıcı çok olunca da rekabet başlar fiyatlar düşer. Kışında çok karlı soğuk veya yağmurlu havalarda aynı şey olur, satıcı çok alıcı az olur. haliyle rekabet olur fiyatlar ucuzlar. Bu zamanlara denk gelirsen, ucuza kuş bulursun onun harici şu zaman ucuzdur bu zaman pahalıdır diye bir şey olmaz.

Benim sana önerim, mutlaka semtinde veya yakın semtinde kuşçular derneği vardır ve haftada bir de olsa mezat düzenleniyordur. Mezata gidip hoşuna giden kuşu ucuza alabilirsin. Bilmeyenlerin sandığı gibi mezatlar pahalı değildir, hatta pek çok kuş beslemeyip alıp satan kişiler, mezatlardan ucuza kuş toplayıp, kuş pazarlarında 2 katı fiyatına satmaktalar..

Yer kuşu soruna cevaben de, sana önerim 1 çift iri damızlık taklacı kuş al, miski olur, krem olur, mavi olur. Bu kuşları alıştırman kolay olur, yerden de sen pek ürkütmediğin sürece kalkmazlar, 1 ay sonra da yumurtlarlar, sonradan alacağın kuşları da bunlar sayesinde daha rahat alıştırırsın..

Her zaman ucuza kuş bulursun.Kuş pazarlarına git kuşçu kahvelerine git hangi günler ihale yapılıyor öğren o gün oraya gidersin ihaleden çok ucuza kuslar alabilirsin.Pazara gitcek olursan mutlaka yanında bir büyük olsun yoksa kazıklamaya çalısırlar hasta kus verirler.

Geri