Ufak kalan yavru...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Herkese merhaba kuşlarımın 1 çiftinde yavrunun 1 tanesinin gelişimi iyi fakat digeri ona nazaran çok ufak kaldı Bendede 1 çift kısır kuş vardı bakıcı olarak kullanıorum altlarında boş bir yumurta vardı onu aldım ufak yavruyu koydum erkek hemen üstüne yattı yavrunun sizce bu yavrunun yaşama şansı varmı?

Bakmaz yavruya kardeşim. Al altından. Kendi annesi babasının altına koy. Kendi annesinin altına koyduğunda yemleme yaptığın vakit o iri olan yavruyu al yuvadan sıska kalanı bırak. Bakmak zorunda kalırlar. O doyunca diğer iri yavruyu koy folluğa sorun olmaz.

OLABİLİR Kardesim yavruya tekrardan maya verirlerse gelişimine super katkısı olur

Benim sabuni yavrulardada aynı durum söz konusu, yavrunun biri digerinin 2 katı baya fark var , yavrular 1 aylık oldu , ben dediginiz gibi büyük olan yavruyu yere koyuyorum ancak bu seferde anne baba yerde yem yiyip gidip yine büyük yavruyu yediriyolar :) , ama küçük yavru kendi başına yem yemeye başladı , suluktan su içmeye başladı , o büyük olan ise yemeye çalışıyor , Benim de sormak istedigim acaba o küçük kalan normal boyuta gelebilecekmi diger kuşlar kadar olabilecekmi yoksa hep küçük mü kalacak ?

Yavruyu koymadan onu kandirman lazimdi.

ben hep yapiyorum önce bir es seciyorum onun altina 2 gün duracak bir yumurta seciyorum.
sonra yavrusu cikmis yumurtanin kabugunu yeni koyacagim yavru ile birlikte yumurta degisimi yapiyorum.

gecen bir aksilik oldu ama daha tam cözemedim bekliyorum simdilik, erkekyatdi diside uzaklasti erkek tek basina kuluckanin üstünde duruyor.
ucma hevesi düstü ve vai yogu yumutalar.\

sonrasina yavru gelisimini tamamlamamissa sorun yok.
burda bende kücügü yavrunun kanadinin altina girecek kadar kücük cokda koruma yapiyor büyük olan,ana olmadiginda sicak tutuyor.
yok illa ben degistirecem dersen yavru gelisimini tamalamayan diger kusla degistir.
yani boyu ayni yavruyla degistir.
ki bu büyük yavru oldugunda ne yazikki dislanma olabilir koku degisimi nedeniyle dikkat edilmesi gereken husus acemi görüsümle budur.

Hepinize teşekkürler fakat Yavru ne yazıkki öldü zaten öleceğide belliydi diger kardeşi tüylenmeye başladı o daha ufacıktı ne yaptıysam yaşamadı sağlık olsun...

Duruma üzüldüm care olmuyacak ama bu konu altinda bir resim paylasacagim.
dün makine yoktu yanimda ama öyle tatli uyuyorduki kardesinin kanadinin altinda pamuk gibi.
kardesi büyüyor ve ona yem az geliyor bu onu simdilik öldürmedi ama kardes uykusu ve sicakligi yeterli oluyor.

sen baktin hayvan halsiz takviye yapip onu yema alistirmalisin.
ve gücü yoksa yavunun bu ele alinca boynunu kaldirmakta zorlandi andir,o zamanda yavruya yemlemelisin mama hazirlayip vermelisi.
günde 1 ögün onu tok tutar.
anne ve babasninda bu konuda cok faydasi var ama bende tek ana bakiyor 2 yavruya.

Ya ben nasıl mama yapacagımı bilmiyordum yeni öğrendim daha önce hiç elle yavru beslememiştim ama şimdi ögrendim civciv yemini ıslatım vermek gerekiyormus bundan sonra basıma gelirse yapacam.

Sitede yavru mamasi hazirlanisi cesitli konularda bulunmaktadir.

Geri